Искам да кажа ... (86)

• 68 221
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Чакай да се ограмотя де..))
Аз такива неща посмъртно няма д приготвя, но поне да знам..))

# 571
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Ти като моя кашкавал пане... Няма случай, когато да ми е излязъл нормален, без да протече, без да се спльоса и омазни ужасно! Правя нещата стъпка по стъпка, спазвам всякакви допълнителни съвети, по принцип готвя много добре и всичко ми се получава, но този кашкавал пане не иска и не иска!
За кашкавала какво правя аз и се получава.
Нарязвам си парчетата с каквато големина искам. Мятам във фризера за 2-3 часа- става на кокал. Вадя го ,овалвам с яйце, галета, яйце и пържа в силно сгорещено олио. След вадене от тигана слагам на кухненска хартия да обере мазнината. Няма разтичане, излизат си перфектни панирани кашкавалчета. И аз не вярвах, че ще стане по този метод, но се получава.

# 572
mariat, имам но до 30ти сме на почивка.

# 573
  • Телиш/Плевен
Тарталета, с кашкавала пане и аз имах същия проблем, но в готварския подфорум научих една хитрост и оттогава само така го правя - клик. eat

# 574
Янтра, овалваш я в брашно (без сол) и замразяваш леко, колкото да изстине, но не да стане на буца. После пържиш в много мазнина и много сгорещена.

Със сирената е подобно, но там и яйца ползвам за панировката.

Ако е стара и замразявана и размразявана има опастност да се "разкашка".

# 575
  • Mediterraneo
betray, ако ти кажа, че изпълнявам нещата едно по едно както си ги описала... Цаца пък изобщо не съм пробвала да правя. Мнооого ми се дояде пържена цаца сега, Янтра, виновна си  Crossing Arms

А, Лаленце, да! Това е единственият вариант, в който успявам да го приготвя като хората! Но тук ми е трудно да намирам кори, т.е. купувам сравнително често, но ги ползвам само за баница Simple Smile
Навремето продадох всички бебешки аксесоари( вани, подложки разни, столчета за кола, шезлонг, колички и пр., и пр.) и дрехи на малката в Продавалник. Че и толкова мои дрехи. ММ се бъзикаше, че няма нужда да ходя на работа, толкова добре ми вървеше търговията  Mr. Green Но говоря за стария Продавалник, с рейтингите, с форума и пр. ОЛХ не струва нищо, нищо!

# 576
mariat, аз нямам  Peace

Хич няма да ви чета, умирам от глад, а съм сама на работа. Дано до час се върне някой  Laughing

# 577
И аз огладнях от вас. Отивам да си нарежа домат..))

# 578
  • някъде ... тук ...
Цаца много отдавна не съм купувала, но пък дребошлъка, който ловят моите е същия, само че речни рибета. Нямам фритюрник, а и мразя да ми залепне рибата една за друга, което ми се е случвало.
Та... нижа си ги през очите на клечки за зъби, овалвам от двете страни в брашно, изтупвам на хартия да падне излишното брашно и пържа. Брашното ми е 50:50 царевично/пшенично.
Това с ниженето го правим даже и на пикник на реката - тогава клечките обикновено са собственоръчно набрани и счупени от децата, а тигана е на скарата на огъня  Simple Smile

# 579
Сесил, роклята ни трябва от днес за вчера! Mr. Green

# 580
  • София
И аз огладнях от вас. Отивам да си нарежа домат..))
ще преядеш Simple Smile

аз съвсем скоро, след много проба-грешки, го научих телешкия стек Close

# 581
И още как - градински домат с босилек и люта чушка. С ленено и сусамено семе, орехи и маслини.
До утре няма да се сетя за храна. А и съм спортувала вече.

# 582
Цаца много отдавна не съм купувала, но пък дребошлъка, който ловят моите е същия, само че речни рибета. Нямам фритюрник, а и мразя да ми залепне рибата една за друга, което ми се е случвало.
Та... нижа си ги през очите на клечки за зъби, овалвам от двете страни в брашно, изтупвам на хартия да падне излишното брашно и пържа. Брашното ми е 50:50 царевично/пшенично.
Това с ниженето го правим даже и на пикник на реката - тогава клечките обикновено са собственоръчно набрани и счупени от децата, а тигана е на скарата на огъня  Simple Smile
Точно така приготвяме и ние цацата Peace Нанизани на клечка и с царевично брашно също. Simple Smile

# 583
  • Пловдив
Как нанизани? Аз ще пържа към кило-две?

# 584
Как нанизани? Аз ще пържа към кило-две?
На една клечка за зъби се събират към 5,6. Изглежда пипкаво, но става бързо низането и е много удобно после. Peace Чистенето не го правя аз, че съм гнуслива , а ние дори на цацата махаме и глави и вътрешности. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт