Кучкари vs останалите

• 67 798
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Не ми харесва това, че кучета с размер на малък кон не се водят с намордник.
Иначе харесвам кучетата, и аз имах преди години.
Скоро чух че има такава наредба и общо взето съм втрещена. Първо всеки "голям кон", за разлика от дребните въшки които и котка може да умори е много по-спокоен като характер. Второ - намордника, каквото и да си говорим не е като да не се усеща и често раздразва иначе съвсем спокойни кучета. Трето - този намордник или трябва да важи за всички домашни кучета, или да отпадне (за предпочитане второто) защото би било адски тъпо кучето ти да е с намордник и да го наръфа някое без такъв, докато е абсолютно безпомощно. И ако някой си мисли че може да спаси кучето си от друго куче - пак да си помисли. Особено ако другият собственик не съдейства, както ми се е случвало многократно.
От четири години съм без куче, и няма да си взема друго с тези безумици които измислят управляващите.

# 901
  • София
Скрит текст:
Пак говориш наизуст. През 1998-2007 имаше и бездомни и мнофо домашни кучета. Все пак не говоря за преди 30-40 години.
Общо взето до 93-94г. улични кучета почти нямаше в София, домашните също не бяха много. После рязко се увеличиха и двете категории. Винаги е имало връзка м/у брой домашни/улични. Как според вас нараства популацията на уличните, при условие че от кучило оцелява максимум едно кутре?!?
[/spoiler]

Далеч си от истината.
За кое от всичко? 94 взех първото си куче. В парка до нас се мяркахме 10-тина кучкари. Естествено имаше и дворни кучета, които никой не разхождаше. Но уличните .... мога да кажа че нямаше, на фона на глутниците от 96 нататък. И като съм виждала как изхвърлят немска овчарка заедно с кученцата, женски немски дог бая бременен, малки колита в кашонче ....  Дали няма връзка м/у брой домашни/ улични?!?

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 16:15 от Debora_69

# 902
Ами аз имах куче в София през 90-те и имаше глутници. Никой не чистеше, нямаше и каишки.

# 903
Намордникът не е задължителен за всички кучета, само за агресивните, ако не се лъжа.

Това лято купих намордник, защото кучето трябваше за пътува с ферибот в Гърция и прочетох, че е задължително. Там ми казаха да не го слагам, защото голдъните никога не са агресивни. Мисля, че и у нас законът правеше такава разлика. На големите кучета поводът трябва са е неразтеглив, за да стои до теб.

# 904
  • София
Скрит текст:
Ами аз имах куче в София през 90-те и имаше глутници. Никой не чистеше, нямаше и каишки.
90-те е понятие от 10 години. Кога и в кой квартал?

# 905
Центъра и Лагера.

# 906
За големите кучета неразтеглив повод и намордник ако проявяват агресия.
Аз се възмущавам как може родители да дават на децата си да разхождат кучета, които са по-големи от тях.   Онзи ден се прибирам с моя 50-кг пес и на няколко метра пред нас дете 30-тина кг също "води" 50-кг мъжкар. Бащата малко по-напред си разглежда нещо. И това куче като ни видя и изтегли детето да дойде да се душкат. Таткото въобще не се трогна. А все пак това са си две вързани големи мъжки кучета и може да решат да се правят на големи мъжкари. Няма как да знае аз как съм възпитала моето и дали няма да прояви агресия.  
  Днес пък някакви деца пуснали едно дого аржентино да си тичка. Следа от родител няма.
Как не ги е страх тези хора, че ако не другите, то децата им може да пострадат ако стане нещо.

# 907
Аз се възмущавам как може родители да дават на децата си да разхождат кучета, които са по-големи от тях.   Онзи ден се прибирам с моя 50-кг пес и на няколко метра пред нас дете 30-тина кг също "води" 50-кг мъжкар. Бащата малко по-напред си разглежда нещо. И това куче като ни видя и изтегли детето да дойде да се душкат. Таткото въобще не се трогна. А все пак това са си две вързани големи мъжки кучета и може да решат да се правят на големи мъжкари. Няма как да знае аз как съм възпитала моето и дали няма да прояви агресия.  
  Днес пък някакви деца пуснали едно дого аржентино да си тичка. Следа от родител няма.
Как не ги е страх тези хора, че ако не другите, то децата им може да пострадат ако стане нещо.

И аз нямам отговор за това. Кучката е 32 кила и що-годе ок, но още треперя като е с детето, което е 1.80 вече. Голям е на ръст, но още му нямам доверие, че би реагирал адекватно. За сега се справя де.

# 908
  • София
Скрит текст:
Децата им могат да пострадат ако стане беля и се опитат да ги разтърват. То аз не мога да удържа 50 кг куче. Мойта беше 34 кг като мина 4-тата година и имаше моменти в които трудно се справях. Докато при мъжките враждите са докато установят кой е по-силен, при женските враждите са до гроб. Не винаги възпитанието е достатъчно. Изпуснеш ли момента .... Още помня една елдертериерка ......
Безотговорни хора бол. От там беше и коментара ми за намордниците.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 20:04 от Debora_69

# 909
  • София
Скрит текст:
Намордникът не е задължителен за всички кучета, само за агресивните, ако не се лъжа.

Това лято купих намордник, защото кучето трябваше за пътува с ферибот в Гърция и прочетох, че е задължително. Там ми казаха да не го слагам, защото голдъните никога не са агресивни. Мисля, че и у нас законът правеше такава разлика. На големите кучета поводът трябва са е неразтеглив, за да стои до теб.
[/spoiler]

Това е добре. Не съм била често в Гърция но съм останала с впечатлението че общо взето са любители на котките. На всякъде ги имаше, охранени, спокойни. Виждала съм едно единствено улично куче. На плажа .... беше ми харесало кърпата.  Laughing Бая хора се изредиха да ме питат кучето мое ли е, докато се почесвахме. А на голдън ретривъра на една приятелка местните в Керамоти бяха големи почитатели.

# 910
Сами казвате, че безотговорни стопани на големи кучета има бол. Ми тогава как искате една майка с дете да е спокойна като среща голямо куче? Тя от де да знае от кои е стопанинът му, дали е обучено и прочее? Че даже и някои се обиждат, че хората си дърпали децата от кучето #Crazy Ми ще ги дърпат я, защото не сме Германия, където има санкции и кучетата са възпитани. Освен това у нас кучета може и човек да убият, но някаква съществена санкция за собственика няма. Какво очаквате при тази ситуация?

# 911
Кучетата на всякъде могат да убият. 30 кила куче може да убие спокойно 70 кила човек. В 99Р% не убиват и ненападат. От стотици години са опитомени. В градска среда няма как да няма кучета и котки.

# 912
  • София
Скрит текст:
Сами казвате, че безотговорни стопани на големи кучета има бол. Ми тогава как искате една майка с дете да е спокойна като среща голямо куче? Тя от де да знае от кои е стопанинът му, дали е обучено и прочее? Че даже и някои се обиждат, че хората си дърпали децата от кучето #Crazy Ми ще ги дърпат я, защото не сме Германия, където има санкции и кучетата са възпитани. Освен това у нас кучета може и човек да убият, но някаква съществена санкция за собственика няма. Какво очаквате при тази ситуация?
От всички категории има безотговорни хора- от собствениците на малките и на големите кучета, от родителите. Лично аз съм на мнение че малките деца не трябва да имат много контакти с чужди кучета. Понякога децата могат да са доста груби. Ще разкажа най-неприятната ми случка като кучкар:
Бяхме на планина за 3 дни, с детето и кучето. Синът ми беше на 4г., кучето на 1. Преди вечеря водя малкия да му мия ръцете в общата баня. В стаята остават половинката и кучето. След минута се чува кански писък. Косъма ми щръкна ... и беж - в стаята. Някакво дете на 2-3 години пищи, а кучката ръмжи и напъва веригата на повода.
Понеже мъжът ми е роден доцент, бях вързала Рони с повода за кракът на леглото. Но хлапето си влязло в стаята, не знам какво точно е направило но от щетите съдя за близък опит за вадене на око. Идваше ми да убия тези родители, че и моя тъпак задето спи с отворени очи. Рони беше тропнала детето със зъби около предмишницата. Беше териер, средна на ръст. Мястото полилавя за броени минути от силата на удара. Уфффф....
Отвратителна ситуация. Стреса е двустранен. За Рони мога да кажа, че започна усърдно да избягва малките деца. Въпреки това винаги съм предупреждавала да не я галят, та да не вземат да я приклещят някъде. Кучетата са като слончетата, помнят дълго!
Та това за Германия е хубаво, лошото при нас е че доста възрастни не са добре възпитани. Не трябва да сте в ужас от всяко куче, което ви доближи. Но научете детето си, че чуждо куче не се гали, освен ако собственика не разреши. Той най-добре си знае стоката.  Wink
Относно убийствата - кучето се ражда добро, какво ще излезе от него зависи само от собственика.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 20:27 от Debora_69

# 913
На никого от семейството ни не би му хрумнало да гали и пипа непознати кучета. Но не в това е проблемът, а в кучетата в тълпата, в магазина, в ресторанта...Защото според някои там им било мястото newsm78

# 914
  • София
Не четох всичко, но мисля че не сте разбрали добре. По-скоро сравняваха възможностите в България с тези в чужбина за клиенти с кучета. В различните сфери - хотели, ресторанти, магазини. И в моловете.

Общи условия

Активация на акаунт