Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - 2

• 70 504
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Галче, като продукти и моята баница е така, но печенето ми е много по-различно. Пека на 350F за около 40 мин и не обръщам. Все си мисля, че от самото печене ми се прецакват баниците, нещо там се обърква  Naughty

Ще продължавам с експериментите, вчера купих 11 пакета кори за баница  Joy Не се шегувам! Всеки ден експериментирам докато се получи нещо ядливо

# 691
Йоана, изтеглих се тази сутрин - добре е положението, не съм напълняла. Не го правя всеки ден, защото при мен единият вариант при лоши резултати е да изпадна в безнадеждност и да ям още повече, а другият е да гладувам и после пак да напълнея, защото наваксвам гладуването. Затова предпочитам един-два пъти месечно. Струва ми се по-истинско като резултат, защото иначе и задържане на вода може да  покаже гадост, а и женският организъм е сложна машинка.
Галче, страхотно звучи това с какаовото масло. Аз никога не съм купувала, трябва да пробвам. Много ми хареса и рецептата за пуйка. Търпеливо си я сготвила, предполагам, че е станала страхотна Heart Eyes
Ние днес закусвахме по много мандарини,  за обяд направих пролетни рулца с кълнове, кисело зеле, моркови, чесън, масло и сос с кисело мляко и отново чесън. В отпуска сме и си наваксваме с чесъна, от който се пазим през останалото време Laughing
За вечеря ще има патица със зеле, но готвена от мама.
Аз баницата я правя малко мързеливата и повече е плънката от тестото - в купа слагам една кофичка кисело мляко и лъжичка сода, натрошено сирене доста, четири -пет яйца и около 100 грама разтопено масло. Редя кора по кора , по средата плънката, накрая мажа с едно яйце. Пека на 250 градуса за около двайсетина минути.  

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 14:32 от Аmanda

# 692
Йоана, само браво мога да ти кажа, а такова желание и не пестене на усилия, съм сигурна, че скоро ще се похвалиш с отличен резултат Hug Като печеш на 350F надува ли ти се баницата към края и покафенява ли равномерно. Оттам ще прецениш дали й е необходимо завъртане. Твоята фурна може и по-равномерно да пече от моята Peace

Аманда, и аз това забелязвам, че уж се движа по-малко и ям повече като си седя вкъщи, пък кантарът не се мести в посока нагоре, даже няколко грамчета надолу. Наистина странна работа Crazy

Ние вчера ядохме навън, че бяхме по задачи, вечерта грах с доматен сос и месо от пуйката Laughing Днес за обяд спаначени рулца със сурови моркови. За вечеря съм намислила да правя картофена пица на тиган, но още не съм сигурна как точно, защото ще ми е за пръв път.

Вие как ще празнувате Новата Година Hug

# 693
Йоанка, аз баницата я правя така:
Намазвам дъното на тавата с олио, редя кора, ръся сирене и така докато свършат корите...после режа суровата баница на баклавички, в цепнатинките и покрая заливам с разтопено на котлона масло! Накрая разбърквам 4 яйца с половин шише газирана вода от 500 мл, и заливам баницата, чакам пет минути да дръпне малко водата и пека на 200 градуса около 40 минути! Накрая ибръщам на три чиниики тавата с баницата да не спадне!
Нова година ще правим парти у нас! Мислех пълнена пуйка да правя, но май ще е свинско мариновано!
Пуйката правя така, запържвам малко лук, дробчета, ориз и сипвам малко водичка..като изври пълня пуйката, зашивам! Слагам я в тавата с малко вода и фолио за около час, после плътно около нея подреждам киселото зеле и продължавам печенето..до готовност в зависимост от големината и, накрая отвивам за тен Simple Smile Става божествена!

# 694
Момичета, на ММ не му понесе моята баница и реши, че от киселото мляко имал киселини и ми забрани да слагам на баницата кисело мляко. Мими, твоята рецепта ще се пробва! Аз преди само с газирана вода правих, не знам откъде прихванах техниката с киселото мляко  Thinking Я кажи само колко грама са ти корите? Аз имам Белла 400 гр

Пуйка не съм се престрашавала да пробвам, но като ги гледам какви са големи, ще има да я ядем 2 седмици.

При нас прехвърча сняг, но едва ли ще натрупа. Днес пътувахме до града и си мислех, че вече всички са ваканция и няма да има трафик... да, ама не! Всички работят с пълна сила и градът беше много оживен. Наистина нямам с какво да се похваля, много еднообразно е при нас и съм позанемарила готвенето. Вчера правих риба меч  Laughing много вкусно, пробвайте. Пекох на долен реотан на 450F за 10 мин, после на Broil (грил) режим още към 10. За гарнитура салата от варени картофи. А, и зелена салата имаше. Прияла ми се е пица, та ще направя идните дни. Това е засега  Hug

# 695
Корите са Фамилия 500 грама, но и с Белла правя!
Ти не живееше ли в САЩ, от къде кори Бела! Simple Smile

# 696
Миме, имам и кашкавал, и филе Елена, и салам Камчия, купен погрешка  Joy Има български супермаркет тук. Последният път ММ се върна с цял кашон меденки Любимка, има да ядем до на лято  Laughing

Питам те за корите, защото моите Белла са 400 гр, а тавата ми е голяма и май ще сложа 2 пакета, а пропорциите ще изчисля с помощта на Excel за да няма грешки  Laughing

# 697
За пуйката, може евентуално и да се направи на порциони и да се замрази, ако не можете да й насмогнете, ние почти й видяхме сметката  Wink

Аз ползвам кори на President's Choice 454г. На голяма кръгла тава слагам 1 пакет и стигат за 4 човека (2 възрастни и 2 деца). И като качество съм доволна от тях Peace

Пицата с картофите добре се получи, въпреки че си беше пълна импровизация, защото така и не можах да намеря рецептата, която бях гледала някъде в нета преди  Mr. Green

# 698
Миме, имам и кашкавал, и филе Елена, и салам Камчия, купен погрешка  Joy Има български супермаркет тук. Последният път ММ се върна с цял кашон меденки Любимка, има да ядем до на лято  :lol
Боже развалихме и Хамериканците! Joy
Правилно и на мен не ми понасят техните храни! Sick

# 699
Момичета, запретнала съм ръкавите и ще правя баница  Grinning

Галче, пробвала съм с тукашни кори, не са никак лоши и не са така залепнали една за друга като Белла  #Cussing out Не знам защо реших да взема български, но май ще е за последно.

Мими, хич не сме ги развалили тия хамериканци, те не знаят какво да ядат! 80% от шунките им са дъх на пушено или са с мед, кленов сироп, канела и всякакви измишльотини. Изобщо не им харесваме колбасите  Crossing Arms И хлябът е кофти, сладникав един... И хляб се научих да меся, и пътя до българския магазин открих бързо  Laughing

Вчера ядох патка. Бяхме на ресторант и реших да опитам. Хареса ми, като изключим, че беше с много дебела кожа, която не разбрах дали е за ядене или за красота само, явно не съм толкова изискана. Май патешкото хич не е популярно тук, а моята баба на село гледаше патки преди и сме яли без да сме очаквали колко е странно всъщност.

Ще пиша какво е станало с баницата.

# 700
Йоана, изчисли ли пропорциите с  Excel  hahaha?
Ние днес ядохме само вечерта готвена храна - телешко със зеленчуци /картофи, моркови, лук/. През деня си направихме разходка в планината и ядохме банани, солети и четиримата си разделихме един шоколад.
Напоследък доста често хапваме патешко, аз го харесвам повече от пуешкото, защото е по-мазно.
Галче, от варени картофи ли ти е блата за пицата - настъргани или на пюре?

# 701
Amanda, разчитах на интуицията си, домързя ме да отварям Ексел  Laughing Баницата се пече. Единственото, което ме притеснява, е, че газираната ми вода е с изтекъл срок на годност, но никога не е отваряна. Дали това може да е проблем  newsm78

Аз съм заинтригувана за патешкото, защото наистина е крехко и не е сухо. Ще се радвам ако някой сподели идея за приготвянето му  chef

# 702
Ох, Йоанка ясни са ми манджите им... Sick Като св прибрах от САЩ бях озверяла от глад, а надебеляла с 2 кила!
Хайде чакам отзиви за баницата? Simple Smile

# 703
Мими, баницата стана убиец! Спазих количеството кори (500 г) и газирана вода (500 мл), пропуснах маслото, слагах малко олио между корите и сложих 5 яйца  Laughing Обаче стана наистина много вкусна, пекох я 50 мин, но можеше и 45 сякаш. Благодаря  bouquet Вече само така ще я правя!

# 704
Мими, баницата стана убиец! Спазих количеството кори (500 г) и газирана вода (500 мл), пропуснах маслото, слагах малко олио между корите и сложих 5 яйца  Laughing Обаче стана наистина много вкусна, пекох я 50 мин, но можеше и 45 сякаш. Благодаря  bouquet Вече само така ще я правя!
Радвам се...покажи им на Хамериканците как се прави баница, а с масълце е божествена, ако държиш да е с олио го загрей до горещо и полей в цепнатинките, става убиец!

Общи условия

Активация на акаунт