Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 600
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 720
  • Gotham City
Следя темата от началото, най-после реших да пиша.
Разбирам Креми и бих била също толкова притеснена в такава ситуация, НО бих направила компромис за 2 вечери, не заради друг, но заради ММ (и с моя нямаме подпис, може и аз да съм поредната знае ли се).
Правила съм компромиси. Брата на ММ няма семейство все още, но е идвал, уж за 2 дни, но остане 2 месеца (примерно), имало е случаи ММ да не е вкъщи, а да е командировка, брат му идваше да не съм сама в апартамента..уж, ама не стоеше вкъщи, а обикаляше барове с кифли, че и ги водеше вкъщи, а те пък имаха претенции да не съм пушила в хола МИ. Разликата е, че като аз разказвах това на ММ той взимаше отношение по въпроса, вместо да напада мен се разбираше с брат си, също така винаги сме взимали заедно решенията да идва брат му, не че аз бих отказала, ако ме попита, но е друго, когато това решение се взима т двамата.

А не знаем колко тези родители си възпитават децата. Примерно племенниците на ММ са изключително лигави и разглезени, за което аз виня родителите разбира се, но съм ставала на картинки как не им харесва храната и я плюят по масата (на семейна сбирка става въпрос) вместо поне забележка получават "Ето ти маменце захар тогава да папкаш", научили са ги да ядат захар... едното от тези деца, пак на семейна сбирка, започна да рита и плюе баба си, за "наказание" отидоха да му купят нова играчка...
Ако брата на приятеля на Креми и жена му също така възпитават децата..и аз бих била притеснена.

Стисни зъби за два дни, направи компромис и дано всичко мине добре и без щети

# 721
Aз също съм била свидетел на такова "възпитание" и то не еднократно. Когато въпросното дете, за което говорех разсипваше моя дом, родителите стояха и му се хилеха. Ама са ми близки, по-важно ми беше да се видим.
Аз смятам пък, че в дома си имаш право да правиш забележка, ако видиш че нещата излизат извън контрол. Идеята ми е, че те не са. Ти си знаеш какви са децата, родителите и т.н Просто дай шанс да се случи нещо и тогава се ядосвай. Забелязала съм обаче, че много хора, които са ми близки и истински обичам и които винаги са били стъпили здраво на земята и трезви хора, с децата си са коренно различни и по непонятна за мен причина толерират лиготиите им

# 722
Така е , може би си права.Просто знам,че трябва да си винаги с него.Това е цената,а те не искат и няма просто няма как да не стане нещо.Аз само ще си мълча, но стане ли нещо, просто не ми се говори... #2gunfire

# 723
Креми, в главата ти е само негативизъм.
Мисли позитивно, за да ти се случват хубави неща.
Ти това 2 годишно дете го изкара терминатор и разрушител, а родителите му блуждаещи пияници, мислещи само за ракийка,но не и за децата си.  ooooh!

# 724
  • Gotham City
Креми, стане ли нещо, обърни се към родителите, да си гледат децата, не заяждайки се разбира се, а примерно "Моля ви, гледайте детето си, защото прави поразии" с усмивка и готово. Недей да се притесняваш предварително, може и всичко да мине чудесно. Много пъти при такива ми притеснения, накрая се е оказвало, че са били излишни, така че, недей, успокой се, дано всичко е наред

# 725
  • Варна
В интерес на истината не малка част от двегодишните са си баш терминатори. И най-често точно на такива деца родителите нехаят и гледат с усмивка, докато отрочето громи наоколо. Аз затова писах за валериана Simple Smile

# 726
За валериана си много права! Joy

# 727
  • Варна
После сядаш на масата, оставяш мъжа ти да сервира/отсервира и да се грижи за гостите и ги гледаш с една блуждаеща, дрогирана усмивка цяла вечер. Може толкова да се уплашат, че да не стъпят повече.

Това в кръга на майтапа де.

# 728
За валериана си много права! Joy
Почвай да го пиеш от сега.

# 729
ооо ама никакъв шанс да сме у нас просто!Само навън!!!!!!!!И двата дни навън!Докато не съм сигурна че всички могат да се хранят адекватно така ще е, поне да мога да се нахраня и аз че то иначе няма как.

# 730
Не мислиш ли наистина, че преувеличаваш?! Твърде психо ми звучи това!!  Naughty А аз съм жена...

# 731
Няма да сме у нас,вече сме се разбрали с моя приятел.

# 732
Не мислиш ли наистина, че преувеличаваш?! Твърде психо ми звучи това!!  Naughty А аз съм жена...

+1000  Peace

# 733

+1000  Peace

Въобще не е психо, даже е уцелила точно. И аз съм жена, майка с три деца- абсолютно реалистично си представя картинката. Никакво ядене у дома!

# 734
Не говоря за яденето, аз също съм ЗА ядене навън, няма да им слугува на 100 човека, ама егати драмата стана за нещо в сферата на хипотезата! То може въобще да не се случи! Струва ми се прекалено и ако не дай си боже моята половинка си позволи да направи такава драма за гостуване на сестра ми ...лелелелееле!!!  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт