В момента чета...48

• 78 556
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София
В Сиела пак ще има 50 % намаление в събота - дайте предложение какво да търся от техните книги  Heart Eyes

Аз лично ще си взема само "Брит Мари беше тук" и без това имам още 5,6 непрочетени на нощното шкафче  Laughing

Сега чета "Шоколадово докосване"  Simple Smile

# 121
Аз прочетох първата глава, и ми стана много уютно и приятно, с описаната зимна картина. Дано да си заслужава четенето.

Сподели, като я завършиш! Hug

Непременно ще споделя.

# 122
  • София
Тъй като съм в тежък и без хоризонт за привършване ремонт и нямам тв, съм се отдала на четене.

Камила Лекберг, "Русалката". Започва като обикновен роман, но се оказа криминална сага.
Добра писателка, добър превод от шведски.
Сега започнах любимия Ромен Гари - "Нататък билетът не важи". Потресаващ анализ на мъжа на 60! Но мисля, че би била разбрана и въздействала на жени (и мъже) в по-напреднала възраст (каквато съм и аз).

# 123
  • София
В момента чета Шоколад на Джоан Харис - приятно четиво без да ме впечатлява особено.
Сомоса не е и за мен определено. След Клара и сянката тотално се отказах от него.
Камила Лекберг ми стана любима. Изчетох всичко нейно, което го има в електронен формат. Останаха само две книги от поредицата, които трябва да потърся на хартия.
Приготвила със си Мравки и богове на Стефан Цанев и нямам търпение да я започна.

# 124
  • София

Камила Лекберг ми стана любима.

Книгите трябва ли да се четат подред,свързани ли са по някакъв начин?

# 125
  • София

Книгите трябва ли да се четат подред,свързани ли са по някакъв начин?
Историите са различни, но личния живот на детективите се развива последователно. Би било добре да се четат подред, но не е фатално и ако пропуснеш някоя. Аз по стечение на обстоятелствата ги четох доста разбъркано (1, 5, 3, 4, 6, 7) и не мисля, че ми се намали удоволствието.

# 126
Тъй като съм в тежък и без хоризонт за привършване ремонт и нямам тв, съм се отдала на четене.

Камила Лекберг, "Русалката". Започва като обикновен роман, но се оказа криминална сага.
Сега започнах любимия Ромен Гари - "Нататък билетът не важи". Потресаващ анализ на мъжа на 60! Но мисля, че би била разбрана и въздействала на жени (и мъже) в по-напреднала възраст (каквато съм и аз).
Бързо ли се развива действието ? newsm78
Че то на книгите май не пишеше коя част е въпросната книга .А коя е първа част всъщност ? newsm78

# 127
  • София
Мерси  Hug

# 128
  • София

Че то на книгите май не пишеше коя част е въпросната книга .А коя е първа част всъщност ? newsm78
Сравнително бързо бих казала. Последователността е следната:
Ледената принцеса
Проповедникът
Каменоделецът
Прокоба
Немското дете
Русалката
Пазачът на фара
Бавачката на ангели

# 129

Сравнително бързо бих казала. Последователността е следната:
Ледената принцеса
Проповедникът
Каменоделецът
Прокоба
Немското дете
Русалката
Пазачът на фара
Бавачката на ангели

bouquet

# 130
Освен Пещерите на идеите на Сомоса, в момента да довършвам Ледената принцеса на Камила Лекберг. Прави ми впечатление, че много кафе консумират тия шведи. А един от героите даже си пусна Дързост и красота Joy(не съм сигурна в оригинала е този сериал или друга американска сапунена опера, която продължава безкрайно).

# 131
Освен Пещерите на идеите на Сомоса, в момента да довършвам Ледената принцеса на Камила Лекберг. Прави ми впечатление, че много кафе консумират тия шведи. А един от героите даже си пусна Дързост и красота Joy(не съм сигурна в оригинала е този сериал или друга американска сапунена опера, която продължава безкрайно).
Много се впуска в разни безиинтересни подробности около следователите , а работата по крими случаите едва ли не се движат тегаво.Дразня се на разни ненужни подробности на които авторката набляга. TiredНаправо ми иде да прелиствам някои страници. ConfusedИначе случаите са интересни сами по себе си , но зле разказани.

# 132
Въпрос на вкус. На мен не ми пречат, единствено това с кафето ме дразни. Не съм забелязала това да ми боде очите в книгите на Несбьо, но явно в Норвегия не го консумират в такива количества, или пък авторът ни го спестява. Харесва ми как пише жената и изобщо не съжалявам, че си купих Проповедникът. И на него ще му дойде редът.

# 133
  • София
Камила не съм я чела,но съм чела други шведски автори и никога не ми е правило впечатление за кафето, може би лично тя му е фенка  hahaha

# 134
  • Русе, България
Като сте на тема криминални романи, ще си позволя да споделя впечатления от един, прочетен това лято. "Убийството на художника" от Луиз Пени. Купих си я, привлечена от информацията, че този "шедьовър", награден с 11 награди "Агата Кристи", те потапя в неповторима канадска атмосфера и те води в заплетен случай в духа на най-добрите кримки. Ами, пълен боклук. Бях си казала да не се подвеждам по подобни гръмки описания, но се подлъгах. Историята е плоска, сама се досетих за повечето неща, освен това детективите нямаха никакво присъствие, така да се каже. Аматьорска работа беше този роман.

Сега ме заинтригувахте с шведската писателка, но ще се попочудя. Не че нямам още половин дузина книги на опашката, де. Но, пустото, много обичам криминални истории!

Общи условия

Активация на акаунт