Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 526
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 870
Дай сега, понеже ти можеш да сгъчкаш 12 човека в маломерното си жилище, всички други да го правим! Някои пък не обичаме да ни е тясно, нито да спим като в хижа - по четирима в стая, то въздухът няма да стигне. За наместване, ще ги намести, ама ще се прескачат и пречат - къде ще пия кафе и ще чета новини сутринта, когато цяло домакинство похърква в холокухнята ми? Права до закачалката може би? Или при съседа, чиято баня също ще се наложи да ползвам, понеже навлеците като се събудят, ще трябва един по един да се освободят от изяденото и изпитото снощи. Естествено, че няма да ги иска, за какво са й? Да й осмърдяват апартамента, да мърлят и вдигат шум.
За какво пиене на кафе говориш, къде ще си направиш кафе, след като в холо-кухнята похъркват гостите  Mr. Green

# 871
K.A.G. в темата има мнения в двете крайности.На мен например сгъчкване на подобна площ ще ми донесе само неприятни емоции,каквато не е целта на едно приятелско гостуване.

# 872
А на мен ми е странно в темата, че се съветва авторката да действа като генерал - маршал със заповеди и ултимативни изказвания.

Не е ли в съвместния живот всичко постигане на баланс? Приемам, че повечето жени пишещи тук са семейни, а не са разбрали вече, че няма как да се гради връзка, брак и семейство без балансиране и намиране на средата в желанията, характерите и разбиранията на двамата човека. Със скандали и поставяне на усовия нищо не градиш. Виж с компромиси от двете страни и малко манипулация може да постигнеш невероятни неща Simple Smile

Авторката не приема по този начин гостуванията на неговия брат, но пък той така ги вижда. Колкото и е неприятно сега това, че тя се изнася, толкова после на него ще му е неприятно, че е пратил брат си на хотел /а дали брата може да си позволи и би ли отишъл на хотел?/. Няма как без компромоси в разбиранията и желанията да решите проблемът. Съвети от рода "като не му харсва да се маха, ще дойде следващия" не включват задължително условието, че следващия ще е по-подходящ и че тя ще се чувства по-добре с него дори и той ще примира от желание брат му да спи другаде.  Wink Следващия, следващия щото нещо не и уйдисва и така докато осъмне на 45 стара мома изпадаща в истерия, че някой е преместил дистанционното на телевизора  Crazy

Креми, да коментираш така гостите, а още повече бъдещите си роднини е много грозно.

# 873
K.A.G. в темата има мнения в двете крайности.На мен например сгъчкване на подобна площ ще ми донесе само неприятни емоции,каквато не е целта на едно приятелско гостуване.

Хол от 20 кв.м не е малък и не може да се говори за сгъчкване. Спалня от 15 кв.м също е  със съвсем прилични размери. Колко от обикновените български семейства имат по-големи такива? Освен ако всички живеят в баровски къщи.

Дорис, поздравления за поста ти!

# 874
  • София
Скрит текст:
А на мен ми е странно в темата, че се съветва авторката да действа като генерал - маршал със заповеди и ултимативни изказвания.

Не е ли в съвместния живот всичко постигане на баланс? Приемам, че повечето жени пишещи тук са семейни, а не са разбрали вече, че няма как да се гради връзка, брак и семейство без балансиране и намиране на средата в желанията, характерите и разбиранията на двамата човека. Със скандали и поставяне на усовия нищо не градиш. Виж с компромиси от двете страни и малко манипулация може да постигнеш невероятни неща Simple Smile

Авторката не приема по този начин гостуванията на неговия брат, но пък той така ги вижда. Колкото и е неприятно сега това, че тя се изнася, толкова после на него ще му е неприятно, че е пратил брат си на хотел /а дали брата може да си позволи и би ли отишъл на хотел?/. Няма как без компромоси в разбиранията и желанията да решите проблемът. Съвети от рода "като не му харсва да се маха, ще дойде следващия" не включват задължително условието, че следващия ще е по-подходящ и че тя ще се чувства по-добре с него дори и той ще примира от желание брат му да спи другаде.  Wink Следващия, следващия щото нещо не и уйдисва и така докато осъмне на 45 стара мома изпадаща в истерия, че някой е преместил дистанционното на телевизора  Crazy

Креми, да коментираш така гостите, а още повече бъдещите си роднини е много грозно.
На всяко действие има съответното по сила и обратно по посока противодействие. Цитирам по памет.
Точно като генерал, ултимативно и пред опит за свършен факт я е поставил гаджето ѝ. И от нея се очаква да му козирува като на генерал? Къде е опитът за компромис от негова страна? Козируването не е баланс. Баланс, в случая е да му отговори по същия начин. Компромис би било домакините да не се изнасят от дома си и да се съберат с гостите там. Но мъжлето и на това не се е съгласило.

# 875
  • София
Всички, даващи пример как могат да се сместят - колко пъти сте се изнасяли от собствения си дом, за да подсигурите нечие удобство? Всеки, който иска да напусна дома си (в случая нов апартамент, с изгладуван скорошен ремонт и явно отскоро придобит) няма как да събуди в мен много позитивни чувства.

Тези, дето давате примера за сместването - смествате се, а не се изпарявате от собствения си дом заради нечие удобство!

# 876
  • София - Рим и обратно
Айде да не бъдем чак толкова извисени. Тези хора, които хич не се усещат, че ще създадат неудобство на домакините в собствения им дом, за мен не са читави хора. Хич не бих им се церемонила. Изкарахте авторката по-черна от дявола, а тия дето се натрисат без да им мигне окото в чужд дом, какви са? Много Убави! Абе ей тоя селяндурски манталитет винаги ме е удивлявал. Стискам палци с всички сили за двете си щерки да не се оплетат с подобни селски идилии Praynig

# 877
  • София
Кафе, не вярвам, че не се усещат. Просто са толкова нагли, че не ги интересува.

# 878
На всяко действие има съответното по сила и обратно по посока противодействие. Цитирам по памет.
Точно като генерал, ултимативно и пред опит за свършен факт я е поставил гаджето ѝ. И от нея се очаква да му козирува като на генерал? Къде е опитът за компромис от негова страна? Козируването не е баланс. Баланс, в случая е да му отговори по същия начин. Компромис би било домакините да не се изнасят от дома си и да се съберат с гостите там. Но мъжлето и на това не се е съгласило.
А той от къде да знае, че на нея не й е приятно това гостуване, след като няколко пъти (уж 1, после 2, скоро сигурно и повече ще станат) им гостуват, а тя освен да се цупи, гледа лошо и тропа с крак друго нищо не е направила. Не е говорила с него и не му е казала в прав текст, какъв й е проблема.
Тя не иска да се събират в тях и 100 пъти повтори, че не иска и не може да готви за толкова много хора (т.е. 4 възрастни, защото бебето и две годишното едва ли ще ядат от същата храна) Whistling

'Кафе с мед', от кога гостуването е "селски манталитет"? Поканени са, ще останат. Не всички имаме проблем с посрещането на гости в домовете си все пак, а тези, които имат подобен проблем е редно да го изяснят и с кандидат-гостите и с партньорите си.

# 879
  • София
Той щеше да знае, ако предварително го беше обсъдил с нея. Не натрапваш гости на партньора си и не го изнасяш от дома му, без да го обсъдиш предварително с него. Освен ако не си пълен нагляр.

# 880
  • Варна
За какво пиене на кафе говориш, къде ще си направиш кафе, след като в холо-кухнята похъркват гостите  Mr. Green
Именно. това е някакво безумие, фактът, че технически има къде да се наблъскат гостите не значи, че ще е удобно. Аз мразя изключително много холо-кухнята ми да е заета и да няма къде да стана сутрин да си направя кафето или пък да гледам вечер ТВ до среднощ. Два дни са предостатъчно да изперкам и да се изнервя. Другият момент е, че не съм добра домакиня и просто не умея да посрещам гости с лекота. Така че... на мен ако ми се тупнат 4 човека на гости за 2 дни няма да съм хич доволна, ама хич! И не бих го допуснала. Да се изнеса някъде, за да се ширят те е още по-абсурдно, просто не мога да разбера как на нормален човек ще му хрумне това! Също за нищо на света няма да допусна някой да се изнесе от жилището си, за да мога аз да съм на безплатен хотел.

# 881
  • София - Рим и обратно
"На гости" в нормалните среди означава да посетиш някого - на кафе, обяд, закуска, вечеря. Да преспиш също, когато условията го позволяват. А не тъпкане 4 души на чуждата спалня, а домакините тикнати на диванчето, щото нали си имат гости. Това е цигания даже, не селяния. И селяните отдавна се научиха, че когато ходят в друг град или държава и няма стая за тях при домакините, си отделят пари за нощувка в хотел. Вече има прекалено голям избор и не е нужно да теглят кредит, за да си платят една стая. А домакинята ще ги посрещне за обяд/вечеря. Ще им излезе толкова, колкото да вземат подарък на домакините, за това че ще им заемат спалнята и ще им причинят неудобство. Или и това не се иска от тях?
Малеее, добре че нямам нито един такъв индивид в обкръжението си.

# 882
  • София
Кафе, не вярвам, че не се усещат. Просто са толкова нагли, че не ги интересува.

Оооо, повярвайте ми, има хора, които наистина не се усещат. Познавам 2 семейства (поне толкова са ни търсили за подобни услуги), които се държат така, все едно си им длъжен. Обаждат се да ги посрещаш от село, да ги настаниш у вас да спят, в ранни зори (5 часа примерно) да ги закараш на летището. А когато дойде време за връщане, пак на летището да ги чакаш в 3 - 4 сутринта, да ги приютиш отново. А ако имаш и познат в държавата, за която пътуват да ги посрещне и приюти ТОЙ там - още по-добре. И за това ни помолиха.
Та в този ред на мисли я разбирам авторката и мисля, че е права да не е доволна. Тя пък и трябва да се изнесе от жилището си, за да осигури още по-голямо удобство на гостуващите, които лично тя не е канила.

# 883
Това е лесно, кажи на жена си, че не искаш майка й и сестра й да идват и да ти се отвърне "добре, ти им кажи" Laughing

Сега дори на картичките за празниците не ме споменават.

# 884
  • Beyond the stars
Абе има хора, които не знам дали не се усещат или не им изнася да се усещат ама  ooooh!
Живеехме за кратко при свекърите в малък апартамент - две стаи . Ами пак имаше роднини, дето се натрисаха и не им правеше впечетление ,че някой трябва да спи буквално на земята или просто да се изнесе някъде другаде  Laughing Ми мерси за такава гостоприемност  Peace

Общи условия

Активация на акаунт