Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 55

• 75 511
  • 745
  •   2
Отговори
# 285
Холи Бери за Цветков няма часове, ако не си за стимулация. Казаха ми от Надежда, че тази седмица е зает, а от 1/09-04/9 щял да е на конференция и дават часове, за 05/09.

Искам да попитам дали сте имали смущения в цикъла, след пункция. Аз имах пункция на 01/07 и цикъл на 14/07 и от тогава нямам. Което е много смущаващо, защото ми е точен и редовен. С един яйчник съм и Цветков ми каза, да не си хвърлям парите за изследване на резерва, тъй като при стимулация(Фемара) имах само 1 Я, което било показателно за изчерпан резерв. Трябваше да започна стимулация, но уви.

# 286
Холи Бери, не знам, може при теб да има друга схема. Защо не питаш някое АГ, докато дойде време за часа ти при Цветков.
На мен винаги ми е идвал цикъла преди да свърша опаковката, но съм я доизпивала и после съм продължавала със следващата - без почивка. Не съм имала проблем с МЦ. Иначе за пръв път ми го изписа репродуктивен лекар и изрично ми каза да не правя почивки между опаковките.

# 287
Момичета да ви попитам плаща ли се издаването на епикриза  Thinking

Не се заплаща за Епикриза. На мен даже ми я изпратиха с куриер.

# 288
Холи Бери, не знам, може при теб да има друга схема. Защо не питаш някое АГ, докато дойде време за часа ти при Цветков.
На мен винаги ми е идвал цикъла преди да свърша опаковката, но съм я доизпивала и после съм продължавала със следващата - без почивка. Не съм имала проблем с МЦ. Иначе за пръв път ми го изписа репродуктивен лекар и изрично ми каза да не правя почивки между опаковките.

Благодаря, няма да спирам и аз ще си допия опаковката.

# 289
  • София
Елба, как върви при теб? Кога си на пункция?

# 290
  • София

Искам да попитам дали сте имали смущения в цикъла, след пункция. Аз имах пункция на 01/07 и цикъл на 14/07 и от тогава нямам. Което е много смущаващо, защото ми е точен и редовен. С един яйчник съм и Цветков ми каза, да не си хвърлям парите за изследване на резерва, тъй като при стимулация(Фемара) имах само 1 Я, което било показателно за изчерпан резерв. Трябваше да започна стимулация, но уви.
едий тест да направиш и на някой лекар да идеш да видят за задържан фоликул.
обикновенно това са причините за закъснение  Rolling Eyes
пункцията е била отдавна, няма как да влияе.

# 291
  • София
Zazu1, мислиш си за мен точно навреме Simple Smile утре съм на пункция. Ама слаба работа, знам, че трябва да вярвам, но... 1 фоликул 18-19 мм отдясно добър, отляво пак на размери същия, но с неправилна форма и един по-малък. Та на 1 читава Я се надявам. То почти същата работа, като на ЕЦ. Само дето аз на ЕЦ пък нищо нямам. Изобщо отчаянието пак ме обзема. Дано да ми размине. Още не съм смятала колко ми излезе тази стимулация, но мина 1000 лв.
Утре няма да съм сама, ама явно не пишат девойките Simple Smile

# 292
  • София
Една - една, важното е да е добра и да си се оплоди, развие и имплантира  Praynig  Peace. Аз като имах 8 и накрая нищо - презрели, незрели, неоплодени... Стискам палци да се похвалиш  Hug.

# 293
Елба, може пък да те изненадат и да са две хубави Praynig Дано това да е твоят опит, ако са две и станат и двете хубави ембриончета може и ти да ни изненадаш Hug

# 294
  • София
накрая да не излезат 3 яйцеклетки  Simple Smile

# 295
  • София
Благодаря за куража, момичета Simple Smile утре ще се разбере какво и дали. Ще докладвам Simple Smile

# 296
Здравейте отново момичета. Имам нужда от съвет. Чаках си цикъла да дойде, за започване на ЗЕТ, след дълъг протокол. Днес дойде и писах на докторката, че искам да направим изследвания и да прескочим този месец и дали да пуснем имунологични и да направим биопсия, тя обаче ми отгоеори само, че може да прескочим месеца без да уточни за изследванията и сега незнам какво да направя. Разширената биопсия в кой ден от цикъла се прави и много ли се чака за нея. И според вас дали за моментс е необходимо имаме една неуспешна инсеминация и едно неуспешно инвитро.
 Confused Извинявайте за дългия пост. #Crazy

# 297
На 5-ти ден след доказана овулация се прави. Пиши й, че искаш биопсия и я питай дали ще следи кога ще ти е овулацията или ще приемаш лекарства (както за ЗЕТ, когато се подтиска овулацията). Тогава тя ще ти каже за кой ден от МЦ да си запишеш час.
Иначе хората след неуспешни опити правят хистероскопия, лапароскопия, имунологични, генетични, биопсии. Само че това трябва да го обсъдиш с нея.

# 298
  • София
И аз ще правя този месец биопсия. И на мен днес ми дойде. Указанието на док е да запиша час за 10ден да проследим ову и на 5 ден след ову ще е биопсията.

# 299
Не е много коректно пациентката да казва "искам".По скоро да пита "удачно ли е, докторе, ако вие прецените."
 Нандин, ако имаш възможност направи всички.

Общи условия

Активация на акаунт