Покажете си детските стаи - тема 23

• 168 803
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Айла, а как ще ти го вкопаят този плот, че ме замисли сега?
То и аз се замислих, но се надявам майстора да се справи. Единият вариант е да е изрязано в дъската дупка в която да влиза, но май тогава има риск да не пасва ако се размести нещо. Другият вариант е просто да е допълнително като кръпка отгоре...
Eто тук е като кръпка
Скрит текст:
Скрит текст:
А в горното е вкопано. Ще стане по-широко леглото най-вероятно, а за оскъпяването не ми се мисил във варианта за вкопаване. По-скоро нещо като падащата масичка от клипчето, която е закрепена на стената, само че закрепена на леглото.

# 241
  • Русе
Да, за външна съм съгласна, щото вкопано в чама малко ми е трудно да си го представя, а и ще отслабне дъската, на която ще ляга.

# 242
  • София
Е те ще са два реда дъски според мен в този случай.

# 243
# 244
Meggysan, русенската фирма е Стефани Стил.
Не ми се купуват отделни модули честно казано, защото вече нямам нерви.
Ето това харесах и ще го поръчам, само че леглото ще го направят с повдигащ механизъм:
http://www.stefanystyle.com/detski-veronika2.html
На място при представителите им ще попитам евентуално дали зеленото може да бъде сменено с друг цвят, за предпочитане бял. Но и това зелено също ме устройва.
И да уточня, че дъщеря ми не е толкова голяма, на 8 г. е.  Grinning
Задължително иска фототапет с Айфеловата кула.

Тонка,разгледай на Стефани Стил ,Детско обзавеждане Кевин може да ти харесът Simple Smile

# 245
  • София
Имате ли представа какъв е минималният размер на едно крило на двукрилен гардероб, ширина и дълбочина, така че да е използваемо?

# 246
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Имате ли представа какъв е минималният размер на едно крило на двукрилен гардероб, ширина и дълбочина, така че да е използваемо?

Дълбочина поне 50 см. и ширина около 60 см.

# 247
  • София
Зависи за какво ще го използваш. Имам PAX на Икеа, който е 50см ширина и 38см дълбочина, но дрехите там са ми сгънати, не става за закачалки.

# 248
  • София
Тонка,разгледай на Стефани Стил ,Детско обзавеждане Кевин може да ти харесът Simple Smile
Гледах ги и тях, но нещо не ми пасват.
Оставам на Вероника, като ще питам дали могат някакъв скрин да ми измислят в същия цвят. Въпреки че под леглото ще може да се сложат доста неща. Идеята ми не е към запълване на стаята с мебели, а искам детето ми да има достатъчно пространство. Същото правя и с хола.

# 249
Зависи за какво ще го използваш. Имам PAX на Икеа, който е 50см ширина и 38см дълбочина, но дрехите там са ми сгънати, не става за закачалки.

Ние сме с плитък PAX. На мен ми е идеална тази дълбочина, и закачалки имаме/лоста е напред/.  Никога не съм харесвала 50 см дълбочина.
Според мен 35см дълбочина и 50 см ширина/да може да се събира закачалка.

# 250
  • София
Благодаря много за отговорите за гардеробите. Доколкото разбирам 38 см дълбочина е ок за сгънати със сигурност, а според mama irina става и за закачалки Simple Smile
Тонка* права си, че е страхотно да има простор и широта, но аз явно не мога да се справя с трупането и на някои излишни неща и ми се иска да имам повече място за съхранение.
Последен въпрос, какво мислите по въпроса да преместя горната част на шкафа до падащото легло, над леглото. И да махна откритите рафтчета, както и да станат долните и горните шкафове тройни?
Нещо подобно?
Скрит текст:
Скрит текст:
Не е много добре, но толкова се справям с фотошопа  Simple Smile
Това е идея на една моя колежка с цел да не се затваря много при вратата пространството ако увелича шкафовете за това дете, тъй като тя няма чекмеджета, а и нейната част е с дълбочина 42 см. Както е в момента няма шанс да стига до горните шкафове също, които са до тавана и използваеми остават само долните реално. Така ще може поне стъпила на леглото да ги достига  Mr. Green

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 17:37 от Aila

# 251
Минималната дълбочина за закачалки за мен е 50 см. + вратите - 52см., а ширина на едно крило 40см. (с панти, не с плъзгане) т.е. двукрил гардероб идва 80/52.

# 252
Благодаря много за отговорите за гардеробите. Доколкото разбирам 38 см дълбочина е ок за сгънати със сигурност, а според mama irina става и за закачалки Simple Smile
Тонка* права си, че е страхотно да има простор и широта, но аз явно не мога да се справя с трупането и на някои излишни неща и ми се иска да имам повече място за съхранение.

Аз доколкото разбрах говори за друг вид лост за закачалки http://www.ikea.bg/bedroom/Wardrobes-Bedroom-Storage/PAX-Wardrob … iors/14359/15490/ и тогава минималната ширина на крилото трябва да е 50см. Зависи на къде ти е ограничено мястото.

# 253
И мен ме мъчи въпроса с гареробите. В момента предвиждам децата да имат по едно шкафче за дрехи под леглата и по едно крило на гардероб за висящите неща. Подозирам, че хич няма да им е достатъчно.

Обмислям варианта да направя два лоста за закачалки на разнични нива, като по-горния да е със свалящ се механизъм, за да е достъпен за децата.

Айла, по-симетрично ми стои вторият вариант.

# 254
  • София
Jillian зависи колко е голямо шкафчето и крилото на гардероба и децата момичета или момчета са, но и на мен ми се струва малко.
Мерси за коментара за симетрията, на мен по-скоро чуденката ми е изобщо дали да ги размествам така или да остана на първоначалният вариант на дизайнерката с шкафа до вратата и с откритите рафтчета, но тогава това дете има доста по-малко шкафчета и чекмеджета от другите две.

Общи условия

Активация на акаунт