Кучкари vs останалите

• 68 716
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Звучи ужасно. Аз очаквах да чуя, че младежите са си тръгнали пищейки, с нахапани задници. Две кучета приспаха в ръцете ми, така че знам какво е.

# 226
Страх. Това е нужно. Страх от наказанието, което би последвало. Но ние имаме само правилници на думи и никакъв контрол...
Има много убити в Америка, Англия и т.н., там уж има контрол и страх от санции. Явно не спасява и това...

Алтернативата за мен е една.
Да се инвестира в образование. Образованият човек ще се съобразява с правилата далеч повече от неграмотния. Пак ще има изключения, но ще са далеч по-малко...
А дотогава? Днес, утре, другата седмица?

Защо няма контрол за спазването на закона? Полицаите ги е страх от кучета? Каква е причината според вас въобще никой да не се занимава с това?

# 227
Сигурно, защото няма рушвети  newsm78

# 228
Що да няма? Вместо глоба - рушвет.

# 229
За да направят акт на стопаните, трябва да присъстват на случката, а това няма как да се случи. Имам инцидент...куче без намордник или каишка ме нахапва, аз вземам телефона и викам инспектората към общината. Докато дойдат, мислите ли, че стопанина с кучето ще стои и ще ги чака? Точно така...няма. И наредбата им е само на хартия... Трудна работа...Затова хората вадят пищовите или прибягват до отрови и т.н., и тн....

# 230
Защо няма контрол за спазването на закона? Полицаите ги е страх от кучета? Каква е причината според вас въобще никой да не се занимава с това?

Според мен е комплексно - имайки в предвид, че не могат да заловят "убийците" по пътя, пияни шофьори са осъждани за непредумишлени убийства, ние искаме да се занимават с кучета!?!
Друга причина е и самото ни самосъзнание, винаги ще намерим кой е по виновен от нас, онези дет не си хвърлят боклуците, некултурните деца и пр. - въобще извинения безброй.
Следваща причина - мислим си, че на нас това няма да се случи - нашето никога няма да направи така, то е добро, ангел, човек и т.н. Но от друга страна сме "безпристрастни" оценители на чуждото.
Третото е, че ни ни пука за обществото като цяло - тъй или иначе е деградирало, ще се занимават с личното ни куче и много много други.
Докато един ден не ни опре до главата....

# 231
Не могат за заляват убийците по пътя, не им се занимава с кучета, а в същото време българското МВР е най-многобройното в Европа. Каква ли точно работа налага да има толкова раздут щат за полицаи...

# 232
  • София
Таис, доста си променила курса от предната кучкарска тема.

# 233
  • София
Таис, доста си променила курса от предната кучкарска тема.
Не. Същите неща ме дразнят и сега. Все още съм твърдо "за" евтаназията на бездомните песове, наказания за калпави стопани и приспиване на агресивни домашни кучета. И тогава, и сега се разправям с кучкари, които не си събират лайната..даже напоследък повече, защото съм в доста по-голяма близост. Аз съм и кучкар (и коткар), но това далеч не означава, че харесвам всички песове из парковете, нито че си затварям очите за разни дебили-стопани. Има ги, за съжаление.

# 234
Не оправдавам убийството на животни, затова търся други алтернативи.

Алтернативата за мен е една.
Да се инвестира в образование.
Трябва да ги вържете по чиновете. Да им пробиете дупка в черепа и да наливате вътре така нареченото "образование"
 Дерзайте!
 Аз лично го намирам безсмислено.
 Само страх от реално наказание може да сплаши агресивен кучкар.

# 235
Не могат за заляват убийците по пътя...
Доказаха, че могат. 2013-та е годината с най-малко жертви по пътищата, толкова, колкото са били през 50-те г. После обаче въведоха камери с предупреждения, е, що са глупост? hahaha
Сега защо жертвите скочиха толкова, ами ще скочат, като знаят, че никой не ги причаква си карат като диви.
Преди дали рушвет или глоба, все ти излиза от джоба и се замисляш следващия път...

С една дума - могат, но не искат. Същото и с кучетата.
Та това ми е въпросът - защо не искат?

# 236
  • Варна
По повод случая със застреляното куче съм против действията на стрелеца.Никъде не е посочено , че кучето е нападнало някого , тръгнало е да хапе или е било агресивно.Дори в 8ч. сутринта има хора на плажа и дори да е била само стопанката и стрелеца , ако той беше нападнат щяяха да се чуят викове , псувни и стопанката щеше да се обърне и да види какво става.Добре , че стрелеца е имал поне точен мерник , че не се знае какво друго можеше да оцели , но не оправдавам деянието му.

Самозащитата е оправдана при директна агресивна атака.Хората с кучета трябва да почистват след любимците си и да ги разхождат на повод като сред хора с наморник при агресивно куче.Хората без кучета не трябва да скачат като невидели на всяко куче изпречило се пред пътя им да го милват и галят без да знаят агресивно ли е или не.Кучетата под 3кг. не ги броя за заплаха.

# 237
. ако позволите на децата си, те ще обичат и кучетата, и котките, и гълъбите, и всички животни наоколо и няма да се страхуват от тях. Ще обичат и хората, пак ако им позволите. А ако се грижете добре за кучетата си, ако ги обучите правилно, ако не ги изхвърлите на улицата без дом и храна, те няма да се озлобят срещу хората и съответно да хапят децата им. Ако събирате изпражненията и отпадъците им (независимо дали става дума за деца или кучета), ще живеете в много по-приятна среда. И ако се опитате да сте малко по-учтиви с тези, които мислят различно от вас, ще откриете, че светът е много по-поносим, да не кажа хубав.

И накрая все пак да напомня. В случая с Рокси няма никакво значение дали кучето е акало на плажа или се е разхождало с господарката си. Става дума за стрелба с огнестрелно оръжие на обществено място по живо същество. Някои стрелят по кучета, защото ги дразнят. Други – по деца. Убиецът на Рокси е извършител на престъпление и много се надявам да бъде намерен, осъден и наказан. Защото законите важат в еднаква сила за всички – и за любителите на кучета, и за любителите на деца, и дори за тези, които никого не обичат.
Децата и кучетата не са врагове

http://mamaninja.info/2016/08/detsata-i-kutchetata-ne-sa-vragove/

# 238

С една дума - могат, но не искат. Същото и с кучетата.
Та това ми е въпросът - защо не искат?

Не мога да кажа дали е вярно, но в публичното пространство се носят слухове, че организации като Екоравновесие в София усвояват огромни средства като уж правят нещо по отношение популацията на кучетата, а в действителност нито ги кастрират, нито нищо. За пари е цялата работа. Затова не искат. В техен интерес е по улиците да има кучета.

И в други теми съм го казвала - в моя град бездомните кучета са рядкост. Имаме два приюта - общински и българо-германски, които си бачкат съвестно - с кастрации и всичко необходимо. Аз кучка с кученца от години, години не съм виждала по улиците на града. Има драстична разлика в картинката съпоставено примерно с преди 5-10 години. Кастрацията е добро решение, с добра дългосрочна перспектива. Е, разбира се и градът ни е сравнително малък, не сме в Сф. Но при добро желание и наистина вършена работа, има изход!

А тровенето не е разрешение на проблема!
Не го оправдавам по никакви причини. Убийството на човек или животно е престъпление от общ характер и би следвало да се наказва с цялата стгорост на закона!
И онези отровители, които аз имах предвид и от които беше пропищял нета по едно време, не го правеха заради това, че конкретно куче им е пречело, а го правеха за кеф - със снимки и публично споделяне на "геройствата" си. Силно се надявам разследването срещу тях да дава резултати!

bencholino , ти сериозно ли не схвана, че се касае за определен тип деца или?
Колкото и да е неприятно, трябва да си признаем истината - има такива деца и аз не виждам нищо обидно и несправедливо да наричаме нещата с истинските им имена.

# 239
  • София
За Екоравновесие съм чувала абсолютно същите неща, от много и най-различни хора. Все още не знам дали е градска легенда или наистина присвояват милиони и нарочно не кастрират бездомните кучета. Дали изобщо някога ще лъсне истината  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт