Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 254
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Да не съм пълен антагонист на шабито, се постарах да намеря пример, който би ми харесал.
Намерих, макар че едва ли е най - характерният за стила. Когато някой е успял да комбинира нежно бебешко розово  с червено и да му се получи добре си заслужава поздравленията  Simple Smile.

Courage, добре дошла. Успех с обзавеждането. Допадат ми предпочитанията ти.

# 226
Aз от вас рабрах, че този стил се нарича шаби шик. Laughing Оказа се , че и аз съм шаби шик фенка. Спалнята ми е в такъв стил, но съвсем умерен. Текстила ми за нея - чаршафи, пердета, eдно пике на люляци е купуван от englishhome. Иначе за да си правя разни неща, например да слагам дантели на една кука по чарашафи и калъфки си ги купувам от second hand - там може да се намери дантела на една кука.

# 227
Да не съм пълен антагонист на шабито, се постарах да намеря пример, който би ми харесал.
Намерих, макар че едва ли е най - характерният за стила. Когато някой е успял да комбинира нежно бебешко розово  с червено и да му се получи добре си заслужава поздравленията  Simple Smile.

Не вярвах, че от тези цветове може да се получи толкова прекрасна комбинация. Супер е. Много хубави неща показвате момичета.Дантели в Какду колкото искаш, пък каренца разни на една кука имам и от бабите доста. Mr. Green
Да, свекито наистина умее да шие, даже това е учила едно време. Занимава се с hand made и сума ти неща ми е направила. Но е много заета към момента.
Направи си от една бяла масичка и стари столове чисто нови, като взе бракувани плочки от един строителен магазин, начупи ги, залепи ги върху масата и станах в синьо и жълто, морски, като мозайка.Стояха и те на терасата, защото е огромна. Тя многосе гордее с тази тераса и с право, защото стана от нищо нещо, за малко пари и с малко усилия. Е, остъклението излезе доста, но няма как.Лампите на стената са й още от годините малко след сватбата им, изровила ги от тавана.Много ми харесаха на мен.
А тази дървената маса е ниска, защото това е кът за кафе и отдих, за сбирки си има друга маса-под лозата  Grinning
Страшна жена е, много й се отдават тия неща. А  пък с китките е страшно, има навсякъде, направо не знам къде ги побира зимата.

# 228
Аз шаби мога да харесам с бели мебели, бели ламперии и ментови и лилави елементи, но без розово.  Laughing

Чудя се как ли се нарича стилът, който аз харесвам... С пастелно бежово или сиво по стените, бели первази и корнизи, светли тонове на текстила, изчистени линии на мебелите, големи протестантски прозорци и дървени паркети? Не е скандинавски дизайн това със сигурност, може би английски/New England? Примерно

# 229
И на мен ми хареса изчистения Шаби Шик показан по-нагоре. По принцип бяло с пастелни тонове ми е любима комбинация, но напоследък много харесвам и тюркоаз и светло синьо.

Онзи ден бяхме в JYSK и както си разглеждахме мъжът ми из-коментира, че този магазин изцяло прилича на Икеа и има сходно звучащи имена. Съгласих се и днес открих, че реално и той е по скандинавки дизайн и е по датски дизайн. 

Все към това си клоня.
От толкова много магазини, мебели, стилове и стилистики аз си поръчах пак неща от Икеа и си взех пух възглавници от JYSK.  newsm78
https://www.jysk.ca/home-decor/decorative-pillows-cushions/sophi … ushion-white.html

Много ми харесаха едни столове, но ги пробвахме и не ми се сториха много стабилни. Какво мислите?
https://www.jysk.ca/ore-dining-chair-white.html

# 230
Тази възглавничка как ще заспи на спалнята ми през зимата, много ми хареса.
Не знам дали е стабилен столът, но ми изглежда неудобен. Но пък може и да е.

# 231
Тази възглавничка как ще заспи на спалнята ми през зимата, много ми хареса.
Не знам дали е стабилен столът, но ми изглежда неудобен. Но пък може и да е.

Нали? Центрирана ми е на черния диван за зимните вечери пред камината и телевизора Simple Smile

На мен ми беше удобен ,но половина каза, че е супер нестабилен и не си струва парите.

# 232
  • София
Леле, майчице, колко много сте успели да изпишете днес.... Цял ден не мога да ви догоня  Crazy

За ebay съм съгласна, че има картини на смешни пари, но лошото е, че като сложиш доставката, ако въобще предлагат такава излиза даже по-скъпо.
Ако се гони ниската цена - битака е първенец  Hands Clap
Иначе го следват ученическите изложби в художествената гимназия и антиквариатите.
ОЛХ също има оригинали на смешни цени.
Въпросният сайт, никога не съм го ползвала и надали ще ми се наложи.
Баща ми беше художник и имам огромна колекция от няколкостотин негови и на други автори произведения и надали ще си купувам картини, които да сложа у дома, защото имам предостатъчно и всяка от тях си има история.
Картини купувам за приятели и за подаръци. Обикновени залагам на Художествената гимназия, ОЛХ и антиквариати именно в тази последователност.

За въпросният акварел, прекрасен е, и на мен много ми харесва. Предлагам ти да пишеш на човека, който го е пуснал, защото не виждам да има срок на търга. Може и без търг да минеш, а направо да се разберете за някаква цена  Hug

Относно сините предложения....... Разбихте ми душата, толкова много искам такова синьо, но ще го видя през крив макарон. На мъжа ми лошо ще му стане, ако боядисам стените в толкова наситено синьо, въпреки, че зад голямата библиотека, която искам и без това няма да се вижда кой знае колко стена и може да ми мине номера, ама тихо, да не чуе милото, хаха smile3520
Може пък и секцията да е тъмносиня, но това по-трудно ще ми мине номера...

Относно мароканските интериори....... ами като малка обожавах "1001 нощ" и ми напомнят на истинска приказка. Преди години баща ми беше в Мароко и надонесе от там толкова много неща (и бижууууута). Сърцето му беше приютило частица от мароканското великолепие и до ден днешен има десетки книги за марокански интериор в апартамента им, които мога да разглеждам с часове.  Whistling

Barefoot Kontesa, възглавничките са симпатични. Относно сходството с ИКЕА, ами прав е мъжа ти, доста от нещата са си досущ като икейските.
Столовете никак не ми харесват. Изглеждат като недомислени, все едно всеки момент ще паднат, ако седне човек върху тях.

# 233
  • In the shadows of my mind
7no6ti, можеш ли да кажеш къде точно да ида в Художествената гимназия, кога и какво има в нея? Голям интерес имам, а освен, че е до Попа друго за тази гимназия не знам  Praynig

# 234
Леле, Баща ми беше художник и имам огромна колекция от няколкостотин негови и на други автори произведения и надали ще си купувам картини, които да сложа у дома, защото имам предостатъчно и всяка от тях си има история.
Завижд!

Акварелът вече е мой - продавачът ще ми го прати утре, ще си го взема в понеделник. Предполагам рамкирането ще излезе повече от самата картина, но това не ме тревожи, поне през екрана "усетих" картината много наша. Поръчах една нощна гора за пак толкова пари. За първи път купувам картина през интернет, но ни грабнаха и се надявам на живо да не се разочароваме.

Нареждам се и аз за информация за Художествената гимназия. Аз знам къде се намира, но ми е неудобно просто да ида там и да питам портиера дали мога да си купя картина. Не се ли излагат някъде картините специално?

# 235
В Надежда рамкират на много ниски цени ( това след дълго лутане из софииските ателиета). Препоръчвам с две ръце.

# 236
  • Варна
Столовете ми харесват почти Иймс ако беше до мен бих ги купила:) обачИ приятелят ми не ги харесва той в леген нямало да сяда! Много скъпи у вас! В момента тук са на 75 лева. Аз много се чудих на едно кресло като Поанг на ИКЕА беше на 50 % и що не го взех сега мн съжалявам! Много ми похвалиха матраците от gold серията, на една колежка сестра и живее по Датско, и чаршафите много ми харесаха, но ми забраниха, признавам мания са ми.
http://jysk.bg/dnevna/stolove/kuhnenski-stolove/kuhnenski-stol-k … cheren-tekstil-db

# 237
Аз забърсах кресло Поанг, но ще го претапицирам в горчичено жълто.  Mr. Green И ще боядисам дървената част в бяло. Ще ме прощава Икеа, ако го окепазя.

В Надежда рамкират на много ниски цени ( това след дълго лутане из софииските ателиета). Препоръчвам с две ръце.

Много полезна информация, благодаря! Надежда - кварталът Надежда или студио с това име? Ако е кварталът, някое конкретно ателие ли имаш предвид?

# 238
  • Варна
Оооооо ИКЕА е благодат за ремоделиране!

# 239
Дорис, такива са наистина и наподобяват Йимс и  на мен ми хареса цвета и ми се сториха удобни, въпреки, че леко се клатушкаха при сядане.
Това е доста евтин магазин при нас и пак ти се струват скъпи, а другите какви цени са  ooooh!

Така ме е яд,  че изпуснах една разпродажба на антични мебели на хубави цени, но така е когато не си гледам известията от сайта по навреме.

Там шкафове и маси се продават за 150 долара, а винтидж порцелан чаши , сребърни подноси и кристали са на разкошни цени.

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 18:49 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт