Искам да кажа ... (86)

• 68 330
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Мари, много си права за това, че не всичко идва от възпитанието и че деца на едни и същи родители често са много различни. Все пак децата идват на света с гените си, носят си характер. Колкото и да се мъчим, не можим да ги научим на всичко, което искаме.

Рая, научих ги, така е. Това беше много важно за мен - исках да имат милост към хората. Да са състрадателни и чувствителни хора. Физическите дейности се научават, ако не можеш да се справиш, ще си платиш, все ще му намериш колая. Обаче нещата, които се вграждат в характера - за мен те са най-важни, защото после не могат да се наваксат, ако са положени други основи.
По начало обичам и уважавам хора, които са склонни да направят безкористно нещо за други хора. Не обичам онези, които мислят само за себе си, макар че в днешно време егоизмът и егоцентризмът са много модни, има дори книги за самоусъвършенстване в тази област. Виждала съм да ги четат хора, които могат да ги напишат.
Затова си мисля, че един чувствителен и милостив мъж няма да остави жена си да влачи сама хомота на досадната домакинска работа само защото той е мъж, а пък тя е жена. И че няма такава домакинска работа, с която един мъж да не може да се справи на прилично ниво. (При положение, че вече не предем, не бродираме, не тъчем и почти не плетем.)

# 466
Лято, Калин участва в последния сезон на Капките, и го спечели, там го гледахме. Към 175-6 см ми се видя и е със много здрави крака. Играеше мачо от 80-те със чорап в дънките, да подсили мъжкото достойнство:))) Комедия  беше постановката, Блатечки и той нисък, колкото Калин сякаш. Елена Петрова - страхотна коса и слабичка. Силвия Лулчева също чудесна фигура, всички играха добре, смяхме се.

# 467
След морето започвам режим и тренировка, ще се върна и към народните танци.

Ще взема още една котка от София, горката е използвана за разпрод и в лошо състояние.
Ако някой има път София-Плевен, или минава около Плевен и е навит да я транспортира, ще съм благодарна.
Иначе гледам зоотаксита, ако може да препоръчате и сте ползвали такъв транспорт, ще съм благодарна.

# 468
Аз може ли да се оплача от моя мъж. Той е обувкоман.
Ооо, мислех, че моят е единствен. Оплачи се, ще те разбера. Имам същия. Веднъж дори му казах, че стоножка да бях залюбила, по-малко обувки щеше да има сигурно. На всичкото отгоре много леко носи обувки и дори 20 години носени изглеждат като нови. (Моите след две години са за изхвърляне.) Така че ни се свиди да ги изхвърляме и само притуряме нови към старата планина от кутии. По едно време си беше харесал едни обувки, наричани "дипломат" или още "швейцарски модел" - класическа мъжка обувка с връзки и фини дупчици, подходяща за костюм и въобще за делово облекло. При едно разчистване открих 3 чифта еднакви, чисто нови, необувани, едните, не знам защо, мухлясали, горките.
Ако се случи да е отворена вратата на килера (който е бившата стая на големия син) и някой види камарата от кутии, ми завиждат : оооо, колко обувки имаш. А моите всъщност се свеждат до по два-три чифта за сезон, жалка работа. Joy

Дописвам: ако някой иска котета, до нас в едно празно място в Банкя се народиха 4-5. Много са сладички - 2-3 чисто бели и другите рижавки, на ивици. Жал ми е за тях, но не мога да се грижа, защото ми съсипват градината - използват я за тоалетна и е много неприятно.

# 469
Моят мъж е в другата крайност, не мога за го накарам да си купи тови обувки. Може да кара с едне обувки и едни маратонки по 5г. Как ли не го увещавам и не. А без него не мога да купя.
Само чехли за лятото му купувам че по-лесно.

# 470

Затова си мисля, че един чувствителен и милостив мъж няма да остави жена си да влачи сама хомота на досадната домакинска работа само защото той е мъж, а пък тя е жена.

Не е нужно да си милостив,  нито чувствителен за да не го правиш, нужно е единствено да си нормален човек.  
Жената няма нужда от съжаление, а от любов. Като го няма това, всякаква форма на неприятно съжителство и отношение е възможна. Включително  и изискване за дейности, които сам можеш да свършиш като да си сервираш храната.  Wink

# 471
Прав си за любовта. Но се предполага, че тя е предпоставена, иначе защо са заедно двамата и делят едно домакинство.
Но не си прав за съжалението. Жената има нужда и да я пожали някой в някои моменти.
Само любовта никога не е достатъчна.

# 472
Изобщо не съм съгласен. Аз не съжалявам жените, които  обичам. Просто ги обичам.

# 473
Борил, не е въпрос на съжаление, а уважение.
Да ѝ помогнеш, защото искаш тя да се чувства добре  Peace

# 474
  • Телиш/Плевен
Ще взема още една котка от София, горката е използвана за разпрод и в лошо състояние.
Ако някой има път София-Плевен, или минава около Плевен и е навит да я транспортира, ще съм благодарна.
Иначе гледам зоотаксита, ако може да препоръчате и сте ползвали такъв транспорт, ще съм благодарна.
Кога трябва да се транспортира?
Мъжът ми се прибира в петък от София, но по всяка вероятност ще е късно вечерта и не знам дали ще ти е удобно. Confused
Иначе миналата година за две котета ползвах http://zootaxi.bg/ за много дълго разстояние (от Плевен до едно село до Приморско) и останах много доволна. Peace Само че не ти ги носят на адрес, а се уговоряте да се видите някъде в началото на града. Цената е според разстоянието.

# 475
Лале в дъжда за 1ви или 2ри септември. Ще видя сега цените на зоотакси.

# 476
Доволна съм. Супер добра работа свърших с мърморкото от вчера.
Сега кафе и салата ще търся на някое красиво място в Пловдив.
Давайте идеи..)

# 477
  • Телиш/Плевен
Лале в дъжда за 1ви или 2ри септември. Ще видя сега цените на зоотакси.
Ех... Sad
Нямам други познати с автомобили, които да пътуват по този маршрут, уви. И в случаи като този много ме хваща яд, че не съм шофьор. Cry Дано обаче намериш решение. Зоотакси бяха много точни момчета, дано ако опреш до тях все още да е така и всичко да бъде наред. Praynig

# 478
  • София
Да си кажа: Днес най-големият ми син се връща от Щатите. Беше там 3 месеца. Сега у нас с мъжа ми спорим кой да му сготви довечера, още малко и ще се сбием: аз - миш-маш, а той-домашна пица Joy
И двете са му любими и не можем да се разберем Laughing

# 479
Сгответе и двете неща, какво толкова Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт