Отговори
# 255
  • София
Всичко е наред,това означава хронично възпаление,повечето раждали жени го имат. Peace

# 256
Всичко е наред,това означава хронично възпаление,повечето раждали жени го имат. Peace

А сигурно ще трябва да се лекува това възпаление и колко време,че искам да започвам ин витро процедура.

# 257
Аз също съм с хронично възпаление, но задължително щом става дума за ин витро се овори с лекаря занимаващ се със случая и при когото ще правите ин-витро, той ще ви отговори най добре  Peace

# 258
Аз реших да сменя лекаря и днес отидох при др.Димитров в Щерев.Направи ми колпоскопия и каза,че всичко изглежда наред.Видимо шийката и тя е ок.Взе ми цитонамазка и ще треперя до другия понеделник.Някой с мнение за него?Изказа мнение,че вярва на колпоскопа повече отколкото на цитонамазката.Иначе не очаква да имам проблем с цитото уповавайки се на колпоскопа. Praynig

# 259
  • София
Аз реших да сменя лекаря и днес отидох при др.Димитров в Щерев.Направи ми колпоскопия и каза,че всичко изглежда наред.Видимо шийката и тя е ок.Взе ми цитонамазка и ще треперя до другия понеделник.Някой с мнение за него?Изказа мнение,че вярва на колпоскопа повече отколкото на цитонамазката.Иначе не очаква да имам проблем с цитото уповавайки се на колпоскопа. Praynig

Тук сме няколко негови пациентки, всичките сме доволни.
На мен ми е махал и миома.

# 260
Здравейте, момичета

Излезе ми цитото,  но ми се струва непълно... Отделно, притеснно ми е,че до скоро бях Първа група, след IIB и CIN 1. Confused

Цитонамазка генитална   *   

Резултат група PAP за PVCU   *   група   
Резултат група PAP за CC   II   група   
Категоризация според BETESDA   -------      
Адекватност на цитонамазката:   -------      
1) Задоволителна   *      
2) Задоволителна, но ограничена от:   левкоцити, метапластични клетки, слуз      
3) Незадоволителна поради:   *      
Категории:   -------      
Клетки в норма   ДА      
Плоскоклетъчни Интраепителни Лезии (ПИЛ):   Няма      
Допълнително описание   *      
Препоръки   *      

# 261
Здравейте Дами,

отдавна ви чета, но ето, че сега реших и да пиша.
Изчетох доста и това, което разбрах е, че ПАП 2 не е гаранция, че всичко е ок.
На кратко за мен - на 29 години съм и от лятото  боря цистит, е-коли се изолира, два пъти пих антибиотик. Покрай това изследвах и микоплазми като от урина през септември се изолира микоплазма гениталиум, а сега миналата седмица и чрез цервикален секрет - отрицателни. Хламидия - отрицателни. Папилома вирус скрининг на рискови, обаче - положителен.
Гледаха ме на колпоскоп юни - всичко беше наред. Сега октомври отново, лекарката ми се усъмни за бял епител. Имам стара раничка поне от няколко години, но до сега не са я третирали, само са я набюдавали. Предстои биопсия скоро да ми вземат.
Ще бъда благодарна, ако някой реши да ми отговори дали е възможно цистита нещо да е повлиял и да се е получило някакво възпаление или наличието на този папилома вирус е причината за този бял епител. Някак си се струпаха тези неща за няколко месеца и няма да крия доста ми е притеснено. Цистита го получих след доста дълъг период без полови контакти и някак си мога да си го обясня, но този папилома вирус ме озадачава - как за няколко месеца може да е предизвикал изменение.
Отделно продължавам да си имам болка, когато пишкам, както и сърбеж понякога, а в урината ми продължават да плуват от време на време разни парцалчета. Болки ниско в корема, гърба под плешката в ляво и в кръста от дясно. Това всичко вече няколко месеца.
Образувам и кисти, а противозачатъчните не ми понасят. Преди две години започнах да получавам и по-силни паник атаки и тревожност. Въобще картинка.
Според вас дали е някакъв микс от уро инфекцията плюс нещо по-сериозно гинекологично или по-скоро второто? До колкото знам усещанията могат да бъдат сходни.
Урина изследвах отново след втория антибиотик август - беше стерилна , а обикновената с доста левкоцити - 17-18. Скоро мисля да пусна отново и това.

Благодаря предварително!

Rolling Eyes  Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 22:00 от Maria Sia

# 262
Nia_Nia_Nia резултатът ти показва възпаление, предвид левкоцитите, всичко останало не е притеснително  Hug

# 263
Nia_Nia_Nia резултатът ти показва възпаление, предвид левкоцитите, всичко останало не е притеснително  Hug

bouquet

Порцио, обаче не е взето.   Rolling Eyes не е изчерпателна. Метапластични клетки, са доброкачествено изменени, нали? Според вас, дали възпателние е причината за скачане на групата от 1 на 2?

# 264
Да попитам колко време след кюретажа имахте неприятно усещане? Вече два месеца след цитонамазката съм с дискомфорт и розовеещо течение, а от  две седмици след кюретажа усещането е доста по-неприятно - като тежест, не постоянно, но през повечето време.

Взимай нещо за имунитета, аз с моите тревожности и всичкия стрес го сринах. Последната зима ми се разказа играта с тези цистити, при мен е.коли-то го изолираха и във вагиналната микробиология. С ПАП2 не се шашкай, изчакай си биопсията. И пак повтарям - опитай да се подсилваш с нещо и гледай да си спокойна, защото повечето проблеми дори да не се появяват заради стреса, със сигурност се влошават от него!

Последна редакция: ср, 26 окт 2016, 09:44 от Анонимен

# 265
Да попитам колко време след кюретажа имахте неприятно усещане? Вече два месеца след цитонамазката съм с дискомфорт и розовеещо течение, а от  две седмици след кюретажа усещането е доста по-неприятно - като тежест, не постоянно, но през повечето време.

Взимай нещо за имунитета, аз с моите тревожности и всичкия стрес го сринах. Последната зима ми се разказа играта с тези цистити, при мен е.коли-то го изолираха и във вагиналната микробиология. С ПАП2 не се шашкай, изчакай си биопсията. И пак повтарям - опитай да се подсилваш с нещо и гледай да си спокойна, защото повечето проблеми дори да не се появяват заради стреса, със сигурност се влошават от него!

Благодаря за отговора datura_inermis Simple Smile За подсилване на имунитета за момента пия само Лактофлор, омега 3-6-9 и понякога Вит Ц - не знам дали е достатъчно това. А за е-коли-то да те попитам, някаква специална микробиология ли се заявява да се направи? Защото поне юни в микробиологията, която правих беше описана само кандидата т.е дали само за нея са изследвали?

# 266
А за е-коли-то да те попитам, някаква специална микробиология ли се заявява да се направи? Защото поне юни в микробиологията, която правих беше описана само кандидата т.е дали само за нея са изследвали?
Моята микробиология, пусната в държавно ДКЦ по здравна каса е с 4 раздела: 1.Микросопски препарат(левкоцити, диплококи и лактобацили - предполагам как изглежда нормалната флора). 2.Е. коли (при мен е изолирана и са направили антибиограма). 3.Кандида и 4. Т. вагиналис. Предполагам е стандартно.

# 267
А за е-коли-то да те попитам, някаква специална микробиология ли се заявява да се направи? Защото поне юни в микробиологията, която правих беше описана само кандидата т.е дали само за нея са изследвали?
Моята микробиология, пусната в държавно ДКЦ по здравна каса е с 4 раздела: 1.Микросопски препарат(левкоцити, диплококи и лактобацили - предполагам как изглежда нормалната флора). 2.Е. коли (при мен е изолирана и са направили антибиограма). 3.Кандида и 4. Т. вагиналис. Предполагам е стандартно.

Благодаря за уточнението Simple Smile

# 268
Здравейте, позволявам си да пиша и в тази тема. Имам конизация през 2008 година. От тогава цитонамазките ми са хубави, имам и две дечица. Обаче след второто раждане цикълът ми стана много продължителен, без да е особено обилен, след 6-ти 7-ми ден получавам едно тъмно кафяво зацапване, което продължава до около 12 -14 ден. Ходих на трима лекари, от гин.преглед и ехограф не се вижда проблем, цитонамазката е нормална, шийката няма видими изменения. Пия втори месец дуфастон, но сякаш цикълът не се променя, стана май още по-оскъден, но зацапването си е все така продължително. Понеже раждах със секцио, според единия лекар може да са и конци, задържани в матката. Но вече има почти година от раждането, а и от ехографа не се виждат конци и т.н... Друхите пък казват евентуално хормонални проблеми. Много ми е притеснено, след неповлияване от дуфастона ще ми назначат абразио за вземане на резултат от матката и от канала. Има ли някой с подобни проблеми.  Надявам се да няма ракови изменения на клетките в матката!  Praynig Много ми е притеснено, особено след проблемите, които съм имала преди.

# 269
  • София
И аз последната половин година имам точно такова зацапване 2-3 дни след цикъла. Досега на са ми правили нищо на шийката, всичко е било в норма. Сега обаче съм с CIN 1 или CIN 2, чакам втора биопсия, за да се разбере.
Не се шашкай толкова, може наистина да са хормонални проблеми. Колкото повече ходиш по лекари, толкова повече го мислиш и се притесняваш.

Общи условия

Активация на акаунт