Кучкари vs останалите

• 67 745
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 30
Жаве , ще помоля да се обосновеш!
Да се обоснова защо хората са ми приоритет пред кучетата? Не те разбрах? Или може би имаш предвид приравняването на статута на кучетата с този на децата и защо го намирам за налудничаво?

Виж сега, аз съм да го наречем "стара кучкарка". Родителите ми гледат кучета от края на 70-те, когато домашните кучета в София бяха рядкост /изключая дворните, разбира се/. Свикнала съм да полагам грижи към кучето, но не и да се държа с него като с човек. Преди години ги нямаше тези лиготии по отношение на кучето. /Може би, защото между хората я нямаше тази голяма дистанция, която запълват сега кучетата./ Кучето не е човек. То не е "момиченце", нито пък "момченце". То не спи в леглото на човек, нито пък яде на неговата маса. Кучето няма права в парка, на детската площадка или пък в магазина, каквите права имам аз или моето дете. Собственикът му има права, но самото куче не. Приемам, че кучето е част от нашия градски живот и има своето място, но при спазване на строги правила. Кучето не е човек, както и колата не е човек. Общество, в което кучето и автомобилът имат по-важна роля от тази на човека, за мен не е читаво общество.

# 31
  • Sofia
Преди бях кучкар, сега съм родител. Не ми пречат дори тичащите свободно кучета, стига да не са открито агресивни, но това се случва рядко. Изключително много обаче ме дразнят кучешките изпражнения разпилени навсякъде по тревните площи около детската площадка. Омръзнало ми е да мия кучешки лайна от детските обувки и гумите на колелетата.  ooooh! Най-дразнещото е, че мястото за разхождане на кучета (което представлява чудесна, свободна ливада, на която не стъпва дете) в нашия квартал е само 100 м по-нагоре от площадката. Но там никой не ходи. Кучетата се извеждат на детската площадка. Ако се опиташ да направиш забележка повечето собственици са агресивни.  #2gunfire
Така че - изобщо не ме дразнят кучетата, дразнят ме собствениците им.  Crossing Arms

# 32
  • София
От друга страна, съм виждала майки, които правят същото с техните деца - хайде сега да се изтропаме до дървото и да си тръгнем.

И пак стигнахме до любимото сравнение с децата.  Peace
Да, и аз съм виждала, и се случва, но пренебрежително рядко и инцидентно. Само че с кучетата не е така, то си е практика да се наторяват тротоари и тревни площи.

# 33
всяко дърво е кучешка тоалетна
На домашно или на улично куче?  Wink
А не се ли предпазвате и как от а*ко на пикиращи гларуси и гълъби?  Mr. Green
ПП Има много закачлива реклама на "peugeot",
където гълъб си свършва "работата" на покрива му и след това с крилце си почиства.  Praynig
В съседният вход някой човек се бе "разтоварил" на стълбищната площадка.
Пет дни никой не почисти.
Свикаха ОСhahaha
Гласуваха бюджет от 5.00лв за изринване. След това още 3дни търсиха изпълнител!!! 
Осем дни заобикаляха "човешката мина", която доволно бе увоняла входа.  Mr. Green

# 34
От друга страна, съм виждала майки, които правят същото с техните деца - хайде сега да се изтропаме до дървото и да си тръгнем.

И пак стигнахме до любимото сравнение с децата.  Peace
Да, и аз съм виждала, и се случва, но пренебрежително рядко и инцидентно. Само че с кучетата не е така, то си е практика да се наторяват тротоари и тревни площи.
Пак казвам - ако имаше обособени площи за разходки на кучета и съответните глоби за своеволия, нямаше да стоят така нещата. А дали се случва рядко или не, не е извинение. Защото не би трябвало да се случва изобщо Peace И от двата лагера.

# 35
  • София
Не разхождам кучето си свободно пуснато, защото така е по-сигурно за нея.
Кучето ми изпитва истински страх към малки деца, защото неведнъж такива са я скубали и ритали.
Естествено подобно поведение никога не е санкционирано от родителите им.

# 36
Да се обоснова защо хората са ми приоритет пред кучетата? Не те разбрах? Или може би имаш предвид приравняването на статута на кучетата с този на децата и защо го намирам за налудничаво?

Скрит текст:
Виж сега, аз съм да го наречем "стара кучкарка". Родителите ми гледат кучета от края на 70-те, когато домашните кучета в София бяха рядкост /изключая дворните, разбира се/. Свикнала съм да полагам грижи към кучето, но не и да се държа с него като с човек. Преди години ги нямаше тези лиготии по отношение на кучето. /Може би, защото между хората я нямаше тази голяма дистанция, която запълват сега кучетата./ Кучето не е човек. То не е "момиченце", нито пък "момченце". То не спи в леглото на човек, нито пък яде на неговата маса. Кучето няма права в парка, на детската площадка или пък в магазина, каквите права имам аз или моето дете. Собственикът му има права, но самото куче не. Приемам, че кучето е част от нашия градски живот и има своето място, но при спазване на строги правила. Кучето не е човек, както и колата не е човек. Общество, в което кучето и автомобилът имат по-важна роля от тази на човека, за мен не е читаво общество.

Аха, разбрах.
Но не разбирам защо е тази огромна неприязън, която струи от поста. Нито пък защо се поставят всички собственици и кучета под общ знаменател!

# 37

Анжък....и аз на това се ядосвам. #Cussing out
Съгласна съм и с казаното от bencholino... Чудя се, новини не гледат ли тези стопани , толкова често съобщават за нахапани от кучета хора и те пак без намордник, ами и без каишка дори нагло ги пускат по тротоарите Stop
Без каишка и намордник и ми казва..."няма няма, то не хапе, добър е" или др. култова реплика "не показвай че те е срах, те усещат". Те може и да усещат, обаче не съм минал специален курс "как да не показваме страх пред кучета", а и не трябва. Защо трябва да мисля дали показвам страх, дали не тичам, дали съм пил 3 бири и няма да го подразни мириса на алкохол...

Мдааа, любимата ми реплика, "то не хапе"....на което обикновено отвръщам: " ама ти пита ли го" или "то ли ти каза"..
Аз не искам да треперя от страх дали няма да ме захапе в следващия момент това куче, искам да му дръпне повода и да не ми се мота из краката...В такива случаи се чувствам толкова ядосана, че ми иде да изритам кучето, ако е по -дребно де Mr. Green, щото стопанина му няма как да ударя Tired

Безправова ни е държавата. Закони има, никой не ги спазва и не следи за тяхното спазване.
Това намордник на големите и агресивни породи, това каишка, повод...няма братче, анархия....пуснато кучето да тича по тротоара срещу мен...

# 38

Скрит текст:

Аха, разбрах.
Но не разбирам защо е тази огромна неприязън, която струи от поста. Нито пък защо се поставят всички собственици и кучета под общ знаменател!
Бъркаш. Няма грам неприязън. Просто и ясно изразявам своята гледна точка. Да изпитвам неприязън към непознати хора просто, защото са част от дадена група, също намирам за налудничаво.

# 39
  • София
Никога не съм харесвала кучетата,вероятно защото ме е страх от тях. Живея близо до Южния Парк,направиха страхотна площадка за кучета (а има и поне още една),за съжаление,някои хора категорично отказват да я използват Naughty. За мен е недопустимо да се оставят кучета без каишки да се разхождат в парка на неопределените за това места- особено големите породи. Мен улични кучета не са ме гонили,за разлика от домашни. И въобще не ме интересува,че искали да си "играят',има си места за това.
Случка от преди няколко дни : в парка сме и един се разхожда с много голямо куче без каишка (хич не съм наясно с породите), при което едно детенце се изплашва и започва да плаче,защото кучето се насочва към него,дядото го взима и казва на стопанина да му сложи повода,защото децата се страхуват, а той най-демонстративно му заявява,че и възрастните се страхуват,но това не било негов проблем  #Cussing out #Cussing out #Cussing out.
Вчера разхождаме бебето около блока в слинг и едно куче пак се затичва към нас,стопанинът само крещи по него,то идва и започва да се опитва да се катери по мъжа ми и да достигне бебето,ами да ви кажа в този случай,ако имах оръжие,не знам какво щях да направя. И накрая стопанина дойде,без дори да се извини,все го,удари го леко по главата няколко пъти, за да го "накаже" и не му сложи повода.

# 40
  • София

Мдааа, любимата ми реплика, "то не хапе"....на което обикновено отвръщам: " ама ти пита ли го" или "то ли ти каза"..

Или пък "то си играе". Така ми каза една стопанка на куче, след като кучето ме захапа по глезена, докато тичах в парка. Не ме било захапало, а ме било "маркирало", каквото и да значи това. Направо си ме захапа.

# 41
A не е ли некултурно разни минувачи да ми се глезят на кучето, да го пипат, да му говорят и т.н. Ужасно отношение. Ако видят красив човек на улицата впускат ли се в обяснения, колко е красив и да му пипат косата  Sick

# 42
Тъпанари се срещат не само сред кучкарите, но и сред всяка друга група от хора!
Не бих поставяла под общ знаменател.

Цитираните случки не показват абсолютно нищо друго освен това, че се е случило нещо си с определено куче и определен собственик в даден момент.

На мен също като на собственик на куче са ми се случвали всякакви неща. И аз съм имала стълкновения с други собственици и кучета. Няма смисъл да ги разказвам. Не са показателни. Просто среща с тъпанар и толкова!

# 43
A не е ли некултурно разни минувачи да ми се глезят на кучето, да го пипат, да му говорят и т.н. Ужасно отношение. Ако видят красив човек на улицата впускат ли се в обяснения, колко е красив и да му пипат косата  Sick

Не съм била аз със сигурност. Както казах, като видя куче се втурвам....но в обратна посока.

Подобна случка...лятото, в двора на едно пусто училище, бебето спи в количката, няма жива душа-отишла съм на тихо място, за да спи бебето. Изведнъж от ъгъла се задава немска овчарка и тича ли, тича към нас #Crazy Такъв ужас не съм изживявала. дето ме е страх от кучета, но страха да не направи нещо на бебето беше неописуем. Вече се виждах как хващам количката и я вдигам над главата си Rolling Eyes След две минути се затръсква едно момче, извиквам му да си прибере кучето, но то животното вече до сами нас, оня докато дойде, и белята може да стане....абе не ми се говори направо, че се ядосвам направо....няма оправия, няма Tired

# 44
Може и да не си била ти, но няма човек, имал малко куче, който да не знае, как на всеки 10 крачки трябва да търпи "ау колко е сладичко! Колко е голямо? Каква порода е?" и подобен тралала булшит.

Общи условия

Активация на акаунт