Декемврийчето не спира да лудува, а мама е на вълна да пазарува! - Тема 5

• 46 320
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Няма начин 1000 жени, запознали се с дадени факти, да ги приемат, обработят и осъзнаят еднакво  Peace Под влияние на емоциите си взимаме мноооооооооооого решения. Поне това са моите наблюдения. Catalleya, ти наистина ли само и единствено основани на разум решения си взимала през живота си? Не си човек, значи   Grinning

Говорим за много различни неща, всеки си е прав за себе си, няма как да стигнем до някакъв глобален извод.

# 646
Още нещо - къде по-точно не приех чуждо мнение? Къде ви наложих моето?Къде по-точно казах, че не уважавам нечии избор?  Назовах факти! Чисто и просто факти и ви пратих да четете, ама насила ви го наложих - ако искате, то си е за вас
Или форума не е за да изкажеш позиция?
Не за мен,  за един прЕАТел питам  newsm78

# 647
Мен не ме бъркат никакви позиции.  Peace Просто казвам, че хората са ужасно различни и различно приемат всякаква поднесена информация.

# 648
Бианка, горното не е лично към теб ( сори от телефона пиша )

Иначе, кога го казах това за решенията? Напротив. Ако не бях значи нямаше как да мисля, че всяка от нас е, и да го казвам. В случая обаче става дума за крайно важно решение в живота и да, за себе си смея да твърдя, че тези решения не взимам под влияние на емоция. Плюс, че имаме всички предостатъчно време, за да се справим с нея и да видим нещата, докато не надделява
Пак ще се повторя за много неща съм съгласна с теб и както съм споделяла преди, допада ми Да дискутираме

# 649
Мами, моля ви, ако някоя е наясно, да ме ориентира. Значи болничният от 45 дни преди раждане ми казаха от болницата, където се следя, че там го издават. После какво следва? Аз предварително, т.е, скоро, се записвам при педиатър и му звъня, като ме изпишат или? И той ли издава следващите болнични? Или вече са майчински и ходя до социалните?  newsm78 Объркано ми е... Tired
Попитай тук -
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=929392;topicrefid=19
Момичета ... вразумете се, децата ни слушат  Laughing
Всеки има мнение и е стигнал до него на база някакви доводи. Всеки има право да си изкаже мнението и доводите си, да изслуша другия и обратно, без това да означава, че трябва да се приеме чуждото становище. Не мисля че някой на някого налага или се опитва да убеди, че видиш ли неговото мнение е най- миродавно!
Който иска да чете, който иска криминалета да гледа и т.н. всеки сам си прави избора и си носи последствията от него! Кой каквото и да избере пожелавам на всички ни да сме здрави и да родим здрави бебчета!
За разширените вени, една мама с която се засякох на ЖК я изпратиха на съдов хирург, за преглед.
И да сменя малко темата направихте ли си списък за бебоците? Аз ще ви дам моя, ако нещо съм пропуснала ... да кажете.
Дрешки
Боди с дълъг ръкав/ предно закопчаване - 5-6 бр.
Ританки 5-6 бр.
Гащеризон - 5-6 бр.
Чорапки/ Терлички - по- 3-4 бр.
шапка - 2-3 бр.
Пижамка - ?
пелени - поне два комплекта
хавлийка за баня - 1бр.
лигавчета - 3-4 бр.
комплект за кошарата - 2 бр.
Други
Залъгалка - 2 бр.
шишета - поне 2 бр.
Четка за шише - 1 бр.
Гребенче/четка - 1бр.
Ножичка - 1бр.
Непромокаема подложка за кошара - 1 бр.
Душ гел, крем против подсичане, спирт 70% , памук, оксикорт / за пъпа/
Мокри кърпи, памперси,
Адаптирано мляко - 1 кутия / за екстрени ситуации.

# 650
Пепи*мам, благодаря за линка. Аз това търсех, но през телефона нещо ми е трудно Simple Smile
И аз започнах да оглеждам списъци за бебчето. Не знам дали твоят е пълен, нямам опит, но имам "само" 3 въпроса  Crazy засега... Flutter
Ако имате дървени легълца, ще купувате ли обиколници? Че продават комплекти с чаршафчета и е хубаво да са един цвят Simple SmileДали пък те не са
опасни бебо да не отвърже някой случайно и да си го сложи на лицето?
Мами, одеялце или олекотена завивка за завиване
на бебчо?
И трето: с какво спят бебончетата днес? Пижамка или чувалче? Кое е по-удобно?  Hug

# 651
  • Лондон
Добро утро от мен Hug
Пак станах мн рано ooooh!
Тинчелита,акушерката ми определи съдържанието на захар в урината  чрез лакмус лентичка.Каза една седмица без никакво сладко, сега в петък съм пак на такъв тест и ако евентуално излезе пак завишена захарта,на кръвен тест.Иначе имам още един кръвен ( задължителен) в 28-ма седмица и няколко дни след това анти-Д инжекция.
Пепи*мам,моят списък се доближава до твоя много,с изключение,че мисля от бодитата и костюмчетата да са по 8 бройки,а и ще взема дебел космонафт за навън,както и дебели долнища и яке мисля.Термометри за стаята и бебето задължително.И разбира се,ще се докупуват неща,излезли в последния момент.
Хубав ден,мами,изпълнен само с положителни емоций.

# 652
Не знам дали ми е пълен списъка, сама си го правих  Grinning ако има нещо допълнително в движение ще го купувам. С каката бяхме с дървена кошарка, обиколници не съм купувала, не съм и слагала, май не ми се е налагало  Embarassed не помня вече.
MARY90, нали се сещаш че няма да се спра на тази бройка, все ще има още нещо, което да ми хареса  Mr. Green Но въпреки всичко, не смятам да я надвишавам много, че като почнат и подаръците... Термометри имам и за това не съм ги писала, а тези зимните дебели дрешки, ескимоси, портбебета... една приятелка ми е приготвила, затова от там ще спестя!
Айде момичета от мен чао и хубав ден!

# 653
  • София, България
Момичета можете ли да ми покажете към какви космонавти сте се насочили, че там изобщо нямам представа?

# 654
Каталеа, аз не съм се обидила и не съм го приела лично. Дискутираме... Интервюто, което публикува съм го чела още като излезе в нета, затова не съм го коментирала.

Момичета, да ви попитам нещо. На нашия татко са му предложили работа за два месеца в друга страна (в неговата си). Тъй като през цялата бременност съм самичка вкъщи, и на двамата ни е мъчно вече... той предлага да заминем заедно. Чудя се, дали ще мога да летя към България в края на октомври-началото на ноември? По принцип не бих се чудила много, защото стрелците сме авантюристи по природа и бих събрала набързо един-два куфара багаж, ама вече не мисля само за себе си...

# 655
Тинчелина, във МД Варна имаш право на избор между различните упойки... А в АГ трябва да си намериш анестезиолог, който да дойде и да ти постави, т.е. ти си го ангажираш. Това го каза акушерка от АГ  Peace

За списъците за пазаруване - имам няколко и мисля да си избера нещата според моите виждания Simple Smile

Относно раждането - нека всяка сама реши как ще се чувства по-добре. Аз смятам, че всяка от нас има право сама да реши. Нямам опит, но ще дам пример със себе си - вадиха ми мъдрец оперативно и ме попитаха дали искам с местна упойка или с пълна. Познавам тялото си и знам, че добре ме хващат упойките. За разлика от мен - момче (беше дори с майка си за подкрепа) беше с пълна. Ех, ами може да не е сигурен дали ще го хване упойката, дали ще го боли... Той просто се събуди и вече нямаше зъб. Някои хора просто не искат или не могат да издържат, имат страх... Важно е накрая всички да сме живи и здрави, и декември да четем пост след пост от щастливи майки.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2016, 11:38 от hot_chocolate

# 656
Още нещо - къде по-точно не приех чуждо мнение? Къде ви наложих моето?Къде по-точно казах, че не уважавам нечии избор?  Назовах факти! Чисто и просто факти и ви пратих да четете, ама насила ви го наложих - ако искате, то си е за вас
Или форума не е за да изкажеш позиция?
Не за мен,  за един прЕАТел питам  newsm78

На мен твоя пост и статиите ти ми повлияха, порових се доста в нета и ако мога нормално да радя , ще го направя

# 657
Паула,
аз не бих летяла началото на ноември освен ако не е изключително мега наложително, а в твоя случай не е, простъо искаш да си с ММ което е разбираемо. Тогава вече ще има риск за контракции, а да летиш и с контракции ... да не вземе да излезе. По принцип до 34 седмица може да се лети без проблем, след това ти изискват медицински документи. Проучи и какви точно са документите, защото и това ще е разкарване което вече с голямата тумба незнам дали си струва. Аз летя по време на цялата бременност по 1-2 пъти в месеца, другата седмица обаче приключвам, последно пътуваме и стига толкова, защото вече са по големи и усещат много по-вече. Аз обичах да летя и нищо не ме смущава а както знаем на някои им заглъхват ушите, боли ги главата и т.н, а представи си какво им а на дребосъците в корема разликата от голямото налягане. Не че аз си стоях мирна ... не се спрях да летя  Wink но колкото по наближава толкова по-вече трябва да се пазим, затова ще си стоя мирно на д-то и аз не бих посмяла да мръдна по-вече извън БГ, а и в БГ само в големи областни градове  Joy.

# 658
Предлагам да приемем, че има хора които определени теми са им силно "присърце" и реагират силно емоционално и категорично. Толкова за предните 2 стр.

Аз да си се похваля - купих си количка - Peg Perego Book 51 Sportivo XL, синичка 3в1. Пристигна и много ми харесва!
Поръчах си бяла дървена кошарка
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=51&pid=83485&sgid=51
и матрак
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=53&pid=843 … 68014&sgid=53
(и матрака беше намален, виждам че вече не е...)
и тази подложка на 70 см. за повиване
http://moebebe.com/detski-legla-i-spalni-komplekti/podlozhki-za- … slonche-ceba-baby
Ремонта на стаята още не е приключил, но купих светло сива боя - миеща се и тези дни ще се боядисва.
Гардероб ще поръчвам, без скрин и трябва да сложа някакъв люлеещ се стол или канапе...
Та по-големите неща вече са купени или поръчани.

Повече ме притесняват многото дребни неща  Shocked . Първо дете ще ни е, а и никои нищо няма да ни дава, така че градим вс. от нулата. Виждам, че на някои списъците са кратички, но после ми стана ясно, че детенцето е второ.

Стигнах до шише 1бр. стъклено Avent Nature 120ml. мисля това да купя

# 659
Paula, ако после мъжът ти се връща при вас, ми се струва безпредметно това разкарване в последните месеци.   Но мен си ме е страх от пътешествия бременна след 6 месец, не ми е кеф, само се ослушвам да не ми стане нещо  Crazy та май не съм добър пример.

annyе, тази подложка специално описана като твърда, твърда ли е наистина? Аз по-мекичка ще търся.

Общи условия

Активация на акаунт