Избор на сушилня - 6

• 112 758
  • 722
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря ви момичета и ни е си мислехме с мъжо да пробваме още една центрофуга преди да я сложим в съшилнята. Е довечера ще пробваме с дънки, анцузи, фанелки на памучно колко ще върти.
Вчера уж на програма затопляне на хавлии въртя халатите 1 час без да спира или отчита време за спиране само мигаше едно слънце. Чудехме се какво да правим след като никакви бутони не бяха активни задържахме копчето за изключване изписа 3,2,1 и off. И така ние сложихме край на програмата. А аз мислех че всяка програма си има време което ти изписва. Че и на инструкцията не пише нищо.  #Crazy

# 256
  • Mostly in my mind
то по принцип сушилнята върти непрекъснато по време на целия цикъл.

# 257
Знам, че върти постоянно и сменя посоките. но явно при нашта не на всяка програма има таймер колко време остава и така се чудихме колко да я чакаме като не изписва нищо освен едно слънчице което мига а преди него имаше половин час едно кръгче с ченгелче което се върти само. На нормалната прогнама има индикатор слънце и време на програмата което се мени според това как ще си прецени самата програма че е изсушила дрехите. А на програмата затопляне на хавлии нямаше никакъв индикатор за време нито да активираш при пускането нито активен след самото пускане и кога и как ще се спре явно ние сами трябва да преценим. А в опътването няма обяснено че е точно така.

# 258
  • ПЛОВДИВ
 Здравейте, моя уред е комбиниран пералня и сушилня в едно и сега Ви чета , че изхвърляте някакъв контейнер с вода, а при мен не съм видяла да има такова нещо ..Това само при самостоятелните сушилни ли е ? Blush

# 259
Здравейте, моя уред е комбиниран пералня и сушилня в едно и сега Ви чета , че изхвърляте някакъв контейнер с вода, а при мен не съм видяла да има такова нещо ..Това само при самостоятелните сушилни ли е ? Blush
Попринцип и самостоятелните могат да се свържат с канала на мръсната вода и няма нужда да се изхвърля ръчно. А така като е с контейнер може да се сложи във всяка стая.
При вас тъй като е комбиниран уред, водата след изсушаване се изхвърля директно в канала, за това нямате контейнер.
Малко офф, но каква марк ви е комбинирания уред и доволна ли сте? Тъй като мислим да взимаме за другия апартамент и от сега събирам мнения, каква марка да бъде.

# 260
  • ПЛОВДИВ
Попринцип и самостоятелните могат да се свържат с канала на мръсната вода и няма нужда да се изхвърля ръчно. А така като е с контейнер може да се сложи във всяка стая.
При вас тъй като е комбиниран уред, водата след изсушаване се изхвърля директно в канала, за това нямате контейнер.
Малко офф, но каква марк ви е комбинирания уред и доволна ли сте? Тъй като мислим да взимаме за другия апартамент и от сега събирам мнения, каква марка да бъде.

LG е нашата, но я имаме само от 2 месеца. От функцията пране съм страшно доволна има всякакви програми и много кратки и много дълги , аз пера за 54мин. и съм много доволна. За сушенето още не мога да дам коректно мнение , тъй като съм го пускала само няколко пъти и то на кратката програма - 30мин и дрехите излизат влажни. Сега като Ви чета явно трябва да пусна някоя от по-дългите, за да имам по-добри резултати. LaughingПросто единствената сушилня която съм ползвала преди беше в САЩ професионална и тя сушеше за 15 мин, та явно съм имала нереалистични очаквания от домашните. Mr. Green

# 261
Аааа домашните час, час и половина поне им трябва според прането.

# 262
  • София
Здравейте, от миналата година следя темата. Благодарение на две потребителки  Heart Eyes харесах тази http://www.siemens-home.bsh-group.com/bg/productlist/%D0%BF%D1%8 … rumb=tumbledryers
Необходимо ми е малко разяснение относно китовете. Размера на сушилнята  е В/84,2 Ш/59,8 Д/59,9 а на пералнята В/85 Ш/60 Д/55 .Заради посоката на отваряне сушилнята трябва да е върху пералнята. При тези размери това възможно ли е? Съответно какъв кит ще ми трябва? На сайта на Сименс има 2 вида, за съжаление никога не съм виждала реално как изглежда подобно разположение и не се ориентирам.
пп Най- отгоре има и бойлер вертикален, но малък Joy Wink

# 263
Имаш 4.9 см разлика в дълбочина. Пералнята е по-плитка и трябва да се прецени как стъпва сушилнята.

# 264
  • София
Точно, това не знам как да преценя newsm78

# 265
На мен също ми предстои скоро да сложа сушилня върху пералнята. Моето притеснение обаче е, дали центрофугата няма в някакъв момент да "събори" сушилнята?  Embarassed
Така де - при центрофуженето не се ли получава някакво изместване и в някой красив ден да ми се изсипе сушилнята?

# 266
  • на Мелмак
Ако пералнята е добре нивелирана, сушилнята ще е като допълнителна тежест.
Не би трябвало да мърда.

# 267
Не съм Jully20, но да отговоря и аз - много съм доволна от модела на АЕГ L99484HWD и L99695HWD. Аз имам първата, тя е с по-малък капацитет 8 кг пране и 5 сушене, другата е практически същата, но пере 9 кг и суши 6 кг. Имат си термопомпа - някъде бях чела, че АЕГ са първата или пък беше единствената фирма, която предлага термопомпа в комбинираните си продукти.

Много е лесно да я пусна вечер на нощна, а на сутринта дрехите излизат топлички и изсушени.

# 268
Не съм Jully20, но да отговоря и аз - много съм доволна от модела на АЕГ L99484HWD и L99695HWD. Аз имам първата, тя е с по-малък капацитет 8 кг пране и 5 сушене, другата е практически същата, но пере 9 кг и суши 6 кг. Имат си термопомпа - някъде бях чела, че АЕГ са първата или пък беше единствената фирма, която предлага термопомпа в комбинираните си продукти.

Много е лесно да я пусна вечер на нощна, а на сутринта дрехите излизат топлички и изсушени.
Благодаря, попринцип гледам нещо по евтино, тъй като става въпрос за ваканционен имот в който ходим за по 2,3дни на месец. И смятам да пера и суша там само чаршафите и кърпите, които ползваме, че няма простор.
Хареса ми едно Daewoo...   10гк на пране, 7кг на сушене, ама не ми е позната марката.. Само че произвеждат коли.

# 269
Толкова съм развълнувана, не знам дали е точната тема ама бързам да се похваля. Днес пристигна и моят Hotpoint Ariston - 2в1. Прекрасен е, има много функции - ще се похваля как пере и суши като свърши програмата препоръчана в книжката, която пуснах без пране.

Общи условия

Активация на акаунт