В момента чета...48

• 78 547
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Аз се записвам с една книжка от поредицата на сп. "Журнал".

Много подробно  Tired

Аз прочетох Шоколад на Джоан Харис. Май ми дойде прекалено шоколадова  Rolling Eyes  Thinking Сега се чудя да започвам ли Къпиново вино или да оставя за нататък, за да не се гътна от прекалена сладост  newsm78
Другият ми вариант е Слугинята или Оризовата майка, че отдавна отлежават в четеца.

Тарталета, препоръчвам ти "Бонбонените обувки", на мен повече ми хареса от "Къпиново вино" Simple Smile  Hug
Иначе аз чета "Седем писма от Париж" - не е лоша за сега, но нямам много време  #2gunfire

Третата книга от поредицата «Шоколад» «Прасковите на кюрето» е уникална.
Иначе в момента съм на «Клуб «Чаен порцелан» от Ванеса Грийн.

# 106
"Знакът на близнаците" е много добър роман! Доволна съм.

Успях да прочета и "Долорес Клейборн" на Стивън Кинг. Също хубава книга.

Ще започна "Момичето, което обичаше Том Гордън" отново на Кинг. После се връщам на Лъдлъм. Simple Smile

# 107
Аз се записвам с една книжка от поредицата на сп. "Журнал".

Много подробно  Tired

Аз прочетох Шоколад на Джоан Харис. Май ми дойде прекалено шоколадова  Rolling Eyes  Thinking Сега се чудя да започвам ли Къпиново вино или да оставя за нататък, за да не се гътна от прекалена сладост  newsm78
Другият ми вариант е Слугинята или Оризовата майка, че отдавна отлежават в четеца.

Тарталета, препоръчвам ти "Бонбонените обувки", на мен повече ми хареса от "Къпиново вино" Simple Smile  Hug
Иначе аз чета "Седем писма от Париж" - не е лоша за сега, но нямам много време  #2gunfire

Третата книга от поредицата «Шоколад» «Прасковите на кюрето» е уникална.
Иначе в момента съм на «Клуб «Чаен порцелан» от Ванеса Грийн.

О, да и аз много я харесвам Simple Smile Втората и третата даже много повече от "Шоколад" Simple Smile

# 108
  • Belgium
Чета "Пътят към Литъл Дриблинг" на Бил Брайсън. Много ми харесва - свежа, с чувство за хумор. Е, личи си, че е писана от възрастен човек, има "жалби за отминалата младост", малко критика на прогреса, но понеже и моята възраст напредва, мога да разбера оплакванията Simple Smile Simple Smile. Хубава книга, харесва ми.
Понеже имам малко свободно време в офиса, започнах да препорочитам"Осъдени души" на Димов. Подозирам, че няма да ми хареса толкова, колкото на младини. Но четенето все пак си заслужава, заради езика, заради живите картини, които са нарисувани с думите. Емоциите ми идват леко пресилени, да видим как ще ми понесат по-нататък Simple Smile.

И за двете  Heart Eyes

Започнах Японският любовник от Исабел Алиенде, но нещо не ме грабва. Нещо не мога да попадна на моята книга Confused

Проблемът не е в теб, "Японският любовник" е слабичко изпълнение за възможностите на Алиенде.

Нищо не бях чела повече от седмица и сега започвам Purity на Джонатан Франзен с жестоко настървение  Crazy Party

# 109
В Сиела пак ще има 50 % намаление в събота - дайте предложение какво да търся от техните книги  Heart Eyes

# 110

Започнах Японският любовник от Исабел Алиенде, но нещо не ме грабва. Нещо не мога да попадна на моята книга Confused

Проблемът не е в теб, "Японският любовник" е слабичко изпълнение за възможностите на Алиенде.
И аз не харесах "Японският любовник", дори мисля вече да се откажа от Алиенде, ако изобщо има нова книга  Laughing. А обикновено съм безкритичен фен на авторката. Обаче точно тази история ми се видя изсмукана от пръстите, написана само защото нещо трябва да се издаде.

# 111
В момента чета Пещерата на идеите на Хосе Карлос Сомоса. Засега ми идва доста объркваща, дано по-нататък всичко си дойде на мястото.

# 112
Деси, благодаря за новата тема.  bouquet

Записвам се с последните прочетени заглавия:

Застрелване на слона-Джордж Оруел. Прекрасен разказ, разкриващ негативното отношение на автора към британския империализъм.

Синът на Ной-Е.Е.Шмит. Поредното истинско бижу от поредицата на автора за религиите. Много докосващ разказ.

Кървави разкази-Александър Чакъров. Невероятни, истинска наслада за сетивата. Задължителни за харесалите „Трънски разкази”.

Черно и сребърно-Паоло Джордано. Хареса ми и този трети роман на автора. Една нестандартна история за сплотеността на едно семейство, дължаща се на домашната помощница. Топъл и уютен.

Във времена на гаснеща светлина-Ойген Руге. Все не успявам да разбера докрай книгите, описващи преломните събития на т.нар. социализъм/комунизъм. Тук имаме бурната история на едно семейство от Източна Германия, която обаче по никакъв начин не почувствах близка.

Щъркелите и планината-Мирослав Пенков
. И тази книга не успя да ме докосне. Имаше прекалено много елементи, които не успяха да създадат цялостна картина. Авторът се е опитал една ли не да обхване историята на Странджа от самия Голям взрив. Еми, не му се е получило според мен.

Изгубеният рай-Сесилия Самартин. Прекрасна книга, топла, докосваща и много човешка.

Къщата на духовете-Исабел Алиенде. Неочаквано, предвид многото хвалебствия, тази книга на Алиенде не ми хареса колкото други нейни. Много силни начало и край, но към средата ми доскуча. Аз, която обичам да чета за духове и съм доста толерантна към всякакъв литературен спиритуализъм, тук ми дойдоха малко в повече духовете.  

Джинджифиловата къща-Карин Герхардсен Рядко чета трилъри, но по един на годината, си причинявам. Не ме впечатли. Единственият елемент от историята, който ме заинтригува, остана да се развива в следващите части на историята.

Куклената къща-Туве Янсон. Не очаквах толкова много да ми харесат разказите, предвид първата ми среща с авторката. Само с един-два разказа не успях да се спогодя. Ще си потърся и „Дъщерята на скулптора” за прочит.

Ich_Will_ , да не те отчайвам, но "Пещерата на идеите" е най-претенциозната книга, която съм чела. Абсолютно нечетивна е, въпреки че на инат я прочетох докрай.

# 113
Елинка, Сомоса не е за всеки. То аз и за Клара и сянката прочетох много негативни отзиви, но в крайна сметка ми хареса. Аз съм още съвсем в началото и не изключвам да потръгне на по-късен етап.

# 114
  • Belgium
Мдам, и за мен "Пещерата на идеите" е тежко и кухо претенциозно четиво. Отказа ме изцяло от Сомоса.

Но пък на феновете му сигурно ще допадне.

# 115
  • София
Елинка, благодаря много за споделените впечатления. Записвам си за четене "Изгубеният рай". Peace

Лу, благодаря и на теб. Доверявам ти се и изобщо няма да пробвам Сомоса. Wink

По темата - чета "Елементарните частици" на Мишел Уелбек (лудак!). Mr. Green

# 116
Прочетох "Тес от рода Дърбървил" на Томас Харди - класиката си е класика.

Започнах .

# 117
  • Чукарландия

Имам я, чела съм я в юношеските си години. Нищо не помня от нея. Crazy

# 118

Имам я, чела съм я в юношеските си години. Нищо не помня от нея. Crazy

Аз прочетох първата глава, и ми стана много уютно и приятно, с описаната зимна картина. Дано