Покажете си детските стаи - тема 23

• 168 839
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Айла и на мен много ми допадна проекта за детска стая  Peace стилно и красиво, и нетрадиционното розово-лилаво за момичета, браво на тях  Heart Eyes Hug

Аз съм в търсене на бърз и що-годе бюджетен вариант на детско легло, на което може да се сложи балдахин, както нещо като ракла, но пред леглото и
с място за одеяла/възглавници/завивки, под формата на пейка, както има пред спалните за възрастни, тъй като мъжа ми в момента е много ангажиран и няма да може да изпълни поръчката  Tired
моля дайте предложения за някой он-лайн магазин  Praynig Praynig Praynig

# 196
Aila и на  мен много ми допадна проекта за детска стая .

Цветово много ми хареса комбинацията и не мисля ,че трябва да се променя с изключение на лилавото легло което не ми се вързва към останалата част .
И наистина може да помислите за табла поне на едното легло.

# 197
Много ми допада цветовата комбинация, избрах за бебешката стая подобно синьо капри + бяло + бял дъб крафт (бяло с дървесен св. сив мотив) и св. сиви стени, а терасата към нея бледо лилава. За мен синьо и лилаво си отиват!
Много ми харесва преобладаващо да е бялото, но бели стени и бели мебели чак страх ме хваща  newsm62, затова все слагам някои лек оттенък на стените и избрах ПДЧ с дървесен мотив.

....

Имам следния проблем :

Правя бебешка стая в сиво+синьо+бяло. Имам врата, която е кафяво с бежово (тъмно зебрано с каса светъл дъб). Ще стане сива стая с бели мебели кафява врата и бежов ламинат Sad

Няма как да я сменя защото са в общ бежов коридор двете еднакви врати + външната тъмно кафява + на банята с кафява дограма + шкаф за обувки в тъмно и светло зебрано. Т.е. ми трябва да сменя цвета само от едната страна.

Някои има ли идеи.... да се облепи с нещо от вътрешната страна.... ламината и касата са много светли и не ме притесняват толкова, но тъмно кафявата врата...

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 11:30 от annye

# 198
Айла, чудесно изглежда проекта. Според мен, ако сложиш шкафчета над леглата на момичета ще дойде доста претрупано, но едни по-елегантни етажерки ще бъдат от полза. Иначе за сгъващото се легло - ще го сгъва ли девойката всеки ден? Защото, ако  - не, аз бих го направила нормално.

Дами, бихте ли ми препоръчали фирма за изработване на мебелите в детската стая, която ще ми помогне с и проекта. Ужасно се забатачих от ровене в нета. Вече нищо не ми изглежда хубаво. Проблема е, че ужасно мразя пдч, а всички детски стаи които виждам реализирани са такива. Осъзнавам напълно, че цената е водеща в случая и не си заслужава да се инвестират ужасни пари точно в детска стая, но ужасно ми бъркат в очите тези остри ръбове и плоскости.

От темата най-много ми хареса стаята на Cersari, ако така мога да ви ориентирам.
Cersari, видях, че леглото е от Икеа, а гардеробите и шкафа къде ги правихте?

# 199
  • София
Влизам да покажа нашата детска стая за първокласника- очаквам тези дни да я получим и след като е сглобена и готова ще кача и реални снимки.

Синът ми много държеше да спи на високо,а първото ниво ще направя като диванче с покривало и възглавници /които все още не съм купила и избрала/.

Трябва да купя и перде. Sick

# 200
  • Някъде на път....
Може ли да ви помоля за коментари над първият вариант на визуализация на детската стая.
Едната близначка искаше синьо, другата лилаво, малката бяло като цветове.
Единствено вратата и дограмата са кафяви и не знам как ще се връзват с останалото, ще помоля да смени цвета и да видим, както и пода е по-тъмен.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Аууууу, страхотна е!
Много ми харесва проекта - усещането ми е за лекота и очарование!  Peace
Цветовата комбинация също много ми допада - не съм и предполагала, че тези три цвята могат да си паснат така добре.  Thinking
Красота!  bouquet

# 201
Aila, стаята много ми харесва, тоест проектът й.  Hug
Единствено от личен опит ще те посъветвам и аз за табли на леглата до главата. Много е неудобно без, пада възглавницата и т.н. /на мен и на сестра ми детската стая беше с две широки, ъглови легла, като моето беше сандвич, отдолу с още едно легло, и аз от интерес понякога спях там - ами хич не ми беше удобно. То няма табла./

# 202
  • Sofia
Много красив проект!!!!
Поздравления!
Може ли да кажете Как  е направено синьото цвете напстената?
Ще съм признателна ако можете ми пратите линк или други координати за тапет за детска хваля на момиче на 12 години

# 203
Мами, някоя от вас да е купувала балдахин, кажете мнение, спрях се на един бял от Икеа http://www.ikea.bg/bedroom/Bedding-Textiles-Rugs/Bed-Linen/23829/24960/ какво мислите  Hug

# 204
  • София
Много красив проект!!!!
Поздравления!
Може ли да кажете Как  е направено синьото цвете напстената?
Ще съм признателна ако можете ми пратите линк или други координати за тапет за детска хваля на момиче на 12 години
http://stiker.bg/product/335/makove.html

# 205
  • София
Джил, мебелите са от Икеа.  Комода и леглото са от серията Хемнес, а гардероба го направихме по системата Pax - избрахме рамки от система (1 рамка широка 100 см, една 50 см и ъглов модул широк 73 см) Височината е 236 см.
Купих и бюро след много търсене (мдф бяло) ще снимам и ще покажа по-късно днес. Остана да купя стол и килим. За стол обикаляхме много и детето нищо не си избира. Исками се да е бял, с подлакътници, но не откривам никъде. Ако, някой е виждал, моля за насоки. Hug
Aila, много ми харесва проекта на момиченцата ти!  Hug

# 206
Джил, мебелите са от Икеа.  Комода и леглото са от серията Хемнес, а гардероба го направихме по системата Pax - избрахме рамки от система (1 рамка широка 100 см, една 50 см и ъглов модул широк 73 см) Височината е 236 см.
Купих и бюро след много търсене (мдф бяло) ще снимам и ще покажа по-късно днес. Остана да купя стол и килим. За стол обикаляхме много и детето нищо не си избира. Исками се да е бял, с подлакътници, но не откривам никъде. Ако, някой е виждал, моля за насоки. Hug
Aila, много ми харесва проекта на момиченцата ти!  Hug
Не знам дали ще ви хареса на вас.Мисля ,че не е лош http://stol4e.bg/bg/product-view/1237.html .Но си е по подходящ за офис , не знам как би стоял в детска стая .

# 207
Cesari, много благодаря! Явно ще продължавам да търся.
По принцип не харесвам много Jysk, но погледни това дали ти допада - http://jysk.bg/dnevna/stolove/kuhnenski-stolove/stol-kalvehave-byal-db или това във Вивре - https://www.vivre.bg/p-466757/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB_wish_whit … 1&ch_id=10831

# 208
Знам, че каза столчето да е с подлакътници, но и това е добър компромис.
http://mebelenbazar.bg/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B … %D0%BE%D0%BB-7024

# 209
  • София
чудесно се е получило, само не знам двете легла колко ще са удобни без табли  newsm78 на мен лично щеше постоянно да ми бяга възглавницата  Laughing
Благодаря, чудя се доколко ще се отрази на видимостта и визията добавянето на табли. Дали има варианти със свалящи се табли за легла, засичали ли сте нещо такова. Аз съм виждала само подобни ограничители за малки деца. Ще видя на новият проект как ще изглежда с табла на съседното легло и ще преценя. За падащото не знам дали има как да се направи.

Срещу бюрото има ли врата към тераса? Бюрото, ако има възможност, да се остави по-дълго, за да не се бутат двете хубавици? Thinking

Аз не бих слагала рафтове над леглата, винаги ме е страх, че ще падне нещо на главата ми...не обичам да ми е захлупено Crazy Нека има въздух в стаята...

Добра идея с огледалата Peace
Да има врата към терасата до нишата в стената където са рафтчетата само и до бюрото.
За рафтове над леглата не ме е страх, че нещо ще падне, но ще ограничи простора и постигнатото усещане за красота със стикера. Така, че най-вероятно така ще си остане.
Aila, стаята е светнала. На мен ми харесва  Peace
Нещо от подробностите - дръжките на чекмеджетата под леглата да не са много издадени, за да не ги закачат.
И ръбът на падащото легло - да внимават:)
А какво смятат момичетата за проекта?

Ще го отбележа това с дръжките, мерси  Hug
Момичетата си харесаха проекта и нямат търпение.

teta75 - вкопани дръжки също е идея, но не се ли прашат повече така нещата вътре?

Страхотно е станало. Единственото което на мен не ми харесва е самото синьо чекмедже на леглото.
Мда малко е странно, но и аз самата не се сещам как да се добави повече, предвид че това е леглото на малката, която го пожела бяло.

Хайде и аз да си кажа мнението. Подкрепям предложението за табли на леглата. Харесва ми как се получава, но някак си не ми допадат нюансите на синьото и лилавото. И синьото чекмедже не ми допада. За мен не си отиват. Огледалото е страхотна идея. Помисли дали може гардероба да е само за близначките, а за другата щерка да има гардероб до леглото й. Предлагам ти дръжки, като моите. Нещо подобно, но моите са квадратни и с прави ъгли.
 https://rosi.bg/drajka-zoi-2582.html

Съседните легла не са на близначките, а на малката до раклата и на едната близначка до нея. На другата близначка е падащото лилаво легло.
Цветовете на мен ми харесват и децата са доволни.
Иначе и аз вчера смятах брой чекмеджета и шкафове. Дори на тези със стационарните легла да е гардероба до тях, а на падащото цялата част до леглото, пак детето с падащо легло има по-малко пространство, плюс че там гардероба ако правилно преценявам защото е равнен с колоната ще е 40 см дълбок, а не 50, както са останалите.

Квадратните етажерки на стената до бюрото трудно се закачат за стената и не издържат големи тежести - пространството на тази стена мисля, че може по-добре да се оползотвори.
А сгъваемото легло не може ли да се проектира по някакъв друг начин? Лилавата хоризонтална дъска е абсолютна главоразбивачка при лягане и ставане, пречи на детето да се облегне като седи, а и ограничава самото пространство при сядане на леглото. Не знам какви механизми за вдигане сте предвидили, но ако е възможно, сложете някакви панти на хоризонталната дъска, така, че да пада надолу /в смисъл да се прилепя към стената/, когато не е сгънато леглото.
За съжаление в този ъгъл има отваряем прозорец и няма как да се използва повече пространстовто там, отделно и това са единствените прозорци и светлина в цялата стая.
За съжаление погледнах отново спецификацията на падащите легла, минималната ширина е 42 см на тази хоризонтална дъска и е задължителна за стабилността на конструкцията. Хафеле ще е механизма. Единственото, което ми идва наум е дали не може да се вдигне малко по-нагоре но тогава няма да се скрива изцяло матрака предполагам. Леглото все пак е широко метър, така че остават 60 см просвет. Предложих на близначката заради това да се откаже от този вариант и да го направим стационарно, но нея много я блазни това, че няма да си оправя леглото, а само ще го сгъва и отказа  Mr. Green

Дами, бихте ли ми препоръчали фирма за изработване на мебелите в детската стая, която ще ми помогне с и проекта. Ужасно се забатачих от ровене в нета. Вече нищо не ми изглежда хубаво. Проблема е, че ужасно мразя пдч, а всички детски стаи които виждам реализирани са такива. Осъзнавам напълно, че цената е водеща в случая и не си заслужава да се инвестират ужасни пари точно в детска стая, но ужасно ми бъркат в очите тези остри ръбове и плоскости.
Аз все още се колебая и обмислям да не е пдч или мдф, а отново както сегашната стая изцяло чам и омасляване с маслата на осмо. Вчера до късно рове и намерих масло на осмо в синьо - http://hardware.morehandles.co.uk/osmo-wood-wax-intensive.html
Но лилаво няма, гугъл каза, че може с червено, така че едната ми идея е да взема и червено и да смеся двата цвята, но ако не ми стигне първоначалното количество, после ще е трудно да нагодя същият цвят.
Във връзка с това, се чудя дали да помоля за дизайн леко подобен на вратичките поне на старите им гардероби   - http://aila.snimka.bg/children/obzavejdane.534166.37201743

Така сега това, за което аз се чудя е следното. Мисля да разширя секцията до падащото легло още малко до вратата, за да се увеличи малко мястото за прибиране за това дете и евентуално да е една идея по-разчупено.
Ще помоля да смени цвета на вратата с тъмно кафяв, какъвто е в момента и пода по-тъмен, защото това ще окаже определено влияние на цялостната визия. Съответно се чудя за по-големи килими на пода, какво смятате по въпроса? За вратата дали има вариант да се боядиса само отвътре? В момента и тя е чам масив, с доста тъмен байц обаче.
Ще помоля и за изглед със сгънатото падащо легло, тъй като и това е важна част от концепцията на стаята. Колебая се дали да помоля за вариант с падащо бюро от това падащо легло все още. Както и дали да не предвидя над летвата на това легло опция за телевизор?
Според вас има ли достатъчно място за висящи дрехи в частност рокли? Или поде единият шкаф до падащото легло да е по-висок?
Според вас глухото шкафвче под бюрото отвътре ли се отваря и как е достъпа до него?
И последно, притеснява ме и че мясото за съхранение на учебници и тетрадки не е достатъчно. Реално е само двете ниски шкафчета до бюрото и откритите етажерки. Замислих се дали една колона шкаф не може да се добави до тези открити вградени етажерки в нишата.
Ето тук в дясно, къдото има кутии отдолу до трегера?  
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт