Ох, бе, Янтре, ще ме умориш!

Обаче харесвам практичния ти и разумен поглед към нещата.
Относно децата и помощта в домакинството - няма значение момичета или момчета са децата. Хубаво е да се включват в някаква работа съобразно възрастта им, но е хубаво и някак да са мотивирани, а не да им се вменява като досадно задължение, за да не предизвиква рефлекс на отвращение към домакинските дейности. Важно е да се хвалят и поощряват децата, които се трудят - да видят, че се радвате и сте благодарни, за това, което правят.
За момчетата аз лично съм на мнение, че дори да не ги научите да готвят и перат, ако ги научите да уважават жените и да ги закрилят, ще се включват в домашните дейности наравно с жените си. Всеки зрял индивид с десет пръста може да се научи на всичко в която и да е възраст, ако има желание.
Според личните ми наблюдения напоследък момчетата са по-умеятни от момичетата. Дали защото мъжките майки години наред бяха укорявани за "мамините синчета" и станаха по-внимателни, дали пък момичешките майки не разглезиха момичетата - много женски майки съм чувала да пеят песента "ще си намериш някой богат, всичко ще ти правят, няма нужда да се учиш", познавам много майки на момичета, които буквално се скъсаха от усилия да изпратят дъщерите в чужбина, за да си уредят живота с някой богат мъж там -"няма да слугува тука на някой с 1000 лв. заплата".
Ще ви дам обикновен пример: идват при нас на вилата приятели на децата ни - млади семейства с деца. Голяма компания, 3-4-5 семейства. Част от мъжете приготвят барбекюто, другата част наглежда децата. Жените пият коктейли. Някоя от жените прави салатата, някоя нарежда приборите. Другите само се преместват после на масата.