Искам да кажа ... (85)

• 71 570
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Моята тераса е западна, съответно слънце пече постоянно. Миналата година имах повече цветя, ама много ги поливах, баба беше при мен и се грижеше. Сега е постно...чак гадно. Та да питам, има ли нещо, което да не иска много грижа? Може би трябва с мушката да се запася. Те са разноцветни и красиви...  newsm78 ама и те искат поливане, а аз понякога по 1-2 седмици не се прибирам.

# 676
Лято  Praynig

Хич не ме влекат цветята. Имам 5 орхидеи, но всичките са ми подарък за сватбата. Моля им се там, но сякаш не се развиват много добре.
Теменужка съм затривала  Peace
Най-мразех майка като кажеше да полея цветята... Има ужасно много. И в предния офис аз бях отговорна за цветята, защото шефът много обичаше да има, но не и да ги полива... Ужс.

Искам да кажа, че в работа тооолкова се продъниха нещата, че вече даже не мога да се ядосвам. Смея се и се моля да оцелеем до края на месеца, защото циркът е пълен. Отделно ужасно се тревожа за моя близка. Има сериозен здравословен проблем, от една седмица комуникирам с няколко клиники в Германия и се изумявам тези хора как изобщо не си дават зор... Хем проблемът е сериозен, хем парите не са проблем и пак.. Безсилно ми е...

# 677
Няма нищо, което лятото да издържи на тераса 1 седмица без поливане. Може само някой кактус.

# 678
Захур, изкуствени цветя Mr. Green Whistling.

# 679
Нолината защо седмица във вода? Тя не обича чак толкова, да не е изгнила? Също, не се пресажда в много по-голяма саксия, а в леко по-голяма от предишната, нолинитите обичат от тези, по-плоските.

Много се занимавах навремето с цветя, обаче ми писна. Сега ако купувам нещо, купувам сезонни - дето така или иначе ще преминат и няма да ме е яд, че съм си уморила. Отдавна не ми е идвала музата обаче.

# 680
Нолината защо седмица във вода? Тя не обича чак толкова, да не е изгнила? Също, не се пресажда в много по-голяма саксия, а в леко по-голяма от предишната, нолинитите обичат от тези, по-плоските.

Много се занимавах навремето с цветя, обаче ми писна. Сега ако купувам нещо, купувам сезонни - дето така или иначе ще преминат и няма да ме е яд, че съм си уморила. Отдавна не ми е идвала музата обаче.

Един номер  по голяма саксия взех. Саксията сложих в кофа с вода, за да пие отдолу. Знам, че не се полива отгоре.

# 681
Тъкмо щях да пиша за самополиващи саксии. Има в Икеа. А май има и клипчета в нета с какво и как да си пригодиш. На рождения ми ден ми подариха орхидея. Забравихме я в дискотеката. На другата сутрин вече беше история. Не са от персонала- с тях се знаем.

# 682
vesi, ако решиш да я продаваш,  пиши. Simple Smile

# 683
Аз си направих една орхидейка подарък за офиса, момиченце е (или поне аз така реших) и се казва Тошка. Стои до бюрото ми и пие вода всяка сряда. Засега е добре, ама познавайки се...  ooooh!

https://www.instagram.com/p/BIKW0LGAl5l/?taken-by=hrisi_georgieva

# 684
Хайде да ги сложа пак тогава, повлякоха крак китките ни
http://prikachi.com/images/637/8877637j.jpg
http://prikachi.com/images/540/8877540c.jpg

Има още много, но тия просто с часове растат Peace

Захир, терасата ми е южна, само сакъзчета виреят. Какво ли не пробвах, петунии обожавам, но изгарят.
Сакъзчетата обаче са разкошни, като тревненската тераса са моите, по метър дълги, отрупани с цвят  Peace От 9 години са, зимата държа на стълбището, май месец вадя на терасата, никаква философия, чудесни за мен  Mr. Green

# 685
Аз пак да кажа - изпробвано калдъръмчетата оцеляват. Другият вариант е при по- дълъг път просто да им се сложат по дълбоки и широки подложки, пълни догоре с вода.
А това, което прилича на лилава детелина - не му знам името е толкова държеливо, че дори по 10 дни е стояло неполято, без подложка отдолу и си е екстра.
Алечка Tired Hug

# 686
Успокоих се като ви прочетох, че не съм единствената умъртвителка на цветя.Обожавам орхидеи и смятам да се пробвам с рях в соро време Mr. Green Как се отглеждат орхидеите, съвети да ми дадете?

Мидко да не избяга от темата Mr. Green

# 687
  • До морето
Гледам 62 нови отговора- викам бре, изтървах нещо епохално, пък то котки и китки. Ни едното ме вълнува, ни другото. От котки имам ужасяваща фобия, а цветя моря всякакви, ма не се и мъча де, не ми харесва и това е. В смисъл една две саксийки да, ама като ида някъде и вида 300 саксии накачулени и направо се задушавам.

Кате, ай дано се похвалиш скоро  bouquet

Лято, какво стана с местенето? Кога заминавате?

# 688
  • Ямбол
Аз забравих да кажа на мъжете да поливат цветята и ако се сетят, ще ги бъде, иначе, като се върна - което е оцеляло - оцеляло, другото и без това не ми се занимава и на мен.
Повече се притеснявам за котетата.

# 689
Аз гледам цветя, но сезонни, стайно цвете имам само един бенджамин.
Сезонните са ми радост за окото, обичам цъфнали цветя, шарени, пъстри, на водопади от цвят.
Теменужки не мога да гледам и разните му други обичайни. Зелени не цъфтящи, не са ми по вкуса.
С две думи стайните цветя при мен умират бързо.
А за изкуствените да кажа, че имам една позната, която какви ли не видове си е накупила и отдалече си изглежда екстра, отблизо обаче си е бутафория.
Отивам при друга позната в офиса едни луди теменужки и като цвят и като форма и вид на цветчето. Аз им се възхищавам, че за пръв път виждам такива и какво се оказа - листната маса на истинска теменужка, цветчето изкуствено Crazy

Общи условия

Активация на акаунт