Отговори
# 195
  • София
Чудесно! Мерси Boadicea

# 196
Здравейте, интересува ме какво точно покрива здравната каса при профилактичен преглед и има ли смисъл да взимам направление изобщо?

# 197
Здравейте, интересува ме какво точно покрива здравната каса при профилактичен преглед и има ли смисъл да взимам направление изобщо?
Направлението покрива преглед, цитонамазка и колпоскопия.

# 198
Благодаря за бързия отговор Simple Smile Просто бях чувала, че се плащат 30-40 лева дори  с направление, но сигурно не съм разбрала нещо  Wink

# 199

Как така?!? Бях с направление. Платих си цитонамазката, а за колпоскоп ме пратиха при друг, който не работи със ЗК.

# 200

Как така?!? Бях с направление. Платих си цитонамазката, а за колпоскоп ме пратиха при друг, който не работи със ЗК.
Не е нормално това ... изобщо дори. При двама различни лекари съм ходила с направления и при тези изследвания нито веднъж не са поискали да плащам допълнително.

# 201
Не съм плащала цитонамазка с направление, преди 5 или 6 години последно ходих и не платих цитонамазка и микробиология и останалите прегледи , уж се покриват, а за колпоскопия мисля че и тя се покрива  Rolling Eyes

# 202
Някъде се плаща, защото твърдят, че са им свършили направленията за цито. На моя приятелка с направление за гинеколог в Онкото й бяха казали, че не могат да й пуснат по каса, защото на лекаря му свършил лимитът.

# 203
  • в Низината
Здравейте от мен! Пиша тук, защото не намерих подходящата тема. Дано да можете да помогнете!
Днес бях на гинеколог и се оказа, че имам киста на единия яйчник с размер 4.5 см. Пусна ми за изследване само прогестеронът, който се оказа в норма. Цитонамазка също, но тя ще е готова след седмица. Тъй като и гърдите отново почнаха да ме сърбят ( това ми се случваше преди, когато се оказа, че имам проблеми и с тях), се чудех дали кистата на яйчника сега може да има общо и с гърдите? И още нещо. Възможно ли е, въпреки че прогестеронът е в норма, да имам някакво хормонално нарушение, което да е причина за кистата и за сърбежа по гърдите?
Кистата може ли да я е намало миналия месец и може ли за месец да се появи и да порасне до 4.5 см?
Лекарката каза да отида след цикъла отново, за да се види има ли промяна или не. Изписа ми да пия Прим Ойл. Каза, че ако стане 5см, трябва да се оперира. А голяма ли е по размери всъщност тази киста?
Много ми писна вече от тия гинекологични неща!  Tired

# 204
О, май разминаването е тук- моето направление е за гинекологичен проблем (измислен от ЛЛ). В представата ми е, че баправления за профилактика НЯМА!

# 205
О, май разминаването е тук- моето направление е за гинекологичен проблем (измислен от ЛЛ). В представата ми е, че баправления за профилактика НЯМА!
Peace Направления за профилактични гинекологични прегледи през касата не се полагат.  Rolling Eyes

# 206
Няма общо между сърбеж на гърдите и киста, имала съм и по голяма , 55 мм, пукна се след 3 дена, така че нищо страшно в повечето случмай изписват нещо хормонално или портивозачатъчни с цел кистата да намалее постепенно и да се пукне .Всичко е възможно , обсъди с твоя лекар възможност освен прогестерона, да си направиш и останалите хормони като ФСХ,ЛХ,Пролактин, Естрадиол също , много лекари направо спекулират с операция, от лричен опит казвам защото пукнах 55 мм  без терапия без операция с физическо натоварване. Няма как хормонално нарушение и сърбеж , по скоро ме навеждана мислъта хормонлано нарушение да е свързано с кистата  ooooh!
Именно за това посочих хормоните по горе.

# 207
  • София
Слънце, не бързай с операцията. Изчакай да видиш как ще се развива кистата.

Моята започна да намалява след прием на хормонални лекарства и след няколко месеца изчезна. Беше по-голяма от твоята.

# 208
Peace Направления за профилактични гинекологични прегледи през касата не се полагат.  Rolling Eyes
Точно това ми е в представата! Останалото все приемам, че трябва да си го платя.

# 209
Наистина е така. Вижте приложението към НРД за дейностите , които могат да пускат през касата ОПЛ за лица над 18 год.  Rolling Eyes
Дали така трябва да бъде е отделен въпрос.  ooooh!
Който иска да си прави профилактични гинекологични прегледи и изследвания по негово желание, трябва да си плати на частен прием.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт