Подсъзнанието може всичко/66 Линкове за всички техники има на 1 стр.

• 106 169
  • 781
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, не забравяйте, че сме в такъв сезон, и това е временно и ще мине.Хванала съм вирус и вместо плануваното есенно по/раз/чистване бездeйствам и дори не знам дали ще мога да поизляза на слънце поне.
Галче, благодаря за иконографията и бързо да се оправиш!
phil, добре завърнала се и благодаря за линка!
Благодаря на всички ви, момичета за мъдростта, която споделяте.
За мрачните мисли и настроения - аз също смятам, че имат на какво да ни научат и че е по-добре да не им обръщаме внимание и да се разсеем с нещо приятно, вместо да се бунтуваме срещу тях. По този повод смятате ли наистина, че ако на нещо лошо не му се обръща внимание, то изчезва/намалява проявлението си в живота ни?

# 256
  • Бургас
Петенце Цветенце, благодаря! Дано да не се проточи, че тъкмо ми поразмина и почна друго, но то пък може да помогне малко да поотслабна Crazy, скоро си го пожелах,

# 257
Петенце Цветенце, благодаря! Дано да не се проточи, че тъкмо ми поразмина и почна друго, но то пък може да помогне малко да поотслабна Crazy, скоро си го пожелах,
Ако си пипнала някой вирус и имаш това, което мисля, не искай да отслабваш, а пий нещо, каквото и да е, за да се оправи и да не се обезводниш. Мен ме държа 3 дни, предполагам че и ти ще се оправиш за толкова, обаче изтощава организма и после трябва известно време, за да си върнеш общия тонус.

# 258
По този повод смятате ли наистина, че ако на нещо лошо не му се обръща внимание, то изчезва/намалява проявлението си в живота ни?

Поне така смята Луиз Хейс Wink
Скрит текст:

По мои наблюдения, когато си кажа, че ми е все едно какво ще ми се случи и нещата започват сами да се подреждат Peace

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 17:59 от Галче

# 259
  • София

По мои наблюдения, когато си кажа, че ми е все едно какво ще ми се случи и нещата започват сами да се подреждат Peace

Мхм, абсолютно същото  Peace Проблемите (както и всичко останало) така или иначе отминават. Ако се фиксираш в тях, ти се струват голееми и вааажни. Ако успееш да се абстрахираш, някак си намаляват важността си. Аз се опитвам да се фиксирам в нещо друго. Примерно: Не мога да променя тази ситуация или поне със сигурност не от раз. Така че правя каквото трябва по въпроса и да става каквото ще, но спирам да го мисля. Вместо това се съсредоточавам в решаването на разрешими въпроси, каквито човек и без това има много на всеки етап от живота си. Да речем - 1. проблемчета в работата, но не в моята ограда. 2. Искам да обръщам повече внимание на детето - в моята оградка. Фокусирам се във второто, първото да се оправя само. Ако обратното - се фиксирам в работата, нито тя ще се нареди, нито въпросът, който пък зависи изцяло от мен, защото ще съм твърде изнервена и уморена от мисли за първото  Crazy

# 260
По този повод смятате ли наистина, че ако на нещо лошо не му се обръща внимание, то изчезва/намалява проявлението си в живота ни?

Поне така смята Луиз Хейс Wink
Скрит текст:

Да, на теория е така, разбира се, но въпросът е не само да го кажеш, а и да си повярваш. Иначе мисля, че не работи, но пък не пречи да опитваме.

phil, това означава, че си се научила да използваш енергията си възможно най-ефективно и да я ползваш по предназначение. Ако всички хора правят така, вероятно никой нямаше да има време да мисли негативно, да се занимава с глупости или да вреди на себе си или пък на другите.

Благодаря ви за отговорите.

# 261
По този въпрос аз напоследък се боря с негативното мислене,защото ми се отварят проблеми в работата,здравословни и т.н.Опитвам се да мисля,че щом това ми се случва трябва да науча нещо от ситуацията.Бях чела някъде-щом не можеш да промениш една ситуация,промени гледната си точка и подхода към нея.Стремя се..  Blush

# 262
# 263
  • на последния етаж
Колко вярно. Повтарям го всеки ден, а продължавам да се тревожа...  Sad

# 264
Колко вярно. Повтарям го всеки ден, а продължавам да се тревожа...  Sad

Лита, дай си време Hug

Щом имаш желание и не се отказваш и е важно за теб, ще успееш Heart Eyes

Скрит текст:
Аз днес сутринта например си казвам позитивните намерения и се хващам да казвам: И няма да обръщам внимание на малките проблеми и веднага се поправям: Ще обръщам внимание на важните неща. Т.е. мозъкът ми започва да действа доста по-гъвкаво и по-лесно да различава позитивното и негативното и да успява да превърне негативното в позитивно.

# 265
  • Бургас
Имам чувство, че е масово това с  тревежността, негативните мисли. Вече се чудя дали не ни облъчват с нещо  Rolling Eyes или е от много четене и мислене.

# 266
Какви негативни мисли ви тревожат?

Скрит текст:
На мен ми помага и медитацията. Понеже по време на медитация, мислите ги визуализирам като облаци, които просто се носят над мен, това се опитвам да правя с негативните мисли в ежедневието ми. Просто да ги наблюдавам и да си задавам въпроси, за да установя дали е фалшива тревожност или мога да направя нещо за подобряване на ситуацията.
Наскоро се хванах, че се притеснявам за предстояща промяна и започнах да търся целенасочено какво позитивно има в тази промяна. И сега си визуализирам промяната по този положителен начин.
Ако реагирам неподходящо или негативно в дадена ситуация, първо си казвам, добре не се получи добре, бях неподготвена, сега да видим какво мога да направя по-добре следващия път в тази ситуация. И се старая да го запомня и да го приложа.

И да разведрим малко обстановката, ето схемата с Добрите навици, за която ви бях споменала наскоро. Със сигурност има още какво да се добави. Ще ми помогнете ли с идеи Wink

- дълбоко дишане
- казване на позитивни намерения за деня
- усмивка от сутринта
- сутрешни целувки и прегръдки, в случай че семейството се засича сутрин
- гледане през прозореца
- протягане
- сутрешен ментов чай
- всеки ден да научавам нещо ново, да бъда любопитна
- да мисля за другите, а не за себе си, когато разрешавам проблеми/спорове
- ако имам 5 минути, да ги посветя на децата си, като започна просто с имитиране на това, което правят те, или с гоненица "ще те хвана" hahaha
- повече да се смея, чувството ми за хумор може да бъде по-добре развито Blush
- целувки и прегръдки след връщане от работа
- семейна вечеря
- вечерна медитация
- йога поне веднъж седмично

# 267
  • София
Галче, много добри идеи ми даваш за ежедневието  Hug На мен все още ми е трудно да обръщам негативните мисли, но с имам вяра, че с постоянство всичко се постига! Мен обикновено ме тревожат мислите за здравословните проблеми, които имам и обикновено ми се загнездва мисъл от вечерта "Ето, утре ще съм по-зле", но се опитвам да се убеждавам как всъщност това е само измамно усещане и че ще съм по-добре! Иначе много се вглъбявам и после не мога да спя... Тази вечер мисля да си пусна филма Тайната, че многоо отдавна съм го гледала и май е време да повторя  bouquet

# 268
Наскоро четох в една книга, че проблемите всъщност са ситуации, с които трябва да се справиш, един вид задача, която трябва да решиш. Ако една ситуация не ти харесва, то може да направиш едно от следните три неща:
1. да я промениш така, че да ти хареса
2. да се махнеш от ситуацията
3. да я приемеш - ако 1 и 2 не могат да се осъществят на този етап.

# 269
.

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 10:08 от jesssii1

Общи условия

Активация на акаунт