Казармата

• 41 900
  • 395
  •   1
Отговори
# 285
  • инфантилно и разглезено хлапе
Нали за това беше целият зор да влезнем в пакта, защото ние не можем сами да се пазим. Нищо, че навремето ходили разни мъже в казарма и тя ги направила "железни мъже". Та понеже тези мъже, колкото и да са "железни" при война се оказват напълно безполезни, та затова със зъби и нокти драпахме за НАТО.
Ами ако държави/държава член на Нато решат да отцепят части от територията ни, тогава какво правим? Нямаше ли някакво такова предсказание на някаква врачка, че части от България щели да бъдат откъснати по мирен начин?
Пак ще се повторя, ако стане военен конфликт, според мен най-добре да пуснем тези с ипотеките да се бият на първа линия, а през това време ние останалите ще се спасяваме и ще се изнасяме кой как може.
Аз няма да тръгна да се бия и не бих си дал живота за офшорките на Плевньо, за Цецо с апартаментите, за Искров/Пеевски/Цацата/Местаня/Прокопиев и останалите шмекери. Който иска да ходи да се бие за тях.

Последна редакция: вт, 30 авг 2016, 14:15 от BlueIce

# 286
Колкото и да се напъва България, тя няма шанс срещу Турция, ако за това говорим, споменавайки евентуален конфликт със страна от НАТО. Дори да въведат казарма за всички ни и да ни мобилизират целокупно заедно с децата и старците. Това е втората по сила армия в НАТО все пак. Ние и преди не сме били особена военна сила и се е разчитало и на Варшавския договор, а сега пък изобщо. Вие наистина ли искате да се наливат със съмнителен успех милиарди във военната индустрия. Това ще е за сметка на и без това изнемогващите сектори като образование и здравеопазване.

# 287
"ама той нищо не е научил и си е загубил времето"...
Професионалната армия е напълно достатъчна да задоволи нуждата на страната за танкисти и др. подобни.

Иначе моят мъж е офицер от школата в Търново, инженер по образование, съответно разпределен според специалността си. Изкара си службата с техника, която още тогава беше ясно, че няма бъдеще, нито някъде по света може да приложи наученото, нито тук. Пълна загуба на време, просто им поставяха безсмислени задачи, за да им запълнят времето. Страната ни не разполага, и скоро няма да разполага с нещо, което реално да влезе в полза при война, няма какво да се лъжем, такива са ни ресурсите.
След нея го пратиха на друго място, където видя какво значи кражба. Яко влачене от горните етажи и обиране на държавата.
Колкото и да беше слушал чак в такива мащаби не си беше представял нещата.
Пародия отвсякъде...

...Ето ти пример. 30-40 човека сме батареята в  едно спално на двуетажни легла. Има по едно шкафче за двамата на леглото...
Много от миналите казарма не са били в такива условия, а по 3-4 в стая с баня и тоалетна на всяка и всякакви удобства. Явно не са го сметнали за чак толкова важно, че да прекарат всички през него.
И шкафчето 1 за двама казваш голям проблем, няма къде да си турят козметиката  Mr. Green
Скрит текст:
Бъзикам се, не ми се връзвай Hug
100% ти давам гаранция, че при война който и е кадърен ще се оправи, който не е няма, без значение дали преди това е бил в казарма или не.
Не че и има значение за нашата страна дали армията е професионална или наборна, повече вяра имам на професионалната.

# 288
  • София
The_Third, моят мъж като е бил в казармата, защо сега не си оправя леглото?
не е защото съм го свикнала да му го оправям, да не се заблудиш.

Защото старшината и старите кучета са по-страшни от теб.
ама нали навиците били трайни? какво значение има дали аз съм страшна или не?
апропо, извратено е животът ти да е вечна казарма, да действаш под стрес и угрозата от наказание.
аз моя мъж го обичам и го тормозя с финес, а не с казармени, уродливи похвати Wink

# 289
За загубата на време съм съгласен. Цялата работа идваше от липсата на средства. Доктрината на Варшавския договор беше да се поддържа голяма армия, но средствата стигаха основно да държат войниците и да ги хранят, а за реално обучение нямаше средства. И заради това ни занимаваха с метене на плацове и разни подобни безполезни дейности. Но пък ако не те карат да правиш нещо войската виднага ще започне да мисли каква простотия да сътвори. Ако армията разполагаше с повече средства щеше да има повече бойна подготовка вместо метене на плацове. Това е единственото за което аз съжалявам.

100% ти давам гаранция, че при война който и е кадърен ще се оправи, който не е няма, без значение дали преди това е бил в казарма или не.

Не съм съгласен. Какво значи кадърен? Новобранците като влизат в армията може да имат различни способности и потенциал, но всички са еднакво неопитни. Сблъскват се със съвсем различна среда от тази, с която са свикнали. Чак след известно време получават умения за тази среда и чак тогава могат да проявят личностните си способности и едни да изпъкнат над други. Няма как един новобранец преди да е виждал танк да е по-добър механик водач от този, който е обучаван определено време. Затова се прави военно обучение. Иначе направо щяха да ги хвърлят в бой пък нека да се отсяват кадърните.

# 290
  • София
току-що гледам един в новините.
намерил граната и повикал някой да я обезвреди. така трябва.
и каза: "Аз съм бил в казарма, ама съм учил за готвач."
 Laughing
такава подготовка и аз имам...

# 291
Затова се прави военно обучение.
Както казах за военно обучение нямам нищо против, и ако се въведе да е задължително за мъже и жени.
Против казармата съм обаче.
Там освен военното обучение е незначителна частица, основното са празни действия.

# 292
Никакви навици и приложими знания не се придобиват в казармата. Служих в секретно поделение и единственото, което научих е как да чистя сняг. С нищо не бих бил по-полезен от човек, който не е ходил в казарма. Нищичко.

# 293
Нали за това беше целият зор да влезнем в пакта, защото ние не можем сами да се пазим. Нищо, че навремето ходили разни мъже в казарма и тя ги направила "железни мъже". Та понеже тези мъже, колкото и да са "железни" при война се оказват напълно безполезни, та затова със зъби и нокти драпахме за НАТО.
Ами ако държави/държава член на Нато решат да отцепят части от територията ни, тогава какво правим? Нямаше ли някакво такова предсказание на някаква врачка, че части от България щели да бъдат откъснати по мирен начин?
Пак ще се повторя, ако стане военен конфликт, според мен най-добре да пуснем тези ипотеките да се бият на първа линия, а през това време ние останалите ще се спасяваме и ще се изнасяме кой как може.
Аз няма да тръгна да се бия и не бих си дал живота за офшорките на Плевньо, за Цецо с апартаментите, за Искров/Пеевски/Цацата/Местаня/Прокопиев и останалите шмекери. Който иска да ходи да се бие за тях.

Това е трета световна война и вероятността някоя натовска държава да нападне друга е почти нулева. Казвам почти нулева, въпреки че се изкушавам да кажа "напълно изключена вероятност", но знам, че 100% сигурност няма никъде."Предсказанията" на разни врачки са несериозни и въобще не си заслужава да им се обръща внимание.

Цитат
Колкото и да се напъва България, тя няма шанс срещу Турция, ако за това говорим, споменавайки евентуален конфликт със страна от НАТО.

Не само България, Гърция също няма шанс. Въобще много държави нямат шанс срещу Турция. Само че такъв сценарии за сега клони към нула, колкото и да се напъват разни по ТВ и в медиите да ни плашат...с война.

Цитат
С нищо не бих бил по-полезен от човек, който не е ходил в казарма. Нищичко.

Много добре казано.

# 294
  • Куциндрел
Като казахте врачки...
Нострадамус и баба Ванга са предсказали всяка по-сериозна световна новина. Naughty
Тук-там се пъха и някой по-малко известен гадател и врач. Mr. Green

# 295
  • Тра-ла-ла
Войни ще има, но не под познатата форма. Малко ли ви е, че мюслитата превземат държавите отвътре?! Мирно, тихо и со малце атентати, со малце изнасилвания, со малце промени в законите....Мъжкари трябват на тоя свят, а не мъже с кръстчета, по-тънки от моето, които не знаят как да защитят жена и деца.

# 296
Трябват хора, и мъже, и жени, които са реалисти и знаят, е не става с бой, не наивни смелчаци, които мислят, че всичко, което хвърчи се яде.

# 297
  • Тра-ла-ла
Никой не твърди, че мъжете трябва нон стоп да са Джеки Чан Laughing. То нека си мъжкар по характер и знаеш кое как. Пък дано не ти се отваря ситуация да показваш бойни и военни умения. И докато няма реалисти и всички спят зимен сън - личното ти оцеляване е в твои ръце. И е по-добре да си подготвен и никога не използваш уменията, отколкото да не си подготвен.

# 298
Трябват хора, и мъже, и жени, които са реалисти и знаят, е не става с бой, не наивни смелчаци, които мислят, че всичко, което хвърчи се яде.

Право в десетката, съвсем на място го каза.

# 299
  • инфантилно и разглезено хлапе

Това е трета световна война и вероятността някоя натовска държава да нападне друга е почти нулева. Казвам почти нулева, въпреки че се изкушавам да кажа "напълно изключена вероятност", но знам, че 100% сигурност няма никъде."Предсказанията" на разни врачки са несериозни и въобще не си заслужава да им се обръща внимание.
Цитат
Колкото и да се напъва България, тя няма шанс срещу Турция, ако за това говорим, споменавайки евентуален конфликт със страна от НАТО.
Не само България, Гърция също няма шанс. Въобще много държави нямат шанс срещу Турция. Само че такъв сценарии за сега клони към нула, колкото и да се напъват разни по ТВ и в медиите да ни плашат...с война.
Сега може да клони към нула, но не се знае утре какво ще ти дойде до главата.
Преди 4 години едва ли някой в Украина е допускал, че ще има война и, че ще се избиват на тяхна територия. Всичко стана изведнъж. И война водиха, и държавата им се разцепи.

Общи условия

Активация на акаунт