Подсъзнанието може всичко/66 Линкове за всички техники има на 1 стр.

• 106 134
  • 781
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
И аз ще пробвам  Crazy Аз спя с тапи и въпреки това пак чувам.

vencho82 , аз пък много пъти съм попадала на теорията, че трябва да си като страничен наблюдател т.е да си безпристрастен към случващото се, но май се отнасяше за емоциите newsm78

Някой има ли впечатления от медитациите на Милена Голева?

# 241
Интересен диалог. Намирам много неща, които са валидни и за мен. Ще се опитам да приложа на практика споделеното. Има моменти,в които ми е трудно да се позная  Embarassed
Когато мм хъркаше,започнах да си представям, че всъщност това е прибоят на вълните JoyНеочаквано се почувствах спокойна и заспивах почти веднага. След третата визуализация спря да хърка Crossing Arms  Simple SmileНе е шега,макар че ми става смешно всеки път,когато се сетя.

Danilu, това е страхотна идея, ще се пробва  bouquet
Аз от съвсем скоро се опитвам да се "пренастроя" така да се каже, много често не мога да се концентрирам и се отказвам Sad Колко време ви отнема, за да започнете по-лесно да визуализирате?
И проблема ми е, че някак си не мога да се виждам през собствените си очи, често все едно се гледам отстрани, а доколкото знам това не е много правилно. Какво ще кажете по въпроса, някакви съвети ?  Peace

На мен ми помага, постоянно да си напомням да го правя. То е като да си попаднал в коловоз и да се опитваш да излезеш от него. Боксуваш, неизбежно е, но ако не се предадеш и продължаваш, ще успееш. Все пак това, което сега е автоматизирано е статуквото, целта е промяната да стане автоматизирана Peace
Наскоро чух едно изказване, че не информацията ни изтощава, а нуждата постоянно да вземаме решения за информацията, която получаваме. Но ако имаме автоматизирани отговори за разни ситуации, с които се сблъскваме, е много по-лесно да се концентрираме, когато наистина е необходимо нашето пълно присъствие Peace

# 242
  • София
 Peace bouquet Така е!
Трябва си постоянство и мотивация за по-добри дни, повече спокойствие и психично здраве хихи

# 243
  • София
Ехоу  Party  Hug Здрасти пак на всички (и на тези, дето не сме се засичали, но аз ви знам  Mr. Green )

Завръщам се, надявам се в регулярен смисъл  Laughing Постигнах много с тази тема! И като го постигнах.. му отпуснах края, а пък тя реката на живота си върви, всичко се променя, а аз - забравям  Whistling

Та с две думи: След месеци и години тук с вас, после реших, че всичко ми е ясно, докато не установих, че ако не действаш постоянно, работите се прецакват. Все едно да се упражняваш физически, нацепваш се едно хубаво... и се отпускаш на дивана с очакването доживот да си във форма. Да, ама не  Blush Не че така съм си го мислела, впоследствие осъзнах, че така съм процедирала. Сега ме е яд, че толкова знание съм затрила по чекмеджетата. На моменти като изкукуригам, единствено се сещам за хоопонопоно-то, хаха.

Връщам се за знания и тренировки  newsm68

Някой беше пуснал това преди н-броя страници: Три изпитани упражнения за самоусъвършенстване
Едно от най-полезните упражнения, които съм правила досега! Буквално моментни резултати имаше при мен. В първото с мълчанието си казвах "колко пък да е трудно, аз съм си мълчалива". Трудно е, да не ви казвам, как се опитвах да заглуша гласовете в главата си...  Rolling Eyes Обаче това състояние на mindfullness определено си струва. Благодарностите са ясни. А в деня на "Постигам всичко с лекота" само дето не подскачах из локвите и му измислих сумати рими (не съм всъщност, сами си идваха).

Та това е здрастито и моят принос в темата - притоплянето да не забравяте и въпросната техника  Blush
Връщам се да дочитам, че съм по средата на темата (отдавна не съм чела тук и наваксвам от няколко дни).  bouquet

# 244
  • на последния етаж
phil, благодаря за линка!  Hug

# 245
phil, благодаря и аз за линка! За мен идва в подходящ момент, тъй като усещам, че вече е време за промени и лека-полека започват да се случват.

# 246
  • София
phil, благодаря. И за мен дойде в подходящия момент, този линк.  bouquet

# 247
Яяяяяя, блудната щерка се завърнала. phil  Hug .

Божеееее, ми аз все едно да се поболея ако мълча цял ден.......ами на работа ако ме питат нещо , писмено ли да им отговарям.

# 248
  • на острова на мечтите
phil Hug bouquet
Аз съм се заела сериозно с петимата тибетци  и четене на мъдри книги. Да,наистина се забравя,ако не се общува със съфорумците постоянно. Благодаря на всички. bouquet

# 249
  • София
phil Hug bouquet
Аз съм се заела сериозно с петимата тибетци  и четене на мъдри книги. Да,наистина се забравя,ако не се общува със съфорумците постоянно. Благодаря на всички. bouquet

И аз съм на тази вълна. Hug
Един въпрос как гоните мрачните мисли?Въпреки многото прочетени книги нещо напоследък не ми се получава гоненето на мрачните мисли.
Вече започнах да се замислям дали не ме връхлитат с цел да ми насочат вниманието и да ме предпазят от нещо?

# 250
Аз вчера четох за признаците за отваряне на третото око и не знам дали си въобразявам, но май имам напредък в това отношение Peace

Мрачните мисли напоследък ги гоня с "той/тя се учи" ако става въпрос за друг човек или "аз се уча", ако става въпрос, че аз съм можела да постъпя по-добре.

Но ММ е изпаднал в по-мрачно състояние от мен напоследък и не знам как да му покажа, че всичко е само в главата му Rolling Eyes

Още нещо да допълня, аз не съм от хората, които ще си направят дневник на благодарността, колкото и полезно да е, но вчера видях тази идея и реших да я взаимствам за теми като Добри навици, Поводи за благодарност. Като ми хрумне нещо го добавям към схемата и така визуално ще мога да си следя прогреса Wink

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 17:17 от Галче

# 251
Аз също понякога допускам негативни мисли,но се опитвам да се окуражавам,че това са ситуации,през които трябва да мина и се опитвам да приема нещата такива,каквито са.Мисля си-след като ми се случва тази ситуация какво трябва да науча от нея.И така  Simple Smile

# 252
  • София
Абе не ги гоня, щото така като че ли се засилват  Laughing Гледам да си сменя вниманието, ако може в нещо силно ангажиращо или приятно. Ако съм мрачна като настроение също не се опитвам да го гоня, приемам че нещо съм тъжновата днес и пак търся с какво да си заема вниманието.

# 253
  • на Мелмак
Влезнах в един коловоз, опитвах се да правя нещата правилно, мислех, че съм права. Днес сутринта дъщеря ми, ми показа, че всъщност това, което смятам за правилно всъщност не е така.
Днес , това ме накара да съм много, много тъжна.
Извиних се искрено и от сърце, на хора, които мисля, че съм засегнала.
Мисля, че трябва да мълча не 2 дни , а месец.
Но работата ми е свързана с много разговори. ..
Чувствам се ужасно, тъжно ми е, започвам преосмисляне на всичко.
Поне за днес съм доволна с извиненията.

# 254
  • Бургас
Момичета, не забравяйте, че сме в такъв сезон, и това е временно и ще мине.Хванала съм вирус и вместо плануваното есенно по/раз/чистване бездeйствам и дори не знам дали ще мога да поизляза на слънце поне.

Общи условия

Активация на акаунт