На море или на планина мамите от ИБ УЖ почиват си с деца.

• 44 586
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
  • NE
Арвенче И Вилизар ще ходи на детска. Обмислям от кой септември да го пусна защото издивява вкъщи, а навън е като изпуснат. Учителката ме успокои, че ще се справи с него, но аз имам едно на ум. Сега чак търся раничка. Blush
Тоалетната му идва висока и се плаши там. Ще пробвам с онези меките седялки та да видим.

# 151
  • Сливен
Аз пък винаги съм се притеснявала, не от това, че ще се случи нещо лошо/падане, болести и пр., тук всички градини са с асфалт/, а от отношението на учителките - и откакто Ивайла е в градинска група страховете ми се оправдаха. Учителските са млади, но карат по комунистически тертип, , 2-3 деца са на върха, а другите им дишат прахта, не я местя само заради това, че е свикнала с децата /още от яслата са си заедно/ и заради това, че е ОДЗ и Тео ще е там, а и ми е зад блока. Едната ни учителка е млада булка, дето се вика, пожелавам и скоро да се обеби и на нейно място да дойде по-подготвен човек.

# 152
Арвенче, на градина или на ясла? По-добре ли е Насето днес?
И мен ме е шубе и ще ми е мъчно, но най-вече ме е страх от болести и  последствията от тях, нали знаете - кой каквото го тормози.... Едно комшийско дете направило гърч на Т 37,8 при гнойна ангина ooooh! Пък и ще го мисля дали не го тормозят там, как се справя самичък....
Вчера водих малката буба на ДК. За 14 дни е наддал 340 гр. и 2 см - не е върхът на сладоледа, но пак е нещо.

# 153
  • В къщурката на хълма на феите
Рокси пожелаваш й да се обеби, а hahaha hahaha hahaha

# 154
  • NE
Рокси Има и учителки, които с 20+ години стаж за нищо не стават. Whistling
Моме Май Насето баш на градинка тръгва защото скоро става на 3. Ние също на градинка тръгваме. Тук няма деца и от 2 г. ги взимат в градината.
Браво на малката буба. Hug

# 155
  • Варна
Моме, по - добре е Насето. Ваготил-а много хубава работа свърши с гърлото.
Преминава ли жълтеницата на Алекс ?
Мен също ме е страх от болестите и последствията им, но за съжаление нищо не мога да направя, ще трябва да го приема просто. Мисълта, че ще го оставя при напълно непознати г-жа и деца, ме кара да изпитвам вина. Знам, че не мога да го дондуркам цял живот, още повече, че е момче. Абе повредата е някъде в главата ми, носталгично ми е. Имам чувството, че не можах да се нарадвам пълноценно на времето ми с детето.

# 156
  • Sydney
Arven_89 не се настройвай предварително и да се товариш... гадно е, но си казвай че е за негово добро, ще се забавлява... а и сега зимата не ги зивеждат много, не се тревожи  Hug със сигурност няма да го гледат както ти го гледаш  Hug

# 157
  • Северозапада
София, като говорим за градината, иска още утре да ходи. Проблемът е, че иска в "нейната" градина, т.е. в София. Предполагам, че ще има малко драма с това. На мен ми беше много притеснено първата година, още повече че си беше бебе. Сега от болестите се притеснявам. Пулмоложката и иска да видим дали ще направи спазъм и тогава да подновим терапията, ако има нужда. За учителките за сега съм положително настроена. Материалната база не е блестяща. На двора всичко е старо.

# 158
  • София
Аз вече претръпнах с градината. Особено след като говори и може да си каже почти всичко. А и определено там се чувства добре и научава нови работи - "рисува", лепят, учат песнички, обличане и събличане, обуване, събуване и т.н. доста самостоятелна стана.
Радвам се, че първата година още докато си беше бебе ходеше на частна и там и обръщаха нужното внимание, сега вече като е по голяма не ми е толкова драма, че е с 30 деца. Пак и обръщат внимание.
От тази сегашната съм страшно доволна. Обръщат внимание на децата и ходят с желание.

Арвенче, не се настройвай така негативно от сега. Насето вече е голямо детенце и определено ако има нещо ще разбереш и най малкото ще ти каже. Недей да се чувстваш виновна. Децата растат и имат нужда от себеподобни и да учат нови неща и да стават самостоятелни.

Моме, как сте Вие? Разминава ли вече жълтеницата?

Дани, как сте? Дени по добре ли е?

Мецоуууу, не се филмирай с болестите. Емка вече според мен няма да боледува толкова много.

# 159
  • Сливен
Рокси Има и учителки, които с 20+ години стаж за нищо не стават. Whistling
съгласна съм с това, но все пак не ме успокоява. Много се чудя на първата родителска среща през септември дали да повдигам въпроса с толерирането на определени деца и майки, или това би задълбочило проблема - но просто в кожата си не мога да се побера от подобни неща, много се дразня, че продължават да се възпитават поколенията в това, че има и по-лесен начин да постигнеш своето.

# 160
  • shumen
Арвенче,не се притеснявай от сега.Първата година като пуснах на ясла Дени и аз бях като тебе.Сега обаче и аз като Алексчето мисля,че като е по-голям може да си каже всичко.При нас също е стара материалната база,но аз вече претръпнах.
Мраве,дано свикне бързо с новата градина София.Дени от 01.09.ще го пусна и от сега казва,че ще плаче,но да видим.Аз все му повтарям,че вече не е бебе,ще е 2 група и няма да се излага.
Роски,при нас една майка беше повдигнала въпроса за толерирането на някои деца и за това,че се водят болни и после каза,че е рефлектирало върху нейното дете.Започнали са и учителките да и се оплакват и за най-малкото.
Дени днеска е добре.Не е повръщал повече,но до обяд е бил отпаднал.Пъпки няма също нови.

# 161
  • Германия
Бени: дано си намерите жилище и тук е трудно с дете и/или с животинче. Искат 3 наема като капаро+нормалния наем. Искат да видят последните три разпечатки от заплатата. 8
На детските площадки биба рядко виждам при по големи (над 2г.). Най често там където ходя всички деца си играят с на другите играчките. Но има и някой които не искат, рядко срещано явление. Най често аз приказвам на Томи да върне играчката, понеже другото дете точно си играе с нея. Отсреща някоя майка казва, ами и това ... да кажем камионче не е наше. Аз започвам да се обяснявам, че е принципно да се научи, щом другите си играят с нещо да не се взима и се примиряват с мен.
Обаче тръшкане си има. И ние се тръшкаме. В събота бяхме в кауфланд. Леле що рев и тръшкане му удари, чух само едно семейство как ни коментира със следното: това можеше да е Лукас само по голям. Олекна ми малко, че не сме само ние.
Тази вечер,все едно гладен го държа. Рев защото видя граха и панираните рибни късчета. Прозореца широко отворен. Той реве,а аз се карам, понеже 100 пъти обясних, че е още горещо. Съседа (хазайна) излиза с някаква позната от дворната врата и се обръщат да видят какво става. Потънах си в дън земя. Нищо, че го знят що за стока е. То се чува, живетят над нас хазаите.
П.П. мисля съм споделяла, че тук ги водят на градина/ясла със сополи и кашлица. Ако нямат Т над 38,5 не се счита за такава. Едва ако вдигнат над нея се обаждат да си вземеш детето от там.

# 162
  • shumen
Глухарче,вече не се впечатлявам като ме гледат като се карам.Онзи ден една баба се опита да ми каже,че не било добре така,ама и казах,че ако и е 24 часа у тях така ще я видя и млъкна.

# 163
  • до едно тепе
Арвенче не му показвай колко си притеснена. Говорете си,че там е хубаво и ще играе с децата. Дано свикне бързо и да му хареса. И да е здрав най-вече Hug
Моя синковец тая вечер ме озадачи. Имаше едно хлапе, което цяла година го тероризира,а днес нашия подучваше друго хлапе да го хванат и да му напълнят пазвата с трева ooooh! Че му връща ясно ама и другите по-малките обучава да му съдействат. Малеей кво ме чака не ми се мисли Shocked
Днеска си пусках ТСХ и антителата на щитовидната. Не ме кефят изобщо. Утре съм на ендокринолог да видим кво ще ми каже след вчерашното изказване,че не съм си мислила за детето изобщо, пиейки л-тироксин и кърмейки. Ми хубаво не мисля,ама с тироксина ми се е качило ТСХ-то. Представям си без него ooooh!

# 164
  • shumen
Поспаланче,оо,още ще има.Всеки ден ме изненадва с нещо ново и Дени.

Общи условия

Активация на акаунт