Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - 7 тема

• 59 707
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Олександра, има курсове, да  Peace

Поне за трима човека се сещам на прима виста и зная, че обучават:

1. д-р Петър Найденов - http://peter.bogatstvo.info/bg/ - аз съм негова ученичка и съм доволна.
2. Оксана Хорват Станчева - http://www.oksana.bg/ - и нейни лекции съм посещавала също.
3. Ралица Сърцанова - https://ralisar.com/ - както и на тази астроложка също така.

Книги на астрологична тематика има много - образовай се и чети на воля.

От мен успех! И добре дошла при нас, обичащите астрология!

# 331
Добре дошла, Олександра, и успех  Peace

# 332

Освен това, Сатурн има връзка с първи като огнен дом в западната астрология чрез достойнство по триплицитет - за дневно раждане - Слънце, Юпитер, Сатурн, за нощно - Юпитер, Слънце, Сатурн.

Сатурн като "естествен сигнификатор" на първи дом ми е малко съмнителен, но като триплицитетен управител и ситуиран на видно място в хороскопа при дневно раждане може да има положително влияние - роденият да изпъква с нещо, да има някакъв статус, да се стреми към постижения, а не към посредствен и лек живот. Особено при хармоничен аспект с Юпитер.

# 333
Така е, Сатурн е стремежът ни да се докажем и ако е добре поставен и в хармонични аспекти, ни подкрепя.
Не разбирам защо ви е съмнителен като естествен управител на първи дом, както Юпитер на втори и т.н. като това е основно положение в древната астрология, а тя не е отречена и оборена. Корените на днешната астрология са в нея.
На мен ми е интересно и обръщам поглед и натам, за вас не е, ОК Simple Smile Аз също разглеждам Марс като управител на 1 дом по знаковата система, но когато имам неясноти се опитвам да си ги обясня и не пренебрегвам древните. Всеки си е избрал кое да зачита и кое не, аз не виждам проблем в това.  Peace

# 334
Преди Уилям Лилли вероятно е имало други автори, нали? Да речем, от преди няколко хиляди години. Не се знае кой от кого е превеждал и преписвал (и дали правилно го е превел). А и ми се струва, че той по-скоро може да бъде отнесен към Средновековието, а не към Античността. В античната астрология никъде, абсолютно никъде не се споменава за Сатурн като естествен сигнификатор на първи дом (изгрева, източния хоризонт), а само като за сигнификатор на определени неща. И не бива да се смесват естествените сигнификации на планетите със силата на дадена планета по дом или тригонокрация, нещата не са идентични. Не знам откъде е чел Уилям Лилли, но арабските астролози преди него доста са смесили и объркали нещата, същото се отнася и за птолемеевата астрология.

Но колкото са астрологичните направления и школи, толкова са и теоретичните концепции. Мен теорията слабо ме интересува, ако не бъде потвърдена на практика, с дългогодишни наблюдения и анализ. При всички положения Сатурн в изгряващия знак не е оферта, но при дневно раждане и добри аспекти малко се смекчават негативните ефекти. Знакът и триплицитетът също се вземат под внимание - в собствен триплицитет ще се чувства една идея по-добре, отколкото в Лъв, Рак или Овен, ако тия знаци изгряват в хороскопа.

Ако пък сме привърженици на руската школа и се кланяме на Авесалом Подводни, там се лансират други идеи - обител/екзалтация или заточение/падение по дом се отъждествяват с есенциалните качества на планетите в знаците на Зодиака. За мен лично тия неща не са идентични, но ако някого го устройва и има резултатност - защо пък не?

Само да уточня, че не споря и не влизам в конфронтация, само представям друга алтернатива.

# 335
Знам, че не се конфронтираш  Peace Аз също представих друга гледна точка, която не целеше да покаже, че Сатурн в първи дом е екстра. А само че той е смятан също за сигнификатор или свързван с него от гл.точка на физическа издръжливост и продължителност на живота.

Ясно е, че не става да се разглежда по няколко системи едновременно и не това беше целта на вмъкването му в темата, а чисто информативно. Но за да отрека една система, трябва да съм прочела и да съм запозната. А и ако мога да я използвам, ще го правя.

Та, от мухата стана слон, излишно, но да продължваме напред  Peace

# 336
А само че той е смятан също за сигнификатор или свързван с него от гл.точка на физическа издръжливост и продължителност на живота.

По въпроса за физическата издръжливост, жизнената енергия и продължителността на живота има и други концепции. Управителят на изгряващия знак при всички положения е важен, но също така се вземат под внимание такива фактори като хилег, алкокоден, алмутен... Що се отнася до дълголетието и продължителността на живота, Сатурн донякъде има отношение към тях (и като естествен сигнификатор на старостта, преклонната възраст) като сигнификатор на 8 дом, пък според средновековните астролози в 12 дом се радва, т.е. се намира на място, където се чувства "в свои води", където работи по предназначение и върши най-малко злини. В дома на аскезата и на окултната дейност се чувства най-добре, там и злото може да се трансформира в нещо положително (на принципа на алхимичното злато), особено с оглед на духовната еволюция.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2016, 22:05 от Sotis

# 337
  • г.Каварна
Момичета благодаря Ви за топлото посрещане. А също и за линковете. Ще почвам да чета.
Чудя се кой би могъл да ми направи хороскоп за избора на професия. Дъщеря ми е сега 11 клас и се чуди какво точно да учи.. Спря се на журналист  и преводач. И сме в голяма чуденка

# 338
Спря се на журналист  и преводач. И сме в голяма чуденка

Журналистиката през последните години не е най-добрият вариант, освен ако не реши да си пробва късмета в някоя софийска медия. Със завършена журналистика, без експертни познания по чужд език, би могла да бъде някъде редактор или копирайтър. При всички положения трябва да се знае поне един чужд език, независимо от избора на професия. Преводачите също не са от най-заможната класа, но там има повече възможности за избор, ако владееш чужди езици. Можеш да се занимаваш и с водене на езикови курсове, и да намериш работа в международна компания.

В крайна сметка зависи какво повече я влече - да има медийни изяви, пред публика, да е обществено активна личност или да е книжен плъх. Преводачеството е доста по-скромна професия, но и много отговорна, за разлика от журналиста преводачът няма голям мегдан за самоизтъкване и в повечето случаи остава в сянка. И ако дъщеря ти е по-общителен и социален човек, ако търси признание, ако има нужда от повече динамика и движение, може да се почувства неудовлетворена. Тия заложби трябва да се видят в хороскопа, в случая се изказах неастрологично.

# 339
  • г.Каварна
Спря се на журналист  и преводач. И сме в голяма чуденка

Журналистиката през последните години не е най-добрият вариант, освен ако не реши да си пробва късмета в някоя софийска медия. Със завършена журналистика, без експертни познания по чужд език, би могла да бъде някъде редактор или копирайтър. При всички положения трябва да се знае поне един чужд език, независимо от избора на професия. Преводачите също не са от най-заможната класа, но там има повече възможности за избор, ако владееш чужди езици. Можеш да се занимаваш и с водене на езикови курсове, и да намериш работа в международна компания.

В крайна сметка зависи какво повече я влече - да има медийни изяви, пред публика, да е обществено активна личност или да е книжен плъх. Преводачеството е доста по-скромна професия, но и много отговорна, за разлика от журналиста преводачът няма голям мегдан за самоизтъкване и в повечето случаи остава в сянка. И ако дъщеря ти е по-общителен и социален човек, ако търси признание, ако има нужда от повече динамика и движение, може да се почувства неудовлетворена. Тия заложби трябва да се видят в хороскопа, в случая се изказах неастрологично.

Благодаря ви за отговора. Английския и е много добър, дори ще се явяваме на тест мисля че е ФС, за да има сертификат за владеене на език. Точно това, че медийните изяви не я влекат, т.к. по притеснителна и по-скоро обича да не се изтъква. Заради характера си се чуди дали да запише журналистика. Преводачи има доста и тя се двоуми дали да не запиши например японистика, скандинавистика, нещо което по-рядко се среща.

# 340
Журналистическата професия е много девалвирала, а и за там трябват определени личностни качества, повече пробивност, гъвкавост, хитрост, съобразителност и да си ветропоказател, да си готов да обслужваш определени интереси. Преводачи също има доста, но там не се правят такива контакти, а и напоследък всеки сульо и пульо с ЕГ се бута в тази професия, без да има нужните качества.

Виж Меркурий как е поставен и аспектиран в хороскопа на щерката. Ако има напрегнати аспекти Меркурий-Марс, Меркурий-Луна, са по-подходящи за журналя. За по-високи компетенции и повече експертност търси Меркурий-Юпитер, Меркурий-Сатурн. Но, разбира се, всичко се гледа цялостно, не по хвърчащи аспекти.

Лингвистика или някой по-рядък език е добър вариант, но трябва да се следят тенденциите, т.е. какви езици и езикови комбинации се търсят в бизнеса, какви инвестиции преобладават, от кои държави. Винаги може да изкара и допълнителна квалификация, по-профилирана магистратура и да я съчетава с експертни езикови познания.

# 341
Ииии в крайна сметка на 13.09.2016 в 02.12 часа сутринта в гр.Пловдив си роди синът ми Александър.
Моля кажете по нещо - отсега е голям гушльо. 😀

# 342
Ииии в крайна сметка на 13.09.2016 в 02.12 часа сутринта в гр.Пловдив си роди синът ми Александър.
Честито!
АСЦ Рак,Луна във Водолей, Слънце в Дева в съвпад с Меркурий - ще е силно привързан към семейството,дома,чувствителен,възприемчив към новото,често капризен с промени на настроението си.
Подреден,организиран,практичен.Ще търси/харесва либералните жени.

# 343
Честито!
АСЦ Рак,Луна във Водолей, Слънце в Дева в съвпад с Меркурий - ще е силно привързан към семейството,дома,чувствителен,възприемчив към новото,често капризен с промени на настроението си.

АСЦ ЛЪВ  Peace

# 344
Честито!

АСЦ ЛЪВ  Peace

АСЦ РАК - 23*55мин.

Общи условия

Активация на акаунт