Кучкари vs останалите

• 68 028
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Моята също е кастрирана - преди първото разгонване, за да намаля до минимум шансовете да се разболее от един куп болести.

# 676
Плюс хиляда. Моята е кастрирана, въпреки че ми минаваше през ума колко много бихме се радвали на нейни бебета.
+100
Особено мъжете с мъжки кучета трудно проумяват този факт - от мъжка солидарност и като типични мъже, пускат кучето да плоди де що може /и комплекси мисля?/, пък нали не е техен проблем после Sick

# 677
  • вятър в маслините, вятър над хребета
А кастрирането на женско животно не е ли сложна операция? Ние нашата котка точно по тази причина я оставихме потентна, макар и да създаваше проблеми.

# 678
А кастрирането на женско животно не е ли сложна операция? Ние нашата котка точно по тази причина я оставихме потентна, макар и да създаваше проблеми.
Е, операция си е. Но до няколко дни остава само спомен. Само трябва да се пази да не се ближе, защото котешкият език е доста грапав и може да се отрази зле на конците.

# 679
  • София

Не, не е сложна операция. Малко четене по темата не вреди. Или пък консултация с хирург.

# 680

Не, не е сложна операция. Малко четене по темата не вреди. Или пък консултация с хирург.

Е, под сложна предполагам Джо имаше предвид, че не е като при мъжките 20 минути и хайде вкъщи. Все пак се отваря и оперира.

# 681
  • София
И това не е сложно, пак си прибираш кучето същия ден вкъщи.

# 682
  • София
То си е коремна операция. Ние сме кастрирали засега само мъжкия котарак, женската още я отлагаме.

Кучката трябваше да остане в клиниката след кастрацията, мисля 24 часа. После си я взехме, пазехме я известно време да не тича и толкоз. След 4-5 дни всичко беше ОК (изключвам бронхита, който си "донесе" от клиниката, но той няма общо със самата кастрация).

змия, по-сложна е женската кастрация от мъжката  Peace

# 683
  • София
естествено, че е по-сложна при женските, при мъжките животни всичко се случва външно. но и кастрацията на женско животно не е сложна процедура, ако няма усложнения, които са рядко срещани, когато операторът е читав.

# 684
Ние комбинирахме с ваденето на зъби, че беше като акулка малката. Операция е да, има рискове, но раждането също е рисковано, а ако няма да ражда най-добре за здравето на кучето е кастрация - по възможност преди първото разгонване.

# 685
  • София
Ние комбинирахме с ваденето на зъби, че беше като акулка малката. Операция е да, има рискове, но раждането също е рисковано, а ако няма да ражда най-добре за здравето на кучето е кастрация - по възможност преди първото разгонване.
И ние комбинирахме с вадене на зъби. Всичко, което си написала, важи напълно и за нашия случай.

# 686
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Когато обмисляхме варианта кастрация, ветеринар ни посъветва да не го правим, ако не е наложително. Оттам нататък не съм чела допълнително литература, понеже е нямало нужда, след като така или иначе няма да дам котката на кастрация. Не виждам какъв е проблемът, че не съм чела, Змия- когато не съм се осведомявала подробно за нещо, не се притеснявам да питам тези, които са го направили. А ти преспокойно можеш да подминеш, ако въпросът ти се струва глупав или неуместен.

На останалите- благодаря  bouquet

# 687
  • София
Явно ветеринарният ти лекар не струва. Да не се изказвам и по-категорично.
Сменяй го.

# 688
Как вадене на зъби  Shocked млечни ли, как

# 689
  • София

При много кучета се получава неприятната ситуация да пораснат постоянните зъби без да паднат млечните. Това може да доведе до сериозни проблеми. Затова е препоръчително млечните да се извадят преди да се е стигнало до проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт