Покажете си детските стаи - тема 23

• 168 847
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от мен,

предстои ни правенето на нова детска стая и се колебая между два варианта.
Дъщерята (9г) иска двуетажно легло...
Имам достатъчно място за такъв тип (харесала е точно това)

двуетажно легло с гардероб

А другият ми вариант е, за да няма караници, спорове и боеве (малкият е на 3г и половина), да направим 2легла от този тип
единично легло с гардероб и стълба
друг вариант
легло с бюро
По този начин всеки ще си има негово пространство. За каката ще има бюро с рафтове, за малкия също нещо подобно.
Също така тези легла ще могат да се направят и по-ниски, тъй като ще ми ги изработват по поръчка.

При деца на 9г и 3г и половина, какво бихте препоръчали?

# 166
Сесил, първото показано е много красиво!
Но, ако мислиш, че ще има сръдни, то по- добре две еднакви легла, а не едно на два етажа.
Варианта с гардероб много ми допадна. Но сложи бюро и за малкия. Все пак ще гледа сестра си и ще поиска и той да рисува, пише и т.н.
На втория вариант много страшна ми се видя стълбата, а и някак не ме грабна.
Последния вариант не разбрах как се ползва бюрото, при условие, че има и долно легло, което ще пречи на краката на детето.

# 167
  • срещу двата комина :)))
Здравейте момичета,

И при нас тече ремонт на детската стая, то всъщност от 1 година все сме в ремонт, дано догодина по това време вече всичко сме изремонтирали. Ние ползвахме услугите на дизайнери, защото вече толкова ни беше писнало да мислим кое как и да се разправяме с майстори. То с последният майстор семейни приятели си станахме, де. Та така, ето го и проекта за нашите момчета
http://quattro.studio/project/twins/

Може би ще променим етажерката над бюрото, да е една цяла, а не две отделни. Също осветлението ще бъде с лента под етажерката, а не с настолни лампи. Телевизор няма Grinning Гардеробчето е малко, вътре е със скрити чекмеджета, но ние имаме дрешник, пък и момчетата не са като момичетата с много, много дрехи... мъжът ми в два рафта съм го събрала Grinning. Едното легло се повдига с място за багаж, а другото се издърпва и има отдолу трето легло за баба или пък когато някой от тях е болен, да мога да спя при тях.

прекрасна е стаята  Heart Eyes аз много се надявам скоро да правя ремнот на детска стая, та се записвам да черпя идеи  Hug

# 168
Здравейте момичета,

И при нас тече ремонт на детската стая, то всъщност от 1 година все сме в ремонт, дано догодина по това време вече всичко сме изремонтирали. Ние ползвахме услугите на дизайнери, защото вече толкова ни беше писнало да мислим кое как и да се разправяме с майстори. То с последният майстор семейни приятели си станахме, де. Та така, ето го и проекта за нашите момчета
http://quattro.studio/project/twins/

Може би ще променим етажерката над бюрото, да е една цяла, а не две отделни. Също осветлението ще бъде с лента под етажерката, а не с настолни лампи. Телевизор няма Grinning Гардеробчето е малко, вътре е със скрити чекмеджета, но ние имаме дрешник, пък и момчетата не са като момичетата с много, много дрехи... мъжът ми в два рафта съм го събрала Grinning. Едното легло се повдига с място за багаж, а другото се издърпва и има отдолу трето легло за баба или пък когато някой от тях е болен, да мога да спя при тях.

прекрасна е стаята  Heart Eyes аз много се надявам скоро да правя ремнот на детска стая, та се записвам да черпя идеи  Hug
Страхотна е наистина Simple Smile
Ех ,че ММ не ми дава да правим ремонти  Close Twisted Evil .Три години ще станат другата година от както направена детската стая .
Само за второ легло мислим как да вкараме защото не е е предвидено такова в обзавеждането.
Накрая ще вземем едно мини разтегателно фотьойл и готово  Joy
Sesylle поговорете с тях ако няма да се сърдят първата детска стая ми хареса най много като варинат .
Ако ще има сърдити ми допада и идеята за еднакви легла .Като вариант номер 3 ми допада най-много.
Харесва ми и такъв вид легла хем е сандвич хем второто е по високо като всяко от децата може да си има такова легло.Бонус са двете допълнителни легла отдолу и ако имате гости може да влязат в употреба Simple Smile

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 15:45 от Анонимен

# 169
 mariat, на последният вариант, цялото легло се изтегля навън и така се използва бюрото. Но аз такова легло отдолу не искам.
Притеснява ме при първото, наистина двуетажно легло, да не съм постоянно арбитър между двамата. Кой да спи долу и кой горе.
Иначе е много красиво и функционално. Но пък ми трябват 3м. открай до край.

Варианта с изтеглящи легла не го харесвам, защото на долното легло няма табла за главата. А моите постоянно се въртят и вечно възглавницата ще е на земята.

# 170
Споко, Sesylle, ще чертаете, умувате, задрасквате и най- накрая идеята ще ви се избистри в главите.

# 171
На мен първият вариант ми хареса най-много/ този, който иска дъщерята/. Моите племенници имат подобно легло и....никой не иска да е на втория етаж, защото е много близо до тавана и не е много приятно Peace

# 172
  • Русе
Аз май разбрах, че имаш място за две единични, така ли? Ако да, не се чуди, направи на всеки отделно легло. Ако толкова държат на високи, направи ги с 2-3 реда чекмеджета отдолу, хем ще използваш мястото за багаж. Просто имаш ли вариант за всеки отделно, не се колебай, сега са малки, искат разни неща, след 2 г да не запеят друга песен.

# 173
  • Варна
Моите деца живяха в една стая заедно с легла подобни на това 'двуетажното' легло. Правихме го по размера на стаята само дето на мястото на долното легло сложихме диван. Така искаше сина ми и беше много удачно решение. Дивана също го правихме по поръчка и когато миналата година го продадох, сина ми много страда.Simple Smile Разликата им е 11г та драми кой да спи горе нямаха. И въпреки различния пол двамата изобщо не се караха докато той не завърши училище и не замина от града.
Трябва да се прецени според децата дали е удачен този вариант. Да си го харесат и разберат предварително.
Имам снимки на другия компютър ... . Единствения минус за мен беше, че трябваше да се катеря да сменям чаршафи. Никак не е приятно.
Дъщеря ми беше на 3 като се качи да спи горе. Никакви проблеми не е имала. Колко вечери съм заспивала и аз при нея докато уж чета приказки Simple Smile))) После не знам на кой свят съм. Crazy

# 174
Благодаря за мненията, полезни са ми.

Имам място и за 1цяло легло (тоест на две нива и класическо двуетажно като първото показано), имам място и за 2отделни легла.
Все повече обаче клоня към 2отделни.
Тази вечер отново гледахме различни модели заедно и всеки си хареса за него. Simple Smile
Повече не мисля и да показвам, защото ми е ясно, че всеки път ще си харесват нещо различно.

# 175
  • София
Скрит текст:
За лилава детска стая нашата е бледо лилава но не цялата а има и бяла стена . .Дъщеря ми голямата е на  8 години , но смятам ,че стаята е подходяща и за тинейджър .

Скрит текст:

Сега обаче се чудя какво да правим с леглото .
Малката ми дъщеричка е на 3 години.Тогава спеше в бебешкото си легло което вече го няма .
Леглото в детската е голямо приста.И се чудя дали да направим легло сандвич като горното да е със същите размери а долното да е малко по тясно .
Или да поръчам допълнително едно сгъваемо легло /като диванче /
Скрит текст:
хем няма да се налага да сменяме голямото легло и да правим кой знае какви размествания.Ще се запази детската стая още някоя друга година докато израснат още .
Като разтегателен, това изглежда много добре. Съвсем като истинско, а и се сгъва и разгъва с поглед.
http://www.ikea.bg/living-room/Sofas-and-armchairs/Sofa-beds/Cha … beds/55724/86918/
http://www.ikea.bg/living-room/Sofas-and-armchairs/Sofa-beds/Cha … beds/55758/60400/
Това е 80 см и е налично. Аз от два месеца сигурно чакам да заредят двойното такова /което е 140/, че ми е правен проектът с него, а още го няма. Чакало се в средата на септември. Дано.
Sesylle, твърдо те съветвам две отделни легла с отделни работни кътове и т.н. Отврат са тези двуетажни легла, поне според мен. Горе е горещо, клаустрофобично. Трудно се сменят чаршафи. Не можеш да наглеждаш като хората детето, ако е болно и т.н...

# 176
  • Някъде на път....
Здравейте и от мен. Присъединявам се да черпя идеи,за детската: имам момиче на 7.5 г. и момче на 1.5г. ММ не е много съгласен с мен и моите идеи и се захласва по Икейските мебели. Когато отделихме каката, купихме оттам гардероба и леглото, а останалите мебели аз ги "префасонирах" и досега беше достатъчно. Но сега има нужда от бюро и много място за книжки, пъзели, игри...А и играчките на малкия.  На мен пък ми се иска всичко да е прибрано,за да има повече място за игра. Дъщеря ми ще е в 1-ви клас, да, но детството с детските игри все още предстои. Та все още се лутаме, а няма много време. 😉

Нещо като този кът например:

# 177
  • Sofia
Здравейте Simple Smile
Скоро и при нас предстои реминт на детската стая, записвам се за идеи  Hug

# 178
  • В градината...
Сесил, а това е някакъв компромис

Скрит текст:

# 179
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Много хубав е този е компромис  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт