Искам да кажа ... (86)

• 68 331
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Не знам дали тук е мястото, но искам да кажа, че много се радвам, че български отбор отново ще играе в Шампионска лига!  smile3501

# 421
Поздрави от Разград, невероятно е усещането  Crazyпак  Mr. Green

# 422
А аз току-що разбрах за Боян Петров..
Черен ден е днес..(

# 423
На мен ли го казваш?  Flutter Аз също съм от Разград и макар на хиляди километри от там всеки път обличам зеления екип и стискам палци на любимия отбор! Много се радвам наистина! Много!  Party

# 424
На мен ли го казваш?  Flutter Аз също съм от Разград и макар на хиляди километри от там всеки път обличам зеления екип и стискам палци на любимия отбор! Много се радвам наистина! Много!  Party
Да си говорят каквото щат завистниците, респект Лудогорец! Излизаме да празнувамееее

# 425
На театър бяхме "Когато котката я няма" приятен беше, ама Калин Врачански го имах за по- висок, а се оказа съвсем не:) По телевизора така ми се виждаше снажен. Жаки си стоя час и половина без да гъкне, не че нещо разбра, но поне си мируваше.

От два дни съм загледала "Откраднат живот" харесва ми, да му се не надяваш на тоз Милошев, браво.

Да са здрави всички празнуващи, които пропуснах!

Още нещо щях да казвам, а да, по темата за мъжете и домакинството, моят, като го взех се правеше че нищо не може, все на готово чакаше, но случи на мързелива жена и бързичко се понаучи:))
 Не че готви, но салата чудна прави, може да простре, да измие чинии и да поразтреби. Миялна обслужва, пералня и сушилня не може. И на това съм доволна. Две щерки имам и те помагат, хеле малката:))

# 426
Антигона, да не си пак на мач, в Чехия този път  Wink

Чак такъв фен не съм станала още  Laughing

Неделя и понеделник бяхме на море, сега зубря немски, но подавах ушо от време на време да чуя какво става с Лудогорец. Страхотно е, че се класирахме, но много ме е яд, че успяха да ни вкарат два гола.

Трябва да пиша мотивационно писмо. Никога не съм писала, а винаги съм се чувствала ужасно тъпо да се описвам сама.

# 427
Антигона, да не си пак на мач, в Чехия този път  Wink

Чак такъв фен не съм станала още  Laughing

Неделя и понеделник бяхме на море, сега зубря немски, но подавах ушо от време на време да чуя какво става с Лудогорец. Страхотно е, че се класирахме, но много ме е яд, че успяха да ни вкарат два гола.

Трябва да пиша мотивационно писмо. Никога не съм писала, а винаги съм се чувствала ужасно тъпо да се описвам сама.
Препиши едно пък ти  Mr. Green Давай немския, ще помагам

# 428

Двоумях се дали да не сторя точно това  Laughing Ще постарая да разгледам няколко и да взема по нещо от тук, от там, но да присъства и мой почерк. Завиждам на хора, които умеят да се презентират и продават. Въобще не ме бива в това, а май е нещо, което или притежаваш или не. Като това да си добър оратор, може би.

С немския засега се справям, малко куца на моменти, но пък се старая. В нас съм налепила върху всичко немските названия за съответното нещо, барабар с подробностите. На хладилника в момента стоят три листчета "хладилник", "голям", "бял".  hahaha По вратите на стаите на немски пише кое е баня, хол, кухня и така. Мъжът ми се шегува, че и да не иска явно ще го научи покрай мен.
Силно се възпротиви обаче когато поисках да му лепна листче и върху него.

# 429
  • Ямбол
Антигона, мах дас брииф алайн.
Когато постъпвах на работа в гимназията, с мотивационното писмо ми помогна колежка от предишната ми работа, но беше изцяло индивидуално, без да съм преписвала и гледала от другаде. Неприятно впечатление прави това да не си дадеш малко зор поне един текст за себе си да измислиш. Обратно приема се много добре, когато изразиш индивидуалност и старание.

# 430
Их верде майн бестес ферзухен.

Колко глупаво изглеждат думите на чужд език изписани на кирилица.

# 431
Антигона, на какъв език ти трябва мотивационното писмо?
Виж няколко примера от нета и състави нещо кратко и авторско за самата себе си. Когато схванеш формата самото съставяне няма да ти е проблем. Аз обикновено пиша много лаконично за себе си и това винаги ми е най-кратакия тип документ в писмена форма.  Crazy

По принцип се следи да е преработена биографията ти само за съответната длъжност и да се изброяват умения и образование само в търсената сфера, така че това съкращава формата също.

Някой беше писал отзиви за книгата 'Оризовата майка'. Бихте ли посочили и автор, моля?
Когато гугълнах името ми излезе, че е написана от Рани Маника. За тази книга ли става въпрос?

# 432
  • Ямбол
Да, за нея.

# 433
Антигона, на какъв език ти трябва мотивационното писмо?

Български.

Пробвала съм да пиша такова на английски и ми се получава много лесно, самата ми мисъл тече по-гладко и думите стоят добре, семпли, подбрани, нищо помпозно. На български обаче ми звучи или досадно тромаво или прекалено сухо и лишено от авторство дори. Някак клишетата на английски стоят друго яче в сравнение когато ги пишеш и четеш на български.
Ще направя каквото мога, а за вбъдеще смятам да се обърна към консултант, който да ми даде свой поглед и препоръка.

# 434
Благодаря, Лиляна!  bouquet
 От доста дълго време слушам за тази книга и след като приключа с двете четени в момента ще я издиря тук.

Антигона, разбирам те.
 На англ. език мога да ти пратя sample/template и не е нужно да се пише много, но да е сбито, информативно и по същество. Какви точно умения и квалификации имаш за дадения пост, къде си ги практикувала и в коя сфера си била най-добра. Толкова.
Тук предлагаха безплатни курсове за новодошли и там консултантите точно това обясняваха за СВ и мотивационните резюмета.

Общо взето си пренаписваш всичко с оглед позицията и не пишеш примерно, че си работила в Макдонълдс 3 години като мениджър, когато кандидатстваш за научен работник, както беше в моя случай. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт