Казармата

• 42 000
  • 395
  •   1
Отговори
 Чухте ли за военното обучение в 9 и 10 клас, което предлагат? Според вас това достатъчно ли е? За или против задължителната казарма сте? Отговорите можете да посочите в анкетата.
 Бих искала да развием самата тема за военните сили в България. Какво се промени от едно време? Унищожена ли е българската армия? На безпаричие ли се дължи всичко? Какво ще се случи, ако не дай си боже стане война? Имаме ли нужното, за да защитим страната си?  Thinking

# 1
Не и задължителната. Евентуално мога да се съглася с платена, но и такава не подкрепям. Не ми се струва удачно да губим човешки ресурс, който може да бъде инвестиран в наука, производство, услуги и да го пращаме да се бие за тоя, дето клати гората.

# 2
  • Ямбол
Абсолютна загуба на време, водещо до затъпяване и олигофренчване е казармата.
Има начин за платена армия, която да подсигури закрилата ни. Не е чак толкова сложно, че да не може да се обясни на децата какво се случва по военно време.
И сега идват военни в училищата и им обясняват основните неща, които трябва да знаят. Може би са нужни няколко седмици само за практика и това е.

# 3
# 4
Твърдо ЗА, ЗА и пак ЗА!! Не толкова за защита на територията ни или нещо такова, а по- скоро за дисциплина на младите момчета. Имам 2-3 приятелки със синчета на по 15-14 години, които още мама или баба ги къпят. Но е важно казармата да е стегната, с принципи, да учи на отговорност и дисциплина, а не такава, каквато беше последните години преди да я махнат.
Абсолютна загуба на време, водещо до затъпяване и олигофренчване е казармата.
То пък защото улицата е много интелигентно място, водещо до поумняване и начетеност.  Crazy

# 5
  • Ямбол
....То пък защото улицата е много интелигентно място, водещо до поумняване и начетеност.  Crazy
Защо реши, че ако не са в казармата, са на улицата?
Мама или баба като ги къпят, да си му мислят те, не държавата да ги дисциплинира. Представям си как ще ме бранят такива окъпани от мама и баба.

# 6
Именно! Затова имат нужда от казарма  Mr. Green

# 7
Твърдо против съм! Нека да има професионална и боеспособна армия, но от професионални военни. Не мисля,че младите хора след завършване на училище, вместо да учат или работят трябва да набиват крак и да се занимават с глупости. Казармата няма да ги направи мъже. Просто явно ще влизат там с майките си. Mr. Green Форумът и животът са пълни с майки-орлици, които не дават косъм да падне от златото им. Как си представяте да са в казарма?
Сега сериозно. Ако е по желание който иска-моля да заповяда! Но задължителна НЕ! Единственото, което ще постигнат е масово момчетата след училище да бягат навън.

# 8
  • София
пф, държавата ни бъка с "оправни мъжкари" ходили в казармата Stop

# 9
Аз съм "за".
Да се научат малко на ред и дисциплина, че е много зле положението.

# 10
Казармата не е възпитателен орган. Това е сериозно, утре ще стане някоя война в съседска държава и ще пратят момчетата да умират там. Който не може да си възпитава лигльовците, да намери друг начин.

# 11
  • ❌❌❌
 Против. Първото изречение на Лилето прекрасно съвпада с мнението ми.
 Плюс - кви са тия простащини (не съм чула за тях) да занимават девето- и десетокласници с простотии?!? Това сериозно ли е? Баш когато най-много трябва да си налягат парцалите и да учат, те ще ходят с тъпащини да се занимават. Не! Naughty
 Иначе съм много съгласна, че днешната младеж има нужда от дисциплина и маниер на поведение. Родителите им също, то от тях е тръгнала цялата тая тъпанарска пандемия.

На моя близка приятелят ѝ учи във военно училище или там каквото се води. Като се замисля, че той е сравнително "интелигентен" - е, лошу ми става! #Crazy Баща ми казваше, че който не става за друго - става полицай или военен. Mr. Green И аз така мисля, въпреки че познавам един-двама нормални и/или не чак толкоз прости. Sunglasses

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 19:31 от Фаина

# 12
Бъдете сигурни,че, псевдопатриотите, които пробутват тази малоумна идея първи ще си спасят децата и техните отрочета няма да видят казарма.Редът и дисциплината се възпитават първо в семейството. Ако някой не си е свършил работата като родител и разчита на казармата, да бъде така добър да не замесва чуждите синове.

# 13
Против задължителната и за платената.
Синчетата майките им да ги учат да си оправят леглото и да си почистят обувките, а не държавата.

# 14
  • Ямбол
Аз съм "за".
Да се научат малко на ред и дисциплина, че е много зле положението.
Този отговор е много подходящ:
пф, държавата ни бъка с "оправни мъжкари" ходили в казармата Stop
Освен това, като не може да го възпитат мунчо вкъщи, да го пратят някъде платено да го превъзпитат. Тъкмо свободна ниша за създаване на лагери за дисциплиниране на мамини златни лайненца. Освен това има и военни училища за кадрови войници, като толкова много искат някои някой друг да им ги възпитава.

Общи условия

Активация на акаунт