Кучкари vs останалите

• 67 959
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 705
cristi, за себе си съм напълно убедена (и с мъжа ми сме обсъждали), че когато имаме време да гледаме куче, то само ще ни намери. Не знам, къде и как. Така или иначе ми се случва да прибера някое и да му търся дом, понякога много трудно се разделям с тях като намеря стопани. Но просто, сега ми е много тъжно, че не мога да имам, но няма как, аз се прибирам вкъщи буквално само да спя  Sad

Но и аз не съдя хората, които държат на породите. Винаги правя аналогия с междучовешките отношения и ми се струва, все едно да съдя някого, че не харесва ниски мъже. Ми не харесва човека, харесва си високи...

# 706
... Аз не гоня "чиста арийска раса".

Не става дума за чиста арийска раса. Породата на кучето определя характера, външния вид и най-важното здравето. Високо селектирани породи трябва да се развъждат само от хора, които са наясно с това.
Има си съвсем нормални развъдници, които обаче продават бебета скъпо, защото част от кучетата са шоу клас и именно те се размножават, всяко отклонение от породата е пет клас и не трябва да се размножаха, хеле в домашни условия. Има и друг вид развъдници - мисля всички знаем какви.

Шайнбокс, не става дума за това какво ни харесва и какво не, става дума за здравето на животното.

# 707
Ама ние не развъждаме високо селектирани породи. Crazy

# 708
И аз нямам представа за родословното дърво на кучето ни, но проявява всички качества характерни за породата си, а също и здравословните слабости. В този смисъл наистина предимство на куче с порода е, че знаеш, какво да очакваш и в този смисъл можеш да се запознаеш превантивно с характерни здравословни рискове или особености на характера.

# 709
smetanapalata, Браво на вас и все пак не ви е работа да развъждате. Безпородни кучета има във всички приюти - какъв е проблема да се вземе оттам?

# 710
Това се случва и при взимане на кученце от познати-виждаш родителите и прародителите, питаш, четеш, не е сложно.
Alcarin, никакъв не е проблемът. Така се случи просто. Видяхме бащата и разбрахме, че има поколение и си взехме. До този момент не е ставало и дума, не сме търсили. Намерихме се взаимно, така да се каже и решението дойде спонтанно.

# 711
А защо трябва изобщо да развъждате? Не се заяждам, питам от любопитство.

# 712
А защо трябва изобщо да развъждате? Не се заяждам, питам от любопитство.

Не развъждаме. Само казах, че кучето ни не е кастрирано. Не го пускам на всяка кучка безразборно, внимавам и следя, на повод е, а свободен-на място, където е заградено или допустимо. Ако има разгонена пусната женска и се случи беля някога-ще намерим стопани на потомството. Но целенасочено да развъждам-не. Ако някога го "поискат" за баща-ще проучим и така. За да стане баща така, означава, че има готови стопани за евентуалните кутрета.
С една дума-кучето ми няма потомство. Peace

# 713
Разбрах Simple Smile

# 714
Абе защо задавате глупави въпроси? Защо развъждали... Ами за пари,естествено, за какво друго?
Колкото и да се обясняват, всички знаем каква е истината. При йоркширските териери е някакво безумие в момента, сигурно затова като чуят, че моят е кастриран, зяпват.

# 715
Проблема е, че начина на мислене на домашно развъждащите води до бездомни кучовци после. Имали семейства за малките - една голяма порода като роди 10 кученца и като е голдън например, хайде намери десет семейства, които ще отделят толкова време за да осигурят необходимото тичане и квадратура на дома. И те много хора взимат кученце /особено ако е евтино или безплатно/, пък после се оказва, че нещо не са преценили.

Мъжко куче без каишка пуснато свободно, а не редом е също толкова безотговорно поведение - всяка разгонена женска наоколо ще го привлече и после какво ...

И аз съм с кастрирано йорки - страшно пулене пада, като им откажем "да им станем гадже" 'щото сме кастрирани  Shocked.

Много ме дразни и носенето на храна на бездомните, и то на едно и също място. Как се бих с един продавач в магазин за хранителни стоки така. Помияр ме вижда и от 15 метра с бясна скорост и нахвърляне ме напада /в кв. Лагера/. След като някакси се откъснах гледам две паници. Почвам да търся аз коя тъпа глава храни тоз куч, показвайки му по този начин, че улицата с паничките е негова и трябва да я пази. От съседния магазин един му носи месце - сурово. Обяснявам му аз на тоз, че не може да му носи храна там, още по-малко пък сурово месо. Ма що той добро правел. Казвам му ако нападне дете какво праим - мълчи, като хване паразити от тея маса - пак мълчи. След две седмици пак същото. Платих евтаназията на кучето, а с тоя гъз се сбих - веднага беше намерил следващо куче което да храни с отпадъци.

Също и хвърлянето на всякакви кокалчета и буламачи през прозорците. Кряскам им отдолу, че е опасно кухи кости и ще убият някое животно, те не. Иначе като им поискаш пари за обезпаразитяващи препарати за кварталните кучове мълчат като мушнати гайди, обаче боклука могат да си хвърлят - кухи лейки. #2gunfire

# 716
  • София
Alcarin, респект  Peace
Все едно чета себе си  Simple Smile

# 717
  • София
Аз съм с женско йорки, много хора ми се чудят как съм се отказала от приходите от бебета.
Бащата на моята кифла е многократен шампион по международни състезания.

# 718
Tаис,

Познавам собственици на мъжко йорки, които искат 500 лв. за опит за заплождане  Sick

# 719
  • София
Отвратителна алчност. Ето заради такива хора бих се радвала да приемат закон забраняващ безразборното домашно размножаване.

На нас единия път директно ни намекнаха, че бихме изкарали добри пари ако заплодим кучето си. Бебета визли се търсят много, наскоро във ФБ групата ни пак някой питаше откъде да си купи кученце. Насочихме го към лицензиран развъдник.

Общи условия

Активация на акаунт