Казармата

• 42 140
  • 395
  •   1
Отговори
# 75
Дисциплината, отговорност и самостоятелност може да се постигне като се накарат децата(18-годишните) да работят, да се самоиздържат, да се изгонят на квартира(може и в друг град, сами).
За да възпитам синовете си трябва да ги изгоня от вкъщи даже и в друг град?  #Crazy #Crazy

Да, след 18-19 годишна възраст децата не са вече деца и не е нужно мама и тати да ги гледат до 40 годишни, а след това да ги прехвърлят на грижите на съпругата/съпруга.  Wink

Думата не е "изгонване", а "поемане по самостоятелен път". Тогава ще се научат и пари да изкарват и да си готвят сами и чорапите да си перат.  Wink

# 76
Платените ботове, предайте на каракачанката и тлъстите му дружки, че няма начин децата, които съм родила и гледам, да умират за извратения им кеф. Простичко казано, като да го разберат, ще си взема децата и ще се махна и няма да съм само аз.
Образът на майката-орлица, закрилница на децата си, недопускаща децата и да "сгрешат", защото тя взима решенията вместо тях...в контекста на казармата се наричаше "майка-зайка".
Изпраща те до портала, леко пуска ръката ти, бавно пръстите ви се приплъзват и раздалечават едни от други. Обръщаш и гръб и бавно се отдалечаваш, а тя стои все там без да помръдне, като прикована. Спираш се за малко и бавно поглеждаш през рамо към нея, веждите са ти вдигнати, а очите вече са червени. Сълза се стича по лявата и буза...Обръщаш се, вдигаш глава, преглъщаш на сухо и продължаваш да се отдалечаваш бавно, все по далеч и далеч, докато накрая те изгуби от поглед в тълпата...

# 77
Дисциплината, отговорност и самостоятелност може да се постигне като се накарат децата(18-годишните) да работят, да се самоиздържат, да се изгонят на квартира(може и в друг град, сами).
За да възпитам синовете си трябва да ги изгоня от вкъщи даже и в друг град?  #Crazy #Crazy

Да, след 18-19 годишна възраст децата не са вече деца и не е нужно мама и тати да ги гледат до 40 годишни, а след това да ги прехвърлят на грижите на съпругата/съпруга.  Wink

Думата не е "изгонване", а "поемане по самостоятелен път". Тогава ще се научат и пари да изкарват и да си готвят сами и чорапите да си перат.  Wink
Той е казал изгонят  Naughty

# 78
potrebitel7777 и аз съм мъж и аз съм минал казармата, ама децата ми когато искат ще си напуснат дома им.

# 79
"Да се върне ли задължителната казарма?"

Глупости. Векът от доста време насам е 21-ви, а държавата ни не е в Азия, слава Богу.
От мотиви няма и нужда. Толкова е дъвкан въпросът.

...
 Всъщност момичетата днес са различни, не само момчетата. За тях какво предлагаме?

Как какво?
Също казарма.
В Израел как ходят.
И тук ще ходят, справедливост трябва да има.  Crossing Arms

http://profit.bg/news/Kakvo-e-da-si-zhena-v-armiyata-na-Izrael-( … )/nid-101792.html

Последна редакция: пн, 15 авг 2016, 10:23 от Judy

# 80
9-те месеца в казармата бяха най-зле похарченото време в живота ми. Тези лафове за придобиване на навици и дисциплина са нелепи.

# 81
Военно обучение в полеви лагер за месец е достатъчно- и за момчета, и за момичета. Ако се организира под ръководството на професионални военни и при наличието на целия необходим ресурс, юношите ще получат нужните начални познания и навици. Професионалната армия е достатъчна, стига да се приведе на адекватно за ситуацията ниво като жива сила и въоръжение.

# 82
Ако направят тая простотия ще направя всичко възможно да го спестя на детето си.
Казармата щяла да дисциплинира  ooooh!

# 83
Военно обучение в полеви лагер за месец е достатъчно- и за момчета, и за момичета. Ако се организира под ръководството на професионални военни и при наличието на целия необходим ресурс, юношите ще получат нужните начални познания и навици. Професионалната армия е достатъчна, стига да се приведе на адекватно за ситуацията ниво като жива сила и въоръжение.

И за какво ми е на мен да знам как се разглобява калашник, как се "пуца" с калашник или как се тича през калта?  Rolling Eyes Ако искам да се науча как се стреля - има толкова много стрелбища.

Същото и с 16-17-18-19 годишните. Я да ходят да учат с учебника в ръка! Най-силното оръжие е образованието. Най-големите, силни и мощни пълководци (и сигурни победители) са онези, които ръководят войната от кабинета си.  Wink

# 84
Някои от потребителите, които са за казарма влизали ли са в такава?
Няма по-тъпо нещо от това. Нищо не допринася и е чиста загуба на време. Ако недай боже има война населението ще се мобилизира с или без казарма.

Това за дисциплината и възпитанието е толкова погрешно и нямащо нищо общо с действителността, че не искам и да го коментирам. Сравненията с Израел също са нелепи, поради крайно различните обстоятелства.

# 85
Ако направят тая простотия ще направя всичко възможно да го спестя на детето си.
Казармата щяла да дисциплинира  ooooh!

+1

# 86
  • София
Както е предложено нагоре.
Ако се осигури безплатно да кажем едномесечно обучение, на свободен режим ,бих се записала.
Бих искала да знам ,не дай Боже ,как се зарежда автомат и какво трябва да се прави по време на война.

# 87

И за какво ми е на мен да знам как се разглобява калашник, как се "пуца" с калашник или как се тича през калта?  Rolling Eyes Ако искам да се науча как се стреля - има толкова много стрелбища.

Същото и с 16-17-18-19 годишните. Я да ходят да учат с учебника в ръка! Най-силното оръжие е образованието. Най-големите, силни и мощни пълководци (и сигурни победители) са онези, които ръководят войната от кабинета си.  Wink

"Пуцала" съм и с АК, и с Макаров, скачала съм с ПД 47 като, да го кажем доброволец, към ОСО, трябва да ти кажа, че ми беше и полезно, и забавно, и възпитаващо. За хората около мен- също. Вярно, ненавиждах лагера, където се водеше НВО, понеже тоалетните бяха без врати  Simple Smile. И гаджето ми не беше в същата смяна. За други кусури май не се сещам.
Стига с тия учебници, бе, те поне да бяха читави...
Наричаш кабинетните плъхове "пълководци"- абе да не ми се е повредило чувството за хумор?!

# 88
Добре де, на какво да се обучите за един курс по военно? Информация има колкото щете в нета. Аз стрелям по-добре от всичките си познати ходили в казарма. Последният път стрелях с настоящ боенен - професионален и пак стрелях по-добре. Да, за да караш танк се иска някакво обучение, но за това си има професионалнс войска.

Обучението на специализирани войски като въздушни и морски е изключително скъпо и няма как да е масово и никога и не е било.

# 89
Да, "кабинетните плъхове" се радват на живота, семействата, децата и родителите си, а ония "на терен" завършват масово с куршум между очите, с мъка за родителите и децата, с пропилени десетки животи в името на.... хубавия живот на кабинетните плъхове.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт