Кучкари vs останалите

• 68 725
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 1 020
Идеята е да ти вземат толкова, че не просто да не ти се дава, а да размислиш дълбоко над постъпката си. Както на затворниците им се дава време да мислят за постъпките си + ограничение на свободата, за да не извършват престъпления отново.

Ще дам пример с природата. Ако хвърлиш една опаковка от вафла сред природата, няма как Рила, Пирин, Балканът да са опасани с горски и да дебнат всеки турист. Затова по-хубаво е, един да хванат, да му лепнат 5000лв глоба, да се пошуми в медиите. Втори, трети, ако се налага и да спрат хората изобщо да го правят. Оф не знам, объркана съм и аз, все ми се ще хората да виждат лошото в тези постъпки, да не е с глоби и наказания, но не виждам, как ще се получи. А справедливост трябва да има.

# 1 021
Невъзможно е. За всеки стандарти има глоби, които съответстват на провинението. Безсмислено е да се сложи такава, която не може да бъде събрана.
Белите държави са доказали опит в това отношение, така че не е нужно да откриваме топлата вода.
И не, за хартийка и там глобата не е 5000 лв.
Проблемът не е и в самото хвърляне, а в рядкото, да не кажа никакво, чистене. Проблемът се разисква в съседна тема, нека не тъпчем и тук по него.

# 1 022
  • София
За това трябва да се прекрати това безумно развъждане на уж породисти кучета, така ще се стимулира и прибирането на безпризорни, защото куче, развъждано по правилата струва много и не всеки комплексар може да си го купи.

Т.нар. бойни породи имат много нисък праг на търпимост и реагират на дразнение инстинктивно. При тях са най-чести случаите на нападение и над стопани.
Скрит текст:
Да, най-вероятно няма да го убият, защото ще "включат' в един момент, но... Преди пет години едно момиченце си загуби ръката, нападнато от собственото си куче, с което също има мили снимни как се гушкат.

Забравя си ключът и влиза през прозореца, кучето се хеърля и я захапва, спира атаката веднага, защото има само едно ухапване, но е достатъчно за 7 годишно да е осакатено.

Пак опираме до въпроса за възпитанието. 18 години бях с куче в къщи, 13 от тях - с две. Няма ухапани - нито в семейството, нито навън. Най-близко беше инцидентът за който писах преди.
Ако кучето е обучавано за охрана/защита на имущество, това може да е причината за инцидента.
Някои породи поради малко гънки, обучени ли са за нещо са като програмирани .... особено добермани и питбули. Лично за мен - глупави същества като цяло. Може причината да е съвсем различна, но такава реакция не е естествена според мен.  
За тези 18 години главните ми проблеми са били с други кучета, най-вече заради безхаберни собственици. И с разни криви огледала, които дори са хвърляли пиратки по нас от терасата при условие че в повечето пъти съм била и със синът ми. Говоря за възрастни хора, не пубери.
Според мен единственото разрешение на проблема е проверка на собственика, преди да му се разреши да се грижи за куче. Жилищно осигурен ли е, характер, привички, ОТГОВОРНОСТ. За съжаление това за момента е приложимо само ако го взима от приют, а дори и за там вече не съм сигурна колко са стриктни.
Между другото, доста от комплексарите са заможни.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2016, 00:25 от Debora_69

# 1 023
  • Белгия
Не съм специалист по законите в другите страни, но ако в държавите западно от нас се приспиваха кучета, нямаше да осиновяват български кучета, а щяха да осиновяват от техните готвени за приспиване. Щом осиновяват от България, за мен това е признак, че при тях няма налични бездомни, които вместо да се избият, да се осиновят.

Съмнявам се да има западно-европейска държава, където да не евтаназират бездомните животни. В Белгия конкретно се евтаназират след 6 месеца в общинските приюти, но ако преценят, че животното е неосиновяемо, веднага. В Англия и Франция също процедират така. Неправителствените организации ги гледат до последно, но и те, и ветеринари, и обществото като цяло, смятат, че не е хуманно да се гледат парализирани, слепи и пр. болни животни.  Бременните бездомни животни се абортират дори и да е един ден преди термин. Това шокира много хора, но организациите обясняват, че това е по-добре, отколкото невинни животни да се раждат и да страдат.
Аз също се чудя защо германците и холандците толкова търсят нашите животни. Не вярвам да си нямат.

# 1 024
  • София
Alcarin ето и клип с дете, което храни питбули

Скрит текст:
Скрит текст:

Монетата си има 2 страни Wink Но тука е тема на крайностите. Всеки е на принципа "Не ми пука какво искаш ти, важно е какво искам аз"  Wink
Е, сладки са. Напомня ми старите времена, когато синът ми беше малък и вече имахме две кучета.  Laughing Винаги съм смятала, че за едно дете е хубаво да расте с четирикрак любимец. Най-малкото учи на отговорност.
Относно клипа, и той е малко краен заради бройката на любимците. Не се изненадвам, че са добре дресирани. Без дресировка собственика отива в трета глуха, глутницата си е самодостатъчна.

# 1 025
  • София
Не съм специалист по законите в другите страни, но ако в държавите западно от нас се приспиваха кучета, нямаше да осиновяват български кучета, а щяха да осиновяват от техните готвени за приспиване.
Скрит текст:
Щом осиновяват от България, за мен това е признак, че при тях няма налични бездомни, които вместо да се избият, да се осиновят.

И да, избиването е неефективно, ако се изхвърлят постоянно. Проблемът не е в кучетата, че в тях да е решението. Проблемът си е в хората и в тях е решението  Peace

ВИНАГИ предпочитам нощем да се размина с куче на улицата, пред това да се размина с непознат човек. От хората повече ме е страх.
Приспиват се. Но в тези страни е похвално да си вземеш любимец от приют. Тук това никога няма да стане. Аз харесвам непородистите кучета, защото са уникатчета  Wink по-здрави са от селектираните си събратя. И по-интилигентни в сравнение с доста от породите. В София също се "приспиваха", оказа се обаче че не с упойка а с други помощни средства. Разчу се след като бяха прибрали погрешно домашен любимец ... и го бяха убили, преди собствениците да го открият. Определено съм против умъртвяването в приютите.

# 1 026
  • София
Няма да стане, защото повечето хора искат породисто куче. Аз лично никога не бих се взела куче от приют, освен ако не е от 3-те породи, които обичам и бих гледала у дома. Останалите породисти, както и безпородните, са ми антипатични и грозни.

# 1 027
Аз харесвам непородистите кучета, защото са уникатчета  Wink по-здрави са от селектираните си събратя. И по-интилигентни в сравнение с доста от породите.
Определено непородистите са много по-красиви от доста породисти кучета, а със сигурност са и много по-здрави, тъй като при тях селекцията не оставя болните да оцелеят. Аз лично не харесвам доста от породите като например всички със сплескани муцуни - мопсове, френски булдог, английски булдог, тези са ми най-грозни. Направо са си извращение с природата.

# 1 028
Определено непородистите са много по-красиви от доста породисти кучета, а със сигурност са и много по-здрави, тъй като при тях селекцията не оставя болните да оцелеят.

Ох  Laughing Направо ми идва да ти снимам кварталния помияр, да видиш що е красота - едното му око е синьо, а другото - кафяво и на всичкото отгоре с перде, досущ като лихваря Джафар. Като цяло си личи, че има хъски сред предците му, но е дребно, трътлесто и непохватно. Да не говорим, че съм виждала страховити уроди, които са наследници на улично, кръстосано с някакво бойно - хем шарка на благородник, хем калпава муцуна, за характера да не говорим - непредвидим.

# 1 029
Определено непородистите са много по-красиви от доста породисти кучета, а със сигурност са и много по-здрави, тъй като при тях селекцията не оставя болните да оцелеят.

Ох  Laughing Направо ми идва да ти снимам кварталния помияр, да видиш що е красота - едното му око е синьо, а другото - кафяво и на всичкото отгоре с перде, досущ като лихваря Джафар. Като цяло си личи, че има хъски сред предците му, но е дребно, трътлесто и непохватно. Да не говорим, че съм виждала страховити уроди, които са наследници на улично, кръстосано с някакво бойно - хем шарка на благородник, хем калпава муцуна, за характера да не говорим - непредвидим.

А всъщност красотата или грозотата какво общо има? Има проблем, който е свързан с административни и законови простотии. Има проблем с наличие на бездомни кучета и разни тъпи собственици.

За мен външния вид на животното няма голямо значение, но аз допускам в обкръжението си и хора, които не са "породисти" по всеобщите представи.

Факт е, че липсата на регламент в развъждането и отглеждането води до това безумие, както и огромната корупция. Факт е и че има организации, които успяват да се погрижат за така презряните "грозни" и "противни" улични, с което намаляват проблема, но и срещу тях се рита гадно.

# 1 030
  • София
Хората, които харесваме само конкретни породи кучета/котки, също имаме "непородисти" човеци в обкръжението си. Що за идиотско сравнение изобщо  Tired

# 1 031
  • София
Няма да стане, защото повечето хора искат породисто куче. Аз лично никога не бих се взела куче от приют, освен ако не е от 3-те породи, които обичам и бих гледала у дома. Останалите породисти, както и безпородните, са ми антипатични и грозни.

Всеки си взима куче каквото харесва, но ако търси най-вече приятел ... уличното куче е точно толкова куче, както и всяко породисто. Тази наша нагласа за сой трябва малко да се чупне. Мойте претенции бяха - голямо и дългокосместо. Simple Smile Второто ми куче беше от улично кучило. Отговаряше на всичките ми изисквания, въпреки че синът ми си я избра. Още на 7 месеца, като се изправеше на задни лапи с дребния се гледаха очи в очи. Теглеше му шейната зимата, яздеха я с приятелчетата му ....  Laughing Имам невероятни спомени.

# 1 032
  • София
Преди години, ако знаех малко повече за ситуацията с бездомните, нямаше да търся голдънка.
Исках тази порода, защото разчитах на определени качества в характера. Купих я от едни хора, които развъждаха за кеф женската си и се правеха на много печени. Е, оказа се с наследствено заболяване. Гледам я вече шест години, обичам я, и това ми струва адски много тревоги и пари.
Повече породисто не бих взела.
btw, на нашата кучешка поляна породисти към безпородни(осиновени) са горе долу 5:2. Хич не е малко това.

# 1 033
  • София
Малко по малко процента ще надобрее. Надявам се! 
Но без здрави закони няма да се намали броя на уличните душици. Все повече стават. Бих си взела още едно уникатче, но края на Астра беше много тежък ... вярно, беше на 16г.  което за едро куче е много, но още не смея да си взема друго куче.

# 1 034
  • София

Всеки си взима куче каквото харесва, но ако търси най-вече приятел ... уличното куче е точно толкова куче, както и всяко породисто. Тази наша нагласа за сой трябва малко да се чупне. Мойте претенции бяха - голямо и дългокосместо. Simple Smile Второто ми куче беше от улично кучило. Отговаряше на всичките ми изисквания, въпреки че синът ми си я избра. Още на 7 месеца, като се изправеше на задни лапи с дребния се гледаха очи в очи. Теглеше му шейната зимата, яздеха я с приятелчетата му ....  Laughing Имам невероятни спомени.
Моята визла е най-лоялното, мило и умно куче, което някога съм имала. Нагласата ми за сой няма да се чупне, по простата причина, че освен конкретни поведенчески характеристики, които търся в едно куче, и които съм склонна да приема, че се намират и в други породи/безпородни, специално при кучетата търся и чисто естетическа наслада от физическите им белези. Затова харесвам едва 3-4 конкретни породи, като първото място безусловно заема визлата, и донякъде ваймаранерът.

Не съм от кучкарите, които се прехласват по всеки пес, точно обратното. Искам когато имам едно куче, освен да ми допада като характер и поведение, да ми харесва и как изглежда. Визлата е красива и елегантна, когато я гледам как спринтира душата ми пее. Лично за мен, тя самата е поезия. Останалите кучета са ми или безразлични, или откровено грозни.

Понеже съм коткар по душа, при котките нещата стоят по различен начин. Обичам всички котки, всякакви форми и разцветки, породисти и непородисти, няма значение. Котаракът ни е породист, но женската ни котка е бившо бездомниче, което прибрахме и на което се радваме вече 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт