Интериорен и екстериорен стил по аматьорски- 51

• 116 245
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Madeleine това синьо е вече друго нещо. Допада ми, много е свежо, лежерно, спокойно уютно.
Ако избереш правилите цветове просто всичко грейва.
Вълшебство, това червено е много смегчено и съвсем не е крещящо, умерено е, освен това е само акцент, така и на мен ми допада. Иначе категорично не.
На кумовете ни в новия апартамент цялата дневна е крещящо червено и черно, с преобладаващо червено, червена кухня, червен плод, крещящо червени стени, черен грамаден диван и черна маса.
Направо ми става лошо, особено от тези червени стени, блъска ме в главата.
Иначе си отива черно и червено, но това не е моята комбинация.
Виж, една наша роднина си направи ярко червена баня, в комбинация с бяло.И е просто страхотна.

# 211
7no6ti, поръчвала ли си през kolekcioner.bg? Харесах един малък и уютен зимен акварел, но искам да го видя все пак, ако и цената му да е твърде символична.

http://kolekcioner.bg/auctions/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%BF%D0 … 7%D0%B0%D0%B6-18/

За тези пари чудеса можеш да откриеш в ибей.
Миналата година си понапазарихме от там подобаващо.

За ретро мебелите, разбирам да са част от семейната ти история, но напъните да ги имаш за да изглеждаш като част от определена прислойка, не го разбирам.

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 16:22 от Titina

# 212
  • Варна
Ох, Шабито колко е хубаво  Heart Eyes
сините комбинации са ми ужас направо, не ги възприемам  Simple Smile

Шаби е най-лесен, трябват ти много метри плат бял на розички, дантела и бяла боя. Дори и обсъждания диван, ако му направиш калъф с къдрички и той ще стане шаби.

Виж барок трудна работа, първо си иска съответната постройка, тавани, размери. Предполага скъпи и качествени материали и изработка не само на мебелите, но и на стените - класни тапети, на пода качествен паркет. Не го разбирам много този стил, твърде пищен и царствен, в дворците и резиденциите, не ме дразни всъщност. Както казах е доста далеч от мен, но отделни елементи ми харесват, изцяло направен интериор в съвременно жилище ми идва в повечко.
Много е тънка границата до мутро-барок. Обсъждали сме бароковата квартира в студентски град.

Всъщност вече имало пост мутро-барок, който бил по префинен, свързват архитект Юлиан Тахов (клуб Версай) с този стил.
Скрит текст:

Шаби по разбираеми причини (розовото) не ми е в полезрението. Но бих приела едно хубаво кресло стил барок, насред индустриален лофт. Печели и барока и индустриала Simple Smile. Креслото се откроява привлича погледа, удобно е каквото и да си говорим да се разтечеш в него, а бетона не изглежда толкува студен, просто семпъл фон. Но само едно кресло, или един диван, или едно огромно огледало в позлатена рамка. Предполагам затова обикновено такъв тип мека мебел я представят на изчистен фон, струпването на много мебели и аксесоари в този стил на мен не ми допада.

# 213
Както гледам  се оказва, че аз харесвам почти всички стилове, стига да е направено добре и да е приятен интериора.

По принцип харесвам белият минимализъм, но и в шаби шик, рустик, провансалския френски, индустриалния и скандинавския стилове имат елементи, които харесвам също така. Определено не си падам по пищни интериори и мароканският стоил ведно с бароковия стил изцяло не са моя вкус.

Doris, и двете показани комбинации на Шаби и синьото са  Heart Eyes

# 214

Леле! Shocked

За тези пари чудеса можеш да откриеш в ибей.
Миналата година си понапазарихме от там подобаващо.

Сигурно, но имаме поредица зимни акварели в този размер (14 на 20 см) на един млад пловдивски художник и мисля, че този би се вписал чудесно до тях, само ще му сменя рамката и паспартуто.

# 215
Аз пък харесвам Тексаския стил, много близо е до мен, южняшкия, италиански, тоскански, руският и дворцовия,но няма как да си го позволя. Ако имаше как бих си купила дворец направо  Mr. Green
Обичам пищните неща, простеещото и семплото не е за мен.
Падам си малко и по кича, ама да е умерен. Joy
Интериори, които някои смятат за абсурдни на мен много ми харесват.

# 216
Аз пък харесвам Тексаския стил,

Какво разбираш под Тексаски стил?

