Казармата

• 41 914
  • 395
  •   1
Отговори
# 255
Така де!
Нали говорим за какво подготвя казармата.
И истината е - за нищо.

# 256
  • Sofia
Така де!
И истината е - за нищо.

Това е твоята, или на тези покрай теб, истина!
Мъжете, с които аз общувам, включително и съпругът ми, са научили много.
Но това са любознателни, интелигентни и мислещи хора.
Могат да извлекат полза от всичко. И са го направили.

# 257
Скрит текст:
Така де!
И истината е - за нищо.

И изводът от темата е, че мъжът на НСЧ е не-любознателен, не-интелигентен и не-мислещ.  Laughing

# 258
Моят мъж въобще не го взимам предвид, него каквото и да го накараш да направи все ще каже, че е лесно. Но и той отиде в казарма вече врял и кипял в живота, за хора без опит сигурно е имало какво да научат (или така казват, за да намерят логична причина, оправдаваща загубеното им време, нормално е).

Всъщност извън заучените реплики - какво казват, че са научили, което не може да се научи навън? Не се заяждам, наистина ми е интересно  Peace

# 259

Joy Joy Joy

# 260
  • Пловдив
Това - "Една жена (мъж) каза", "Чул(а) или прочел(а) съм" моля да запазят мненията за себе си. След като не сте отслужили или преминали военно обучение няма как да знаете какво е. "Баща ми", "брат ми" - ами вие не сте били на тяхно място за да знаете какво е било наистина.
In4hi,
оф, казарма и изграждане на морални устои, моля те Simple Smile
Моралните устои си ги изграждаш в семейството, а в казармата - доусъвършенстваш.

Както вече писах не всеки има нормално семейство от щастливи майка и баща, живи и здрави баби и дядовци пълен комплект. Малцинствата например доста бързо влизаха в крак с обществото именно в казармата, ако не друго поне ги учиха на ред и дисциплина. Същото се случваше и с разглезените мамини и бабини синчета, които буквално обувките си сами не могат да вържат, една филия хляб да си отрежат.
Защото морала и възпитанието е функция на семейството затова сега е пълно с невъзпитани и арогантни деца и младежи.

# 261
Мисля, че скаутските клубове също биха могли да бъдат решение на тези проблеми.
Само желание трябва, а без желание и насила според мен пак няма да стане.  Peace

# 262
  • инфантилно и разглезено хлапе
Трудностите и несгодите каляват характера и волята.
Така е. Но в казармата човек има основните неща сервирани наготово. Нито в края на месеца мислиш как да платиш наема/ипотеката, защото иначе ще спиш на улицата, нито се чудиш как да събереш стотинки, за да има какво да сложиш на масата и да нахраниш децата си или как утре ще излезеш със скъсаните си обувки в снега.
Реалният живот е пъти по-каляващ. Не са малко случаите в другите страни, в които влизат в професионалната армия, защото не могат да си осигурят горните изброени неща. А когато ги уволнят опират до просешка тояга.
Тогава, ако почнат военни действия на наша територия, ще пратим тия с ипотеките да се бият на първа линия, като по-оправни. Докато ние останалите се изнасяме и се спасяваме кой как може. Те и без това ще имат мотивация да се бият срещу нашествениците, за да не им вземат имотчетата.
От друга страна, даже и да има казарма, не виждам кой би тръгнал да се сражава под заповедите на върховен главнокомандващ като Плевньо или Цецка Цачева...

# 263
Малцинствата например доста бързо влизаха в крак с обществото именно в казармата, ако не друго поне ги учиха на ред и дисциплина...
Явно наистина сме живели в различни светове...
Излизайки от казармата си бяха абсолютно същите, само научили още по някой нов номер.

BlueIce, има си професионална армия за тази работа. Все пак не сме единствената страна по света, която няма задължителна казарма. Не откриваме топлата вода.

# 264
Аз пак не разбрах какво конкретно толкоз полезно и незаменимо нещо са научили на това място тези,  какви бяха да погледна, че беше уникално наистина, а да - "любознателни, интелигентни и мислещи хора".  newsm78

Цитат
Тогава, ако почнат военни действия на наша територия, ще пратим тия с ипотеките да се бият на първа линия, като по-оправни.
Ох, ми то ако щете "пратете" и нашите мъже и братя с едната казарма. Само дето не ви обещавам, че ще се справят с нещо по- добре от онези, без нея, които пък не са се хабили да си губят времето там.  Joy
Малко ще ви е трудно да ги посъберете от разните краища на света, ама няма лошо да се пробвате...

# 265

Е добре де дай три ползи, че аз за една даже не се сещам. Пък особено любознателни, интелигентни и мислещи хора хептен не виждам какво може да им помогне каразмата. Военните никога не са искали интелигентни и креативни кадри и усилено изкореняват всичко подобно сред редиците си. Те искат от войниците само и единствено безропотно послушание.

Смехотворно е да се смята, че можем да имаме армия, която може да се опъне на която и да е от големите държави около нас. Можем само на Македония да се озъбим, но то там ще си е битка с нас си и с нашата си стара техника. Когато имахме казарма и войска и запас на всеки 5 години и други простотии се считаше, че на Турция ще са и необходими около 3 часа за да достигне до северната граница. Подготвяха мъжете ни за пушечно месо ... нищо друго.

Никоя война не се печели от тия дето имат най-много войничета, а от тия дето имат най-много техника и успяват да зареждат армията си добре с провизии и храна. Бекофиса е по-важен даже от фронтовата линия.  

# 266
Разбира се, че става. Говорим за обучение за боравене с оръжие, не за армия. Тя си е професионална, абсолютно против съм всякаква друга.
За леглото - като има нападения ще им кажем - Задръжте малко да си опънем завивките. Глупости на търкалета. Моето легло не го мисли, никой не ми го оправя, включително аз Wink

Никой не ни е карал да си оправяме леглата при вдигане по тревога. Не пука дали си го оправяш у вас, но в армията както във всяка нормална армия по света леглата се оправят по определен за всички начин. Целта на това и други подобни занятия е да има ред и дисциплина в армията, защото армия без ред и дисциплина не е армия.
И пак ти казвам, че това дето си го мислиш за обучение с прибиране всяка вечер не става. Ще бъде някакъв фарс, който няма никакъв смисъл да се прави.

# 267
Трудностите и несгодите каляват характера и волята.
Така е. Но в казармата човек има основните неща сервирани наготово. Нито в края на месеца мислиш как да платиш наема/ипотеката, защото иначе ще спиш на улицата, нито се чудиш как да събереш стотинки, за да има какво да сложиш на масата и да нахраниш децата си или как утре ще излезеш със скъсаните си обувки в снега.
Реалният живот е пъти по-каляващ. Не са малко случаите в другите страни, в които влизат в професионалната армия, защото не могат да си осигурят горните изброени неща. А когато ги уволнят опират до просешка тояга.
Тогава, ако почнат военни действия на наша територия, ще пратим тия с ипотеките да се бият на първа линия, като по-оправни. Докато ние останалите се изнасяме и се спасяваме кой как може. Те и без това ще имат мотивация да се бият срещу нашествениците, за да не им вземат имотчетата.
От друга страна, даже и да има казарма, не виждам кой би тръгнал да се сражава под заповедите на върховен главнокомандващ като Плевньо или Цецка Цачева...

Не, ще пратим професионална армия срещу тези, които са ни нападнали. Членуваме в НАТО. Държава, която е нападнала страна-членка на НАТО е обявила война на всички членуващи в пакта. Изобщо не ни е необходима задължителна военна служба с оглед на това, да се пазим ако ни нападнат.

# 268
И аз съм ЗА казармата. Не виждам защо мамините и татините синчета да не прекарат 6 месеца в научаване на нещо полезно. Ма било загуба на време. Те тия 6 месеца така или иначе ще си ги изгубят в ловене на покемони, селфита, епилации, висене по кафенета и прочие "смислени" дейности само, че не накуп, а по няколко часа на ден. Винаги може да се измисли по-осъвременена форма на казармено/военно обучение. Като най-важното е да се научат на цялостна дисциплина - да се подчиняват, да се съобразяват, да могат да преглъщат егото си, да работят в екип, да оцеляват сред хора и кофти условия както в ментален, така и във физически аспект. И да научават разни полезни неща не от vbox и youtube. Да, казармата не замества нито първите 7, нито следващите 7 години. Но може малко от малко да вкара момчетата в пътя на мъжествеността Mr. Green

Там е работата, че "наученото" в казармата много бързо се забравя. Така че ако там по принуда са били уж дисциплинирани, излязат ли навън на секундата ще забравят всичко. И пак наново с още по - голяма сила ще наваксат изпуснатото време, в лов на  покемони, да се епилират, селфита и т.н.

Цитат
Мхм дядо ти и баща ти ще търкат клечки една в друга докато се запалят, а брат ти ще извади запалка.
Казарма...

Абсолютно. Много добро сравнение. Времената просто са други и вероятността от война в Европа и САЩ, клони към нула.

# 269
The_Third, този привиден ред и дисциплина се забравят на секундата, и дори нарочно не се спазват във всеки момент, в който не си вътре.

И пак ти казвам, че това дето си го мислиш за обучение с прибиране всяка вечер не става. Ще бъде някакъв фарс, който няма никакъв смисъл да се прави.
Не, няма да бъде фарс. Напротив, хората ще го правят с желание. За последен път уточнявам - за теория и практика за работа с оръжие. Нищо извън това.
М/у другото швейцарците събота и неделя са си вкъщи.
Нямат и строева подготвка, завалиите, разпусната работа  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт