Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 624
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 150

Точно за това да им плати тя,белким се ,,усетят,,,че не се прави така... И ако не са супер нагли,едва ли ще поискат да отидат втори път след това... Така тя ще омекоти ,,удара,, върху нея от отказа и..., и няма а имат право да и се сърдят - подслон имат осигурен от домакините..
Като гледам, пак сте във сферата на фантастиката! Mr. Green
Имаме гаджета, живеещи заедно.
Имаме братя, живеещи в различни градове.
Имаме братя, решили да се видят за един път, за два дни през тази година, докато единият се връща от почивка- явно, нямат повече възможности.
И се явява приятелката, която заявява, че не иска семейството в " къщата ми, щото ще ми счупят стъклената маса"
И ти отново заявяваш, че те трябва да се усетят, че не се прави така, въпреки че, са поканени от брата!?
Че и я караш да им плати хотел.
Да ти иде на ума, че като нищо тя може да замине за хотела набързо?
Или няма значение- появи се нова жертва, която да нахъсаме да върши простотии, че дано се раздели с........муньото? Mr. Green
ПП. Жилището не е на братята, но не е и нейно- ако беше ,да го е изтъкнала недвусмислено.

НЕ са поканени от никой! Самопоканват се,май не четеш....,а само лаеш...

# 151
Не сърце, а вълшебна пръчка ти трябва, за да натъкмиш четирима на сгъваем диван.

# 152
Бреййй, сигурно и от писмена покана имат нужда двама братя, за да решат, че искат да се видят.

Ще умра от смях  Joy Joy Joy

# 153
  • София
Не сърце, а вълшебна пръчка ти трябва, за да натъкмиш четирима на сгъваем диван.

Е, диванът може да е одобрен от Популе...

# 154
  • Варна/Лондон
Не виждам смисъл да се изтъква каквато и де е причина, за да ти е неприятно дадено гостуване. За някои е маса, за други диван, деца-така или иначе, не е желано и ако може да се избегне, защо не?
То щото нагостите много ще им е приятно да ти гледат киселата физиономия и насилената усмивка.

# 155
Жегата ли ви е треснала или четете друга тема?  newsm78 Къде е тая злоба, егоизъм, не знам си какво? Много хора на света не обичат гости с преспиване попринцип, но биха се примирили, ако има санитарен минимум на условия. В случая няма. Две стаи, от които едната холокухня и една баня не са достатъчни за шест човека, особено при положение, че от тях двама са малки и вероятно им се дивее. Все тая за посудата и масите, аз бих получила клаустрофобия. Много хора са такива. Това не ги прави по-малко човеци и чудовища. Прави ги малко по-свити. Айде сега авторката да се убие, че не обича менажерии. Ако мъжа й я зареже, защото не обича да живее като на хижа, жалко, явно не държи особено на нея.

Има супер лесно решение - цял ден купон брат с брата + деца и жени, а вечерта си преспиват в хотела. На следващия ден - пак. Какво ще им стане и колко ще им се намали времето заедно? А колко неудобства и дискомфорт се спестяват.

# 156
"Защото тя е домакинята" Shocked пак ли сме в Средновековието...
Знаете, че жените са били домакини, защото не са имали професия нали?
Нямам думи...

Вишна 123, когато гостите са у вас- ти си домакинята. Това не означава че си жена без професия, нали? А човекът, който сам или с чужда помощ сложи масата и обслужи гостите си с питие, как се нарича?
А когато ти си на гости- домакинята е друга. Факт, неоспорим!
Може да е и домакинът. Защо реши, че жената е единствената възможност?

Янечек, те може да искат да спят в спалнята, а домакините да отидат на канапето.

За това съм написала човекът без да се конкретизира. Ако е мъж е домакин, ако е жена е домакиня! Като дойдат гости на съпругът ти(извинявам се предварително и не знам семейното ти положение) ти каква ще си?  Peace
Гугъл76, може да е въпрос на чест брат да покани брат си да пренощува у дома. Един вид "моят дом е и твой дом".

# 157
  • София

НЕ са поканени от никой! Самопоканват се,май не четеш....,а само лаеш...
Много си любезна, благодаря! Mr. Green
Силно ме съмнява, че не са поканени, след като прочетох това, по повод съветите да говори с приятеля си, че е против гостуването на брат му:

"Ами на моя приятел няма как да обясня, защото съм се опитвала вече и той все си мисли, че аз съм срещу него...и още нз си какво. "

# 158
Стигнах до "менажерия", то няма и какво повече да се чете и коментира. Гостито е нежелано само от един в тази ситуация- тоя с киселата физиономия  hahaha

За всички останали неудобствата са ок.

# 159

Е, диванът може да е одобрен от Популе...
Joy
Сетих се обаче, че съм споделяла дивана с брат ми. Като малки спахме една вечер аз, той и баба ми на един диван. Събудихме се подгизнали, защото ни беше опикал  Laughing

# 160
  • София
Скрит текст:
"Защото тя е домакинята" Shocked пак ли сме в Средновековието...
Знаете, че жените са били домакини, защото не са имали професия нали?
Нямам думи...

Вишна 123, когато гостите са у вас- ти си домакинята. Това не означава че си жена без професия, нали? А човекът, който сам или с чужда помощ сложи масата и обслужи гостите си с питие, как се нарича?
А когато ти си на гости- домакинята е друга. Факт, неоспорим!
Може да е и домакинът. Защо реши, че жената е единствената възможност?

Янечек, те може да искат да спят в спалнята, а домакините да отидат на канапето.

За това съм написала човекътбез да се конкретизира. Ако е мъж е домакин, ако е жена е домакиня!
Скрит текст:
Като дойдат гости на съпругът ти(извинявам се предварително и не знам семейното ти положение) ти каква ще си?  Peace

Това го пишеш сега. Преди това беше написала нещо съвсем различно и аз репликирам първата ти версия:
Много е важно хората да кажат, че е добра домакиня! Много! После и тиквени медали ще получи. При това положение даже й предлагам да не си разплита чорапите. Аз, ако не получавам похвали от хората, няма да смогна с чорапите.
EEE, защо буквално го разбираш. Определено ако ще съм домакиня, т.е. някой е поканен у нас, бих се постарала и да ги нагостя. Особено, ако хората ни гостуват или се виждаме 1-2 пъти в годината. Не говоря за запретване на ръкавите и месене на питка, па салати, па салтанати и т.н. Идеята е да си измисли предварително меню, за да й е по- лесно и спокойно. Па нека кебапчетата да са купени топли от магазина! Mr. Green
1. Защо тя трябва да измисля меню?
2. Очевидно ще й бъде много по-спокойно без гости.

1- Защото тя е домакинята!
2- Очевидно гостите са вече факт.
Тук през цялото време пишеш само за жената.

# 161
Всички сте прави сами по себе си. Благодаря ви за съветите. Искам само да направя едно доуточнение, че не е нужно да споменавам или изтъквам на кой е апартамента. Никога не съм го правила, както видяхте и днес също. Не смятам за редно последната дума да е на собственика! Дами става въпрос как да запазя добрите отношения и едновременно с това да си изградя позиция, не само за в момента!?

# 162
Ох ,креми. Имаш ли сестра?
Бас ловя, че нейните деца би приела с радост. Не е честно,никак даже.

# 163
Всички сте прави сами по себе си. Благодаря ви за съветите. Искам само да направя едно доуточнение, че не е нужно да споменавам или изтъквам на кой е апартамента. Никога не съм го правила, както видяхте и днес също. Не смятам за редно последната дума да е на собственика! Дами става въпрос как да запазя добрите отношения и едновременно с това да си изградя позиция, не само за в момента!?

Тя позицията вече ти е изградена. Тука питаш как да я наложиш.
Намери си мухльо и ще налагаш всичко.

# 164
  • София
С кого?
Била съм в позиця да не съм добре дошла, нямам никакъв проблем с това и съм в прилични отношения с човека. Но аз не считам, че всички са ми длъжни и не считам за нормално да се натрисам. Да запазиш добри отношения с човек, който счита за нормално да се натриса, без да му козируваш... Трудно, а и нужно ли е? Голяма грешка е да се опитваш да угаждаш на всички. И е почти невъзможно.

Общи условия

Активация на акаунт