С какво ви дразнят свекървите- 68

• 97 735
  • 830
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Факт е, че децата си търсят и другаде внимание и някой друг да ги поглези. Давам пример. Миналата седмица има 13 часова смяна на работа. Дребо болен и съответно цял ден дядо му го гледа. Когато се прибрах ревна като ме видя и не искаше да тръгне. Изчаках малко време да се успокои и сам дойде да се гушкаме и обичаме.  какво трябва да направя, да почна да го дърпам щото ме пренебрегнал. Прекалено много вманиачени майка има, които искат те да се център на всичко. Идва един момент обаче в който искат малко свободно време ама вече не им се получава.

# 676
Абе, майтапим се тук, ама като нищо само след едно 10-20 години форумът ще се наводни с оплаквания от рода на: "Аз разпоредих на майка ми/свекърва ми да нахрани детето в "Макдоналдс" и да му купи какъвто джънк си хареса в магазина, в краен случай да му намаже филия с маргарин, а тя, напук на мен и против волята ми, го натъпкала с киноа, чия и амарант! #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire"

# 677
  • Бургас
Имах една позната, която си беше дала детето "на отглеждане" на родителите си и по-специално - на 80 годишната си баба, защото родителите й през деня работеха. И отглеждането се налагаше, за да може госпожата да си довърши висшето образование, но тя въобще не учеше, а по цял ден беше по кафетата /вечер по дискотеките/. Това не й пречеше постоянно да прави забележки на баба си. Беше ми нелепо да прави забележки, като горкичката дори не можеше да нахрани детето си като хората /тъпчеше му пюрето в устата все едно е на бебешко състезание по надяждане, след което се караше на бебето защо плюело всичко/. Веднъж докато бяхме на разходка /а преди това на кафе/, срещнахме баба й с количката в парка. Вдигна й скандал за някаква глупост, при което деликатно й намекнах, че ако не е доволна как баба й гледа детето, да си го вземе и да си го гледа.
Лошото е, че в такива ситуации бабите си мълчат, за да не разсърдят примадоната. На майка ми приятелките редовно се оплакват от нахалните си дъщери, но на тях нищо не смеят да им кажат.

# 678
 Не може никой да ме убеди, че е адекватен родител такъв, който си оставя детето на 80-годишна баба. Разбирам, да е инцидентно, ама да си пиеш кафето, а баба ти да обгрижва невръстното ти дете - много си проста.

# 679
  • София
Ами да си гледа тя детето вместо да й го "отглеждат" бабите. Хем й е рахат, хем се прави на ощипана. И това с киселото мляко беше върха на наглостта. Аман от неблагодарни използвачки.
там е работата, че тя почти не оставя бабите сами с детето- все и тя е там, и зорът е защо то реве за едната баба.......... Mr. Green

# 680
Зорът е май, че светът не се върти само около нея, която е осигурила внучето.

# 681
  • Варна
Признавам 86 годишната ми баба се разхожда с дребният на тротоара пред нашият блок. Аз съм там разбира се и надзиравам голямата и нея. Просто и доставя удоволствие да излезе вечер по хладното и да се разхожда и да му приказва. Разбират се прекрасно защото единият не чува другият не говори като нормален човек. На мен също ми е добре, защото малко почивам от тичането подир него. Егоист съм, признавам без бой.

# 682
  • Бургас
Не може никой да ме убеди, че е адекватен родител такъв, който си оставя детето на 80-годишна баба. Разбирам, да е инцидентно, ама да си пиеш кафето, а баба ти да обгрижва невръстното ти дете - много си проста.
Това продължи с години. Честно казано веднъж не съм отишла в родителите на въпросната "майка" и детето й да не е било там. Дори съм била свидетел как вечерта гордите родители отиват при бабата /за да се навечерят, не за друго, детето си оставаше да нощува при баба си/ и детето ги гледа като напълно непознати и не искаше дори да стои при тях.
И на цялото това денонощно отглеждане познатата ми се оплакваше, че свекървата не искала да й гледа детето. А за разлика от нея свекърва й работеше, а и сигурно жената не е искала да й изядат цялата ръка, като подаде пръст.

Абсурт, дразненето й май идва от там, че свекървата е "любимата баба".

# 683
  • София
Ами да си гледа тя детето вместо да й го "отглеждат" бабите. Хем й е рахат, хем се прави на ощипана. И това с киселото мляко беше върха на наглостта. Аман от неблагодарни използвачки.
там е работата, че тя почти не оставя бабите сами с детето- все и тя е там, и зорът е защо то реве за едната баба.......... Mr. Green
Е защото е решило да обижда другата, естествено. Що за въпрос  Crossing Arms

# 684
  • някъде в орбита...
Мале, някои хора как сами си създават проблеми ooooh! Mr. Green

# 685
  • при късмета
Случаят с ревността от бабата само показва, че децата имат нужда и от контакти с друг, освен от родителите. Около третата година изниква въпросната нужда, често и по-рано и е добре контакта да е с други деца, а не с баби, които така или иначе ги виждат. За това градината е добро решение, дори да има кой да гледа детето.
Майката е проявила повече ревност от обикновенно, 2 годишно дете не разсъждава като възрастен и това, че търси контакт с другиго, далеч не значи, че обича него повече от майка си. Не само две годишните, а и бебета дори реагират различно на роднини и изобщо чужди възрастни. Това не е критерии кого обича.
Ако начина на гледане заплашва здравето му или разваля коренно режим изграден от родителите да спреш контакта. Но да го направиш само защото не се държи по същия начин с другата с баба е малко прекалено, поне имайки предвид възрастта на детето.

# 686
Един от малкото случай, в които всички са на едно мнение в тази тема!

# 687
А, ето това е!  Не са за обичане свекървите, ама децата какво ли разбират? Преди години моя колежка идваше на работа бясна, защото свеки рязала картофите за мусака на неправилни кубчета, а тя така не обичала. Laughing 

Ох божеее, какво ли не прочетох в тази тема.Е въпросната снаха да не ги е рязала по размер и мерила с линия след това.
Има и лоши и досадни свекърви ама и снахата реши ли няма да Ареса свекървата си намира причина.Та ако ще и картофи за мусаката.

# 688
  • при късмета
Въпреки всичко, не бих си позволила да определям или лепя  етикет, дори на въпросната а. Някои жени след хормоналната буря от бременноснтта се променят драстично за доста време. Не знам какво още я е докарало до това състояние, че смело да се критикува.
Много често някаква постъпка погледната от страни изглежда по един начин, но този на който се случва си го е заслужил, а този който го е направил е имал пълното основание да го направи. Че то и някои убийства са оправдани, въпреки буквата в закнона

# 689
  • София

Явно, но аз друго си мисля- ти имаш наблюдение върху майките на момичетата и виждаш, че им търпят простотиите, защото са си техни..........докато свекървите нямат тази причина- снахата е чуждата, нейните простотии да ги търпи майка й.
Свеки търпи простотиите на сина си, ама той, ако не го нашие жена му, няма претенции нито в гледането, нито в готвенето- важното е да вървят нещата и мир да има.
По това се различават двата пола. Peace

Общи условия

Активация на акаунт