Избор на сушилня - 6

• 111 177
  • 722
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте!Много искам да си купя сушилня.Вие къде държите вашите?Това ми е проблемът.

Общи взето, кой където има място - в мокро помещение, на остъклена тераса, в коридора, кухнята...може и върху пералнята да се сложи.
Моята стои в коридора до вратата на банята, от едната страна ми е пералнята от другата сушилнята.

# 691
И моята е на 1 година и никога не ми е хрумвало , че трябва да се чисти в сервиз.

Какво точно и се чисти там?

# 692
  • Бургас
Здравейте!Много искам да си купя сушилня.Вие къде държите вашите?Това ми е проблемът.

Общи взето, кой където има място - в мокро помещение, на остъклена тераса, в коридора, кухнята...може и върху пералнята да се сложи.
Моята стои в коридора до вратата на банята, от едната страна ми е пералнята от другата сушилнята.
Ако бъде поставена върху пералня, на стойка ли трябда да е или може директно върху пералнята?

# 693
  • Варна
Въпросната мрежа /филтър/ се задръства доста. След цикъла на сушене вадя подвижния филтър, изчаквам да изсъхне хубаво и след това с четка за зъби и прахосмукачка почиствам достъпните места. Това явно не е достатъчно и започва да увеличава цикъла на сушене. Три пъти до сега са ми я вземали. Звъня и им обяснявам. Отначало за тях това всичко беше нормално и след часове разговори ги убедих да я вземат, и така три пъти. Взимат я, разглобяват я, почистват въпросната мрежа и ми я връщат с думите "така ще е, трябва да се разглобява и почистване основно поне два пъти годишно"  Thinking , което няма как да се осъществи в домашни условия.

# 694
  • София
Afrodita, hienata76, благодаря ви за отговорите.
Искам да попитам още дали има проблем да се сушат дрехи, които имат на етикета си знак, че не са подходящи за сушилня. Много от нашите дрехи са с такъв знак на етикета, въпреки, че са си съвсем обикновени и външно по нищо не се различават от тези, които имат знак, че са подходящи за сушене в сушилня.
Ако не е проблем да се сушат, то тогава има ли някакви програми, които са по-подходящи за тях или може на всяка една програма да се слагат. Питам конкретно за AEG сушилните.

# 695
Отзиви от тази:
https://www.tehnomix.bg/bosch-WTH85200BY

сушилня.
Управлението съвсем простичко. Има поле за предпочитания по-сухо, не толкова, по-бавно, досушавания, освежаване и т.на т.,като обаче дрехите от базовите програми излизат доста по-влажни от базова програма на опростен модел сушилня такава  да речем:
http://sushilni.pazaruvaj.com/zanussi/zte-285-p21511344/
От която съм много доволна вече 10г.
Та с допълнителните опции на новата ми се докарва ниво на сухота, което на другата е зададено в основната програма така че тези проценти влажност,които са дадени в рекламата не са мръднали в моделите 10г .
Новата НЕ е по-тиха. Обслужването на филтрите е елементарно и при двата модела. Лесно и бързо за минутка-две.Не знам какви бяха тия драми с почистването на филтри за които четох, но здраво ме бяхте наплашили за малко да взема самопочистваща се ,а се оказа ненужно. Добре че не го направих! Вече имах представа за количествата мъх  при всяко пускане и броя цикли които пускам , не ги исках нито в стаята ,нито в канала, а  наистина много държах да отиват  в боклука след всеки цикъл.
Контейнера с водата се източва по хубаво при новата ,не че при другата ми някога е имало проблем като останат 20-30 гр.вода.
Новата не е по-бърза, не мирише по-малко. Мирише е силно казано, но се усеща еднакво като работят и идната и другата. Имам уред мерещ влажността във стаята .Ми няма разлика дали работи едната или другата. Влажността в стаята не се променя! Така че при тези два модела приказките за повече влага са лъжа.
Новата е по-икономична но е незначително обърнато в пари  и има опция за свързване с канал, НО  крачетата са и пластмасови и се движи по гладкия ми италиански теракот  докато старата е с гумени и не мърда.
Доволна съм ще си ги ползвам и двете .

П.П.Продължавам да недоумявам за какво чистене в сервиз става дума!И на двете ми филтрите се вадят и се почистват лесно и бързо.Обикновено тези зад вратата след всеки цикъл ,а тези долу зад малкия отвор веднъж месечно.Под почистване разбирам изплакване евентуално лека намеса с гъбичка и то рядко.

Последна редакция: ср, 30 ное 2016, 14:41 от mamamari

# 696

Ако бъде поставена върху пералня, на стойка ли трябда да е или може директно върху пералнята?
Има специални стойки (кит мисля че се казваха), само че имат условия...не може всяка сушилня да се качи върху пералнята, най - малкото ако пералнятане за 5кг, сушилнята за 10...разликата в размера не е малка. Препоръчват да са една и съща марка, но мисля че не е задължително.
За повече подробности може да видиш в интернет или в някой магазин да ви обяснят, тъй като не сме слагали уреди един върху друг и не съм запозната, как точно става в действителност.

mamamari аз останах с впепатление, че говорят за решетките зад долния филтър. Като извадиш долния на моята има решетки...та вероятно се набиват мъховете по навътре и трябва да се разглоби, за да се почисти.

# 697
Да, за това става дума

# 698
И при моето Беко, като извадя долния филтър има капчици...бърша си ги с кухненска хартия. А тази решетка я минавам с прахосмукачката, ама дали е достатъчно - незнам.
Не съм видяла да има увеличение във времето на сушене при мен, нито нещо по различно от обикновено, когато я пусна да работи...

# 699
  • София
Afrodita, hienata76, благодаря ви за отговорите.
Искам да попитам още дали има проблем да се сушат дрехи, които имат на етикета си знак, че не са подходящи за сушилня. Много от нашите дрехи са с такъв знак на етикета, въпреки, че са си съвсем обикновени и външно по нищо не се различават от тези, които имат знак, че са подходящи за сушене в сушилня.
Ако не е проблем да се сушат, то тогава има ли някакви програми, които са по-подходящи за тях или може на всяка една програма да се слагат. Питам конкретно за AEG сушилните.
Аз суша и такива които не са за сушилня, като преценявам, че мога да ги прежаля. Повечето са ми такива  Mr. Green.  Сега ако е нещо кото ми е необходимо и няма как да си го купя пак - не го пускам. Ама това са изключения за летни дрехи от изкуствени материи. Винаги има вариант да се развали дреха, но може и нищо да й няма. Само внивай с щампи. Аз такива дрехи нямам, но някой се оплакват, че някои щампи се разтапят, не е в АЕГ обаче, ако има значение.
---------------------------
 *Lilac* За слагането на сушилня в/у пералня - обсъдано е малко по-назад в темата.

# 700
Налага се чистене в сервиз на около три месеца при мен. Иначе увеличава доста времетраенето на сушене. Сега е гаранционна и не плащам, а после? Направо съм в чуденка какво да правя!
Каква марка е?

# 701
  • Варна
Налага се чистене в сервиз на около три месеца при мен. Иначе увеличава доста времетраенето на сушене. Сега е гаранционна и не плащам, а после? Направо съм в чуденка какво да правя!
Каква марка е?

Уърпул

# 702
Каква марка е?

Уърпул

Пуснах мнение до модератора и мисля,че е редно да го постна и тук за допълнително мнение и подкрепа Simple Smile

Здрасти и поздрави за хубавия форум. Следя го от доста време и имам едно предложение което ,ще улесни за в бъдеще доста от използващите го включително и мен .
Задават се въпроси,отговаря се, след време пак ги задават ,идват нови  и т.н.  Всички трябва да се питаме кой , какъв уред използва по няколко пъти? Забравя се ,а и не е задължително да го помним, много е дразнещо и объркващо. Направете така ,че всеки да има задължителен подпис ,какви уреди използва.... или нещо което мислите ,че може да се вижда от всеки и ни улесни в тази насока. Мерси предварително.

Последна редакция: чт, 01 дек 2016, 09:20 от hienata76

# 703
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Скрит текст:
Каква марка е?

Уърпул

Пуснах мнение до модератора и мисля,че е редно да го постна и тук.

Здрасти и поздрави за хубавия форум. Следя го от доста време и имам едно предложение което ,ще улесни за в бъдеще доста от използващите го включително и мен .
Задават се въпроси,отговаря се, след време пак ги задават ,идват нови  и т.н.  Всички трябва да се питаме кой , какъв уред използва по няколко пъти? Забравя се ,а и не е задължително да го помним, много е дразнещо и объркващо. Направете така ,че всеки да има задължителен подпис ,какви уреди използва.... или нещо което мислите ,че може да се вижда от всеки ,и ни улесни в тази насока. Мерси предварително.

Това няма как да стане Simple Smile Не може всички да си изтипосат марката и модела на: сушилня, пералня, печка, ютия; прахосмукачка, миялня, абсорбатор, влагоуловител, тостер, кафемашина, микровълнова, хладилник,фризер,  пасатор, робот, сокоизтисквачка .... пропускам още доста уреди Simple Smile А и те се сменят постоянно Simple Smile - я защоо са сдали багажа, а защото просто вече не ти се иска да ползваш този модел Simple Smile

# 704
Това няма как да стане Simple Smile Не може всички да си изтипосат марката и модела на: сушилня, пералня, печка, ютия; прахосмукачка, миялня, абсорбатор, влагоуловител, тостер, кафемашина, микровълнова, хладилник,фризер,  пасатор, робот, сокоизтисквачка .... пропускам още доста уреди Simple Smile А и те се сменят постоянно Simple Smile - я защоо са сдали багажа, а защото просто вече не ти се иска да ползваш този модел Simple Smile
[/quote]

Добре де пример с друг SetCombG.com Форуми. Виж раздела с телевизори или  климатици как е разделен по марки и веднага се ориентираш.

Общи условия

Активация на акаунт