Искам да кажа ... (86)

• 68 314
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Лиляна - когато мъжът е гол хвърляш дискретен поглед към достойнството. Ако не е в настроение - нямаш проблем Laughing Laughing Laughing Laughing
Joy Joy Joy
Ох, бе, Янтре, ще ме умориш! Joy
Обаче харесвам практичния ти и разумен поглед към нещата.

Относно децата и помощта в домакинството - няма значение момичета или момчета са децата. Хубаво е да се включват в някаква работа съобразно възрастта им, но е хубаво и някак да са мотивирани, а не да им се вменява като досадно задължение, за да не предизвиква рефлекс на отвращение към домакинските дейности. Важно е да се хвалят и поощряват децата, които се трудят - да видят, че се радвате и сте благодарни, за това, което правят.
За момчетата аз лично съм на мнение, че дори да не ги научите да готвят и перат, ако ги научите да уважават жените и да ги закрилят, ще се включват в домашните дейности наравно с жените си. Всеки зрял индивид с десет пръста може да се научи на всичко в която и да е възраст, ако има желание.
Според личните ми наблюдения напоследък момчетата са по-умеятни от момичетата. Дали защото мъжките майки години наред бяха укорявани за "мамините синчета" и станаха по-внимателни, дали пък момичешките майки не разглезиха момичетата - много женски майки съм чувала да пеят песента "ще си намериш някой богат, всичко ще ти правят, няма нужда да се учиш", познавам много майки на момичета, които буквално се скъсаха от усилия да изпратят дъщерите в чужбина, за да си уредят живота с някой богат мъж там -"няма да слугува тука на някой  с 1000 лв. заплата".
Ще ви дам обикновен пример: идват при нас на вилата приятели на децата ни - млади семейства с деца. Голяма компания, 3-4-5 семейства. Част от мъжете приготвят барбекюто, другата част наглежда децата. Жените пият коктейли. Някоя от жените прави салатата, някоя нарежда приборите. Другите само се преместват после на масата.

# 451
Рая, за жалост не се обадиха от другата работа и продължавам да търся. Мотивационното писмо ми трябва да за друга длъжност.

Контеса, с удоволствие бих погледнала, благодаря ти предварително!

Захир, какво е ТАВАТА?

# 452
Сина ми е на 15г и макар да може да се оправя сам, все се прави на луд.Надяваме се като като заживее сам да бъде по-отговорен към дома си и към себе си.Инак от малък е самостоятелен, просто не му се занимава, щото той има други ангажименти, разбирашли Crazy

# 453
Екатерина, аз моя доста бързо го научих - като го оставих сам на етаж и с кухня.
В понеделник му се дава бюджет и си купува всичко необходимо за закуска през седмицата.

# 454
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Като останат сами, ще се справят. Ако нещо не могат, ще се научат. Моите научиха много неща когато заживяха самостоятелно. И двамата се отделиха от нас на 20 г. Големият учеше в чужбина, нямаше как. Но малкия умишлено го отделих на 20, имахме тази възможност.
Като останат сами, животът ги донаучава на това, което не са научили вкъщи. И на нещата, за които не сме се сетили да ги учим, защото си мислим че се подразбират от само себе си. Примерно, да си платиш тока навреме. Joy И, разбира се, на най-важното - да разчиташ на себе си. Ако не си си пъхнал дрехите в пералнята, няма как да очакваш да са чисти. Ако не си си напазарувал, няма как да намериш нещо за ядене в хладилника. Можеха да разчитат на обяд при нас в събота или в неделя. Толкоз. Това за обичайното ежедневие. За форсмажорни обстоятелства винаги са могли да разчитат на нас.

# 455
Екс, много ме радва аватарът ти  Laughing

# 456
Примерно, да си платиш тока навреме. Joy И, разбира се, на най-важното - да разчиташ на себе си. Ако не си си пъхнал дрехите в пералнята, няма как да очакваш да са чисти. Ако не си си напазарувал, няма как да намериш нещо за ядене в хладилника.

А, ей това му обяснявам на моя синковец!

# 457
Екс, много ме радва аватарът ти  Laughing
.
Отива ми, нали?)))

# 458
Факт е, че човек най-добре се учи на самостоятелност като се отдели.Моят мъж например от много години си живее отделно от майка си и се е научил да се оправя с всичко сам. Само дето напоследък покрай работата си ѝ гостува по-често и почна да си връща малко фабричните настройки. Laughing И аз съм забелязала, че момчетата повече ги обгрижват и глезят майките им и после на лошите им жени се пада честта да ги вкарват в правия път. Grinning

# 459

За момчетата аз лично съм на мнение, че дори да не ги научите да готвят и перат, ако ги научите да уважават жените и да ги закрилят, ще се включват в домашните дейности наравно с жените си. Всеки зрял индивид с десет пръста може да се научи на всичко в която и да е възраст, ако има желание.

Тук си страшно права и съм сигурна, че си научила синовете си на това  Heart Eyes
Не ща да ми пере и готви, абсурд, даже бих бягала от такива, щото път те спък са другата крайност, само акъл дават и кусури намират. Стига само примера от тати да не е да лежи на дивана, а мама да търчи и да става за всяко нещо

# 460
Добро утро! Добър ден!
Да си похваля ММ. Може всичко и е супер организиран. Може и да домакинства, но предвид ролята ми на домакиня почти не му се налага. А сестра му(от едни родители са)си е мързел и туткав човек. Със семейството си живее при родителите си. Разчита за всичко на майка си. На съпруг- също- нали е готвач. Приеха я студентка с връзки. С връзки и пари изкласи. Така си и намери работа. Мърда голяма. Иначе е добра, ама аз някак си не уважавам такъв подход.
Утре се надявам да изместим децата в новата детска стая.

# 461
Не ща да ми пере и готви...

Аз пък нямам против, хич не обичам да готвя.Готвя с желание в мнооого редки случаи и ако има кой да ме отмени ще е супер Grinning

# 462
Аз може ли да се оплача от моя мъж. Той е обувкоман. През последните 15 години всяка година си купува по 7-8 чифта. Най-малко. Естествено, не се износват, някои от тях дори не са обувани и са в кутиите. Преди няколко дни разчиствах из къщи -има над 60 чифта. 46 номер. Заемат огромно място. Малкия беше харесал едни от неговите обувки. 2 години стояха необувани. Не му ги даде, купи му почти същите. С парфюмите е почти същото положение. Постоянно купува, малко като остане от парфюм спира да го ползва, и се трупат шишенца.
Синът може всичко. От година живее сам, от няколко месеца освен че учи и работи. Справя се, може да готви 5-6 неща. Много разхвърля обаче. 15 минути след като е изчистил и подредил вече е успял да разхвърля. Досега само веднъж са му спирали телефона, че го е забравял. Тока, и най-важното интернета, си го плаща редовно.

# 463
TABATA e високоинтензивен тренировъчен режим, максимални анаеробни и аеробни ползи с кратка и проста тренировка, която може да включва различни упражнения.   newsm78

Аз съм много мускулеста, но в момента доста отпусната от мързел и от всичко. Дано съм сериозна поне с някакъв спорт в живота си най-сетне! Пиша тук съвсем не случайно. Искам да ме питате какво е, после да ме питате какво става и мен да ме е срам да кажа, че съм мърда и вече не ходя!!  Crazy

# 464
Заинтересува ме..))
Дай линк на това чудо..)

Общи условия

Активация на акаунт