# 217

най-общо това
https://www.google.bg/search?q=texas+style+interior+design&e … 1VG6DDylJlB0qM%3A

мързи ме да поствам отделни снимки  Laughing

всъщност не знам, дали има точно такъв стил, по-скоро си го измислих като име, по-скоро е може би провинциален  Simple Smile

# 218
  • Варна
Miss_Bingley тогава домът на Галена ще ти хареса

Скрит текст:

Умерен винтидж шаби на Гала, Кремена Халваджиян

За Антония Петрова не знам какъв стил е домът ѝ. Търсен кич може би.
Скрит текст:

п.п. скрих ги все пак

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 17:45 от Doris

# 219
От всички стилове шаби шик ми е най - неприемлив. От една страна кукленско натруфен, от друга толкова старомомински, че лъха на арсеник и стари дантели отвсякъде. Може би защото и декупаж не харесвам ама никак.
Miss_Bingley, чудесна веранда си е спретнала свекърва ти. Явно умее да шие жената - възползвай се да ти помогне с разкрасяването  на  дивана - динозавър. Има много лесни модели калъфи, които всяка жена със средни умения с шевната машина би се справила. Ако го преоблечете тон в тон със стените, няма да се набиват на очи размерите му толкова, а и няма да  ти се налага да съобразяваш останалото  обзавеждане да си подхожда цветово с него. Има много бюджетни варианти при платовете американ например и няма да ви наруши бюджета.

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 17:48 от pep_si

# 220
  • Варна
От всички стилове шаби шик ми е най - неприемлив. От една страна кукленско натруфен, от друга толкова старомомински, че лъха на арсеник и стари дантели отвсякъде.
Miss_Bingley, чудесна веранда си е спретнала свекърва ти. Явно умее да шие жената - възползвай се да ти помогне с разкрасяването  на  дивана - динозавър. Има много лесни модели калъфи, които всяка жена със средни умения с шевната машина би се справила. Ако го преоблечете тон в тон със стените, няма да се набиват на очи размерите му толкова, а и няма да  ти се налага да съобразяваш останалото  обзавеждане да си подхожда цветово с него. Има много бюджетни варианти при платовете американ например и няма да ви наруши бюджета.
И шабито има розово! Mr. Green

Пропуснах верандата страхотно местенце, може би друг цвят бих избрала за дамаската само. Може ли да попитам защо не е висока масата? Според мен е чудно място за събиране, а така само кафенце...
Аз бих си опнала едно хамаче там и не ме бройте Laughing

# 221
  • София
Аз също съм голям фен на синьото! 😊
След като прегледах блога на Вероник ( много ми е полезен , благодаря !) , реших да прегледам всички снимки на интериори за да ги отсея , степенувам по " любимост".. 70 % са синьо-сиво-кафяви ( плюс малко зелено и жълто , без да броя бялото). 😀
Затова се осмелявам да се присъединя към вас, с цел да развия мирогледа и вкуса си .
Вярвам, че ще сте ми от голяма помощ , защото и на мен ми предстои обзавеждане на нов апартамент, а в момента се лутам като муха и не мога да си избистря концепцията за жилището.
Харесвам показаните по горе сини снимки, много.
Обожавам комбинациите от дърво , метал, бетон. Харесвам скандинавският стил, всякакви геометрични форми - особено кубове и хексагони.😀
Бях харесала една баня с жълти кубични плочки , на която се любувах по няколко пъти на дден  в продължение на седмици. .😄

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 18:11 от Courage

# 222
Doris, много благодаря за визуализатора  bouquet

Определено ще ми бъде от полза при избора на останалите настилки, даже вече, благодарение на него, успях да се убедя, че с проекто-ламината за бъдещата тийн стая съм абсолютно на прав път  Simple Smile

Скрит текст:
Преди малко се присетих за този магазин за всички любители на шабито: http://englishhome.bg/
Мисля, че тук ще откриете подходящ текстил и не само, и то на съвсем прилични цени.
Не мога да се изкажа супер крайно за шабито - ако не натрапва прекомерно себе си в пространството, би могло да бъде и приятно, макар че определено не е и моят стил:

При добро желание е постижимо даже с легло почти като икейското Wink

# 223

най-общо това
https://www.google.bg/search?q=texas+style+interior+design&e … 1VG6DDylJlB0qM%3A

мързи ме да поствам отделни снимки  Laughing

всъщност не знам, дали има точно такъв стил, по-скоро си го измислих като име, по-скоро е може би провинциален  Simple Smile
Това го водят като ранч стил, поне по интериорните списания/предавания в Тексас

# 224
Домовете на Крмена и Гала много ми харесаха. На Галена е леко крещящ.Но това за при нея е разбираемо.
Къщата на Антоня Петрова съм я виждала. С ръка на сърцето си прзнавам, и ако искате ме обявете за луда,че лачената кухня много ми харесва, но фасадата е пълен цирк, а и всичко друго вътре е тотален миш-маш.
Има няколко елемента, които ми допадат, но като съчетание са съвсем абсурдни.

Madeleine уникална шаби-шик баня, обожавам я, мечтая си за такава. Или поне за вана, но в къщи е абсурд, нямаме място, и двете бани са ни малки.

Твоите примери за шаби-шик са доста умерени, на мен точно това ми харесва, да не е много прекалено.Твърде прекалено от никой стил не е надобре.Но тази баня ми легна на сърцето, толкова е шик, същевременно романтична, в топли цветове, има и розовко, уютна е.
Снимките на трапезарията и леглото също много ми допаднаха.

Общи условия

Активация на акаунт