Избор на сушилня - 6

• 111 180
  • 722
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Скрит текст:
Здравейте, в търсене съм на сушилня, но някак не мога да избера конкретен модел. Харесали сме няколко и ще помоля за мнение, а ако някой има и лични наблюдения ще бъде супер. Тези няколко сме харесали, но приемам и други предложения, разбира се:
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPY-8506-GXB1/p/680627
http://www.technohit.bg/products/2015/12/29/sushilnya-kondenzato … g-bosch-wtw86271/
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BOSCH-WTH-85200BY/p/683855

И още нещо да попитам - в магазините за уреди с транспортни дефекти и внос от Германия ни уверяват, че разликата с техните уреди и тези, продавани в магазините за електроуреди, била, че при тях били правени за немския пазар, т.е. по-качествени са, отколкото тези, които ни продават в Техномаркет, Технополис и т.н., но доколко може да се вярва на това твърдение  newsm78?

И тъй като сме харесали тези модели, знам, че повечето ще кажат Да за Бош, но Беко няма ли също толкова добри показатели, аз не държа на някаква конкретна марка. В магазина гледахме, че Беко е най-енергоспестяваща, ако не се лъжа пишеше 175 kwh.
Благодаря за всяко мнение!
Според мен няма място за срванение. Не се лъжи , че 1 "+" ще ти промени сметката кой знае колко. Сметни си ги и виж на годишна база дали ще има и 15лв. разлика. Разгледай конкретните програми на двата бош-а и виж дали имат разлики и коя те привлича повече. А за това коя къде е произведена не мога да кажа.

# 46
Миналата година ноември, малко преди да се роди детето вече навих ММ за сушилня, като преди това ми обясняваше, че сме нямали нужда...
Тъй като покрай подготовката за детето, раждането, ремонт имахме доста разходи реших да не се изхвърляме с цената за сушилня и проверихме първо в няколко магазина за транспортни дефекти...но там нямаха с термопомпа, повечето бяха и клас Б, а цените не се различаваха много от тези в техно-тата. И решихме да вземем нова, клас А, с термопомпа до 1000лв.
В този ценови клас и с тези условия се предлагаха Канди, евнтуално Аристон и Беко.
Първи избор беше Канди, грозна външно, но пък уж италианска марка.
Когато обаче отидохме в магазина, попаднахме на консултантка, която беше в час и доста неща ни обясни (за разлика от повечето на които сме попадали в тези магазини, които незнаят къде стои конкретна стока или на въпрос ми четат от табелката...и аз мога да си го прочета).
Та тя ни отказа от Канди, каза че се произвеждат в Китай и вече не са с качеството от преди. С радост приех мнението ѝ, че без това визуално не ми хареса уреда.
Показа ни електролукс, но цената вече беше към 1300лв, а аз започнах да се замислям да сменим и пералнята, че старата беше един whirlpool с горно зареждане, който последно трябваше да гоня по коридора, докато центрофужи, сигурно милата е тръгвала да простира, ама кабела я спираше.
Другото, което ни препоръча беше Беко (имахме резерви към марката, нямахме друг уред с тази марка, пък и я нареждах до neo и crown). Обясни че се произвежда в Турция, качеството е добро, говориха с ММ за разход на електроенергия, вода, специфики разни на сушилнята, аз я харесах от пръв поглед визуално...изглеждаше добре, а и щеше да е на видно място в коридора, как да взема някоя грозна, като ще минавам покрай нея всеки ден, дисплей, незнам си колко програми, термопомпа, клас А, 8кг...решихме да се доверим на консултантката и на любовта ми от пръв поглед към нея. ММ пак ме дърпаше настрани и мънкаше, че била Беко, не искал такава, ама аз бях алчна вече и освен сушилня исках и пералня...пък и не сме спечелили от лотарията да избирам без да гледам цена...
Отидохме да разгледаме и пералните и аз се лепнах пак на една Беко, която изглеждаше като сушилнята...вече си ги представях как ми красят коридора...
Какво да ме прави моят хубостник, съгласи се, че изглеждат добре, като характеристики са това, което търсихме, успяхме за 1500лв да закупим 2 нови уреда и най - убедителното беше 5-годишната гаранция на единият от уредите (забравих на кой  Embarassed )
Беше неделя следобед и вече консултантката попълва документите за покупката и ни обяснява, че на другата сутрин има безплатен транспорт до нашият град и ще ни качат уредите до апартамента, ама сърце юнашко не трае...заинати се мойчкият, че иска сега да си ги прибере вкъщи и отиваме зад магазина да товарим...голямо нагласяне беше на двата уреда в джипа, ама за мое учудване събраха се, брей голям багажник бе...телевизор 50инча с кашона не събрахме миналия път, ама пералня и сушилня успяхме  Laughing
Та прибрахме се не с 1, а с 2 уреда Беко, дето не искахме такава марка  Laughing
Та от тогава си ползвам двата уреда и съм доволна.
Отначало реших да спазвам разните програми и на пералнята и на сушилнята, ама бързо ми омръзна.
Сега си пера на програма за 1 час на която нагласям градусите, че тези 3 часа за памучни дрехи...ми се виждат голямо киснене и чакане.
И на сушилнята от толкова програми ползвам основно „екстра сухо”, като се съобразявам какво слагам.
Една тениска на ММ и едно боди на детето от Джъмбо се свиха след сушене...такъв им е матриала, вече не ги слагам да се сушат...знам си...чорапите ми и те се свиват, ама струват има няма 2лв, исках да свия на ММ едни чорапи от H&M, че му бяха големи...еми не се свиват, колкото и пъти да съм ги пускала.
Бодитата на детето, английски също нямат свиване, като минат през сушилнята, така че и аз смятам, че материята е главното, а не самата сушилня за свиването на дрехите.
Общо взето дрехите излизат добре, единствено,когато реша да суша чаршафи повечко и ги наблъскам в сушилнята, излизат леко влажни и на хармоника, ама то ми е ясно още преди да ги пусна, че нямат място вътре в барабана...
След този изписан роман, да се знае кога и как протече покупката   Joy  стигнахме и до модела.
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-BEKO-DPY-8405-GXHB2/p/680608
Еми ей това е моята красавица, надявам се още дълго време да ми краси коридора и да ми суши дрехите.

# 47
Здравейте, има ли някой със сушилня Miele  TKG 650 ? Моля да  се включи,  бих искала да попитам нещо  bouquet

# 48
И аз да споделя за моята Whirpool.Ползвам я от 4 месеца,но нещо не можем да се разберем
Първо индикатора за филтъра ,който уж трябва да се чисти 2-3 пъти в годината ми светва на всеки 2-3 цикъла.Вчера много се изнервих.Сложих прането вечерта и исках да използвам отложен старт-да,ама не.Нагласям след колко време да стартира сушилнята и светва лампата за филтъра(със светната лампа сушилнята не стартира).Изчистих всички филтри отново ,е няма и няма-лампата не загасва.И това само когато искам да отложа старта.Накрая я пуснах без отложен старт и трябваше да я чакам до сред нощ.В момента пак суша и пак ми светна  лампата за непочистен филтър след като я пуснах.Пууу.
Другото,което ме дразни е продължителност на сушене.Суша главно на памук ,за гардероб.Е,не може да ми суши по 2часа и 30 мин.В момента суша половин перална за 2 часа и половина Shocked.Добре ,пералнята ми е на 5 години и центруфугата е на 1000 оборота,но ми се вижда много времето.
Когато съм при мъжа ми(той е в чужбина) дрехите са ми готови за 50-60 мин. без значение ,колко съм я натъпкала.Има две прости копчета и нищо не ми свети.Направо супер.И тя е нова-купихме я преди 2 години,но е много просто всичко.
Моята е тази,само че за 9 кг.
http://www.technomarket.bg/sushilni/whirlpool-hscx-80420-09143065

# 49
  • Ланкър, планините Овнерог
Някой да има идея колко би струвало смяна на платката на сушилнята (Аристон, ако има значение)? Днес ни посети техник, бил се извадил маркуча за помпата, разкостил я изчистил я и казал, че ако това не помогне, значи е платката и щяло да е сложно. Е, реших да я тествам и пак на 20-тата минута изключи и дрехите вряха вътре

# 50
Моята не е whirlpool, но в магазина ми казаха, че вътрешния филтър се чисти на всяко пускане (логично, иначе ще вземе да излиза мъха и да се връща по дрехите), а долният на около 5 цикъла на работа. Отначало от мерак го чистих на всяко пускане, сега на 3,4,5...като ми се занимава...аз съм малко стриктна, като ми кажат нещо, та сърце не ми дава да не го почистя на 2,3 дни.
На моята след приключване светва за филтъра и водата, ама като я изключа от копчето при пускане не ми е святкала пак, може и да е само напомняне да няма разни сензори да отчитат почистена, непочистена, тъй като веднъж от разсеяност изчистих филтъра, но забравих да изхвърля водата, пуснах я да работи и чак на последните 2,3мин се усетих, но контейнерът явно е достатъчен за 2 сушилни, не беше прелял...
Аз моята я пускам само на екстра сухо и времето е 3:10мин...преизчислява си от време на време, ама доколкото съм я забелязала около час и половина суши и натъпкана и не натъпката...пак толкова...
При моята ме дразни че на последните минути започва само да ги мени 3мин,2мин, аз стоя и я дебна да я изключа...тя пак.преизчислява и пак 3мин, 2мин и стоя аз там и я чакам да ме разиграва, само да преизчислява...
И да използвам поста си да питам каква работа вършат кърпичките и топките за сушилня?
Бях чела за топките, че с тях се суши по - бързо.

# 51
  • На брега на реката
С топките се суши по-бързо и пухените дрехи не се степват. Аз въобще не ги вадя от сушилнята, ползвам ги за всички дрехи, щото с тях не се мачкат толкова дрехите.
Кърпички за сушилня ползвах на Ленор, омекотява и ароматизира дрехите /нещо като омекотител за сушилня/. Не бях впечатлена!

# 52
  • Ланкър, планините Овнерог
За пухени неща си имам тенис топки за разпухване. Но хубави, не от магазина за левче (те смърдят, като се нагреят) Тия топки за сушене не видях да правят нещо.
Никой ли не знае смяна на платка какво би струвала?

# 53
  • На брега на реката
Е то първоначално и аз ползвах тенис топки, но вдигат голям шум. За това си купих от вълнените за сушилня и съм много доволна. Няма го това бумкане, като при тенис топките.

# 54
Здравейте, днес капарирахме АЕG 56820 lavatherm. Има ли някой този модел и мнения за него?

# 55
  • София
В момента има на промоция до края на септември на Miele ( Миле ) , има ли някой , който си е купил и да даде мнение .

# 56
  • София
Пу първа. Mr. Green
Аз съм с Бош и съм супер доволна.
Кой модел ?

# 57
Привет,
Предстои ни избор на пералня и сушилня, решили сме да са отделно
Vesisf, моля да споделиш къде е тази промоция на Miele
И моля, споделете къде има в София магазини за уреди с транспортни дефекти, търсих в нета, но не успях да се ориентирам  Simple Smile

# 58
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз преди 4-5 месеца си купих Бош Екомакс 6 за 500 лв.; немска 2-ра ръка ... оказа се, проверихме по сериен номер, че е произведена 07.2012 година ... кога е продадена и колко е ползвана - не знам, но ми върши страхотна работа Simple Smile Преди 2-3 дни си купихме от същия търговец пералня Бош Лоджикс 8 Сензитив за 400 лв. И от нея съм адски доволна предвид, че се върнахме от къмпинг, на който бяхме месец, и от 2-3 дни не е спирала да работи и тя и сушилнята (по 5-6 пъти на ден се въртят и двете Simple Smile)
За уреди с транспортни дефекти ... ходихме до Техномикс - https://www.tehnomix.bg/uredi-s-defekti ... Ами, цените са с 10-тина % по-ниски от търговската мрежа и не си заслужаваше според мен ... поне на тези уреди, които ние гледахме ...

# 59
Да знаете дали може маркучът на сушилнята да се закачи за улука, понеже е на остъклената тераса?

Общи условия

Активация на акаунт