Кучкари vs останалите

• 67 991
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря за отговора
Сетих се оная изродщина вадене на нокти при котките....

# 691
Брей, моите също са кастрирани - и кучките, и котараците  Peace

# 692
естествено, че е по-сложна при женските, при мъжките животни всичко се случва външно. но и кастрацията на женско животно не е сложна процедура, ако няма усложнения, които са рядко срещани, когато операторът е читав.
Последното е особено важно, защото иначе вместо жива и кастрирана котка, си прибираш мъртва котка от уж не толкова сложната операция. Това го казвам от личен опит.

# 693

При много кучета се получава неприятната ситуация да пораснат постоянните зъби без да паднат млечните. Това може да доведе до сериозни проблеми. Затова е препоръчително млечните да се извадят преди да се е стигнало до проблеми.

Да, като при децата. Laughing
С мъжко куче сме и не сме кастрирали. Но не пускаме да плоди де що свари. Ще заплоди само когато го поискат за баща. Sunglasses

# 694
smetanapalata,
Очаквам групата тук хич не се се отнесе мило към горното  Sad

В интерес на истината и нашето куче не е кастрирано вероятно ще има кутрета. Кутретата си имат дом преди да са родени още  Peace А дамата му, която изчакваме да порасне още малко е същата порода, друг цвят. И двата цвята на двете кучета са рецесивен алел, така че се знае, какво ще излезе  с доста висока сигурност. А по стечение на обстоятелствата две наши близки кучета починаха и имат готовност да се грижат за следващо поколоние от кучето ни.

# 695
На мен ми е чудно как собствениците на кучета (тъпо ми е да ги наричам кучкари) говорят за неразбиране, но демонстрираното от тях И тук си е точно липса на разбиране. Какво значение има дали човекът отсреща се страхува малко или много, дали му е оправдан страха или се нуждае от лечение- ти си този, който може да му помогне да се чувства малко по-комфортно, държейки се кучето на повод по улиците и в парка извън указаните места. Но не го правиш, поставяйки своя (подчертавам своя, не този на кучето) комфорт над неговия, а и над законовите наредби на населеното място.

Мен лично ме е страх и от огромно куче на повод, но все пак знам, че е под някакъв контрол. А като ми се засили насреща свободно, може и удар да получа, така ми се качва сърцето в гърлото. Но на вас не ви пука, аз съм оная злобната, дето мрази вашето куче. Tired

Има несъобразителни, но далеч не всички са такива. Когато човек се страхува в очите му се набиват само несъобразителните. Аз съм с не малко куче и ясно виждам от далече кой го е страх. Докато се движим към разрешеното за пускане от повод място , кучето винаги е на повод и не разрешавам да доближи човек, с който се разминаваме. Това е не само от съобразителност към човека, а и към кучето. Случва се някой да посегне при разминаване. Откакто съм с куче и разхождам всеки ден, никога по алеята (говоря за пешеходната+велоалея по бул. Борис в София) не съм видяла пуснато. Да съм видяла най-много веднъж-два пъти всъщност. Всички са на повод там. Често има велосипедисти с кучета 2 в 1. Аз нямам смелостта да се кача на колелото и да хвана песа, но има много такива. Не всеки е длъжен да харесва кучето ми, аз нямам такива очаквания и изисквания.
Спирам и позволявам доближаване на кучето само, ако изрично ме помолят-случвало се е няколко пъти-хора да поискат да погалят кучето. В центъра на града също не съм виждала да ми се засили свободно пуснато куче от години поне. По квартали не ходя и не знам как е ситуацията, но понеже сме възвращенци, т.е. дойдохме си от чужбина Laughing, категорично правя паралел на това, което съм видяла и навън и това, което виждам тук по местата, които обитавам днес-явно има голяма промяна, за мен лично към добро. Остава да има повече заградени места, за да няма сблъсъци от подобен характер в града и глоби за не събиране на отпадъци (както за кучешки, така и за човешки, въпреки, че доста европейски градове бият по мърсотия по улиците нашия град, но нека не се равняваме по лошото, а по доброто, нали така?)

ПП.shinebox, категорично, кутрета ще има при заявено и одобрено от наша страна желание за отглеждане на кутре. Само за идеята да има-не, категорично. Ако/когато се стигне до този момент, аз самата, като строга свекърва, ще одобрявам всеки кандидат по ред параграфи.  Crossing Arms

# 696
  • на брега на морето
Явно ветеринарният ти лекар не струва. Да не се изказвам и по-категорично.
Сменяй го.

Peace Ветеринарят би трябвало да знае, че възможността некастрираната котка да заболее от рак на млечните жлези се увеличава многократно.

# 697
  • София
smetanapalata,
Очаквам групата тук хич не се се отнесе мило към горното  Sad

В интерес на истината и нашето куче не е кастрирано вероятно ще има кутрета. Кутретата си имат дом преди да са родени още  Peace А дамата му, която изчакваме да порасне още малко е същата порода, друг цвят. И двата цвята на двете кучета са рецесивен алел, така че се знае, какво ще излезе  с доста висока сигурност. А по стечение на обстоятелствата две наши близки кучета починаха и имат готовност да се грижат за следващо поколоние от кучето ни.
Какво означава групата тук? Всички стопани на некастрирани кучета дават същите обяснения като вас. Едно към едно, чак е смешно. Как ще се търсят само читави желаещи да си вземат породата, как ще се преценява внимателно, дрън дрън.

Аз лично съм изцяло против този вид домашно размножаване. Смятам, че трябва да има закон забраняващ тази дейност, със съответните тежки санкции при неспазване.

Иначе да, и нас са ни питали няколко пъти дали си търсим породист мъж и дали ще я заплождаме. Знам, че веднага щяхме да намерим дом за бебетата, вероятно съвестни хора - има огромен интерес към породата в момента, набира все повече популярност. Лично за мен обаче, това е безотговорно и в де що има сайтове за кучета, особено американски такива, навсякъде се повтаря отново и отново да не се допуска т.нар. backyard/basement breeding.

Наясно съм, че двете веднага ще се припознаете в дясната колонка,
http://www.ktcampbell.com/taji/rbvsbyb.htm

и може и да сте. Кофтито е, че мнозинството пишман кучкари, които си размножават кучетата спадат към лявата. Без значение дали са басенджи, пекинези или пудели, резултатите са плачевни  Tired

# 698
От прекалено много регулации пак нищо хубаво няма да излезе. За някоя европейска страна, но сега забравих коя точно беше, има регулация, според която можеш да отглеждаш плодово дръвче, но не можеш да обираш и консумираш плодовете, защото не си регистриран земеделец или нещо такова.

А за кучето. Моето семейство има изключително отношение към него. То е член на семейството във всяко отношение. Децата на кучето ми няма да се изгубят, защото няма да отидат при никой, който не е близък на семейството и с който да не се виждат родителите ми редовно. Да го наречем нещо като "внуци", не ме убивайте за изказването.

Аз пък обратно смятам, че гадните развъдници трябва да се затворят. Това е доста мръсен бизнес, няма отношение към животните, ползват се за разплод  Sick Само мога да предполагам, как се отнасят с кучета, които не могат да създадат поколение и т.н.

Ако всичко е документирано, чипирано, паспортизирано  Mr. Green проследимо и има солени глоби, които ефективно се събират, няма да има проблем с отглеждане на поколение на кучето.

# 699
Мой колега прави трети опит за взимане на куче от развъдник, две му умряха, третото го върна болно с големи разправии. Confused
Ако има закон за забрана на "домашното развъждане", бих се радвала да го прочета. И да го спазвам.

# 700
  • София
Има развъдници и развъдници, шайн. Благодари се на читавите такива, че успяват да запазят стандартите на различните породи. Защото ако всичко се остави на леля Пена, която има хубав стаф и иска по тази причина да го събере с комшийската кучка стаф, също хубаво куче, скоро стафитата ще започнат да изглеждат и да се държат леко странно.

Има лицензирани развъдници, има и пишман развъдници, и тук, и по света.

И моето куче е член на семейството ми, котките също.

# 701
Е, затова предпочитам да си взема кучето от познат, а не от развъдник. Аз не гоня "чиста арийска раса".

# 702
  • София
Е, затова предпочитам да си взема кучето от познат, а не от развъдник. Аз не гоня "чиста арийска раса".
Аз харесвам едва няколко конкретни породи, другите кучета не ми харесват. И искам тези породи да се запазят. Визлата  например, която лично за мен е съвършенство, и като я гледам понякога, мислено стискам ръцете на хората, които са я създали преди векове.

Иначе нашият случай е по-особен, ние не взехме бебе, а куче на 8 месеца, обучавано за лов. Беше любов от пръв поглед между нея и дъщеря ми, а и толкова добре възпитано куче не бях виждала след гончетата на дядо.

# 703
Таис, визлата е много грациозно куче  Hug

Аз пък настоявах да осиновим или да приберем и да се погрижим за някое изоставено, но родителите ми искаха "да знаят, с какво се захващат". Донякъде ги разбирам: габарити, косми, ген по отношение на дружелюбност и привързване и т.н., но пък да осиновиш е много благородно, та не знам...

В крайна сметка имаме кафяв лабрадор на 2 години вече. Действително е "семейно куче", много привързано и усеща и преживява всичко със семейство, споделя хобитата и интересите на родителите ни и така.

# 704
А проверихте ли в приюти за изоставени расови кучета? Има ги доста Peace

В случая според мен не става въпрос за благородно или не, а по-скоро за здрав разум. Толкова нещастни животни има, че да дадеш пари, за да купиш породисто, на мен лично, ми се вижда излишен разход. Не съдя и не виня никого, но цял живот съм гледала расови животни. Този път си взех 2 от приют и не съжалявам изобщо. Уникални са Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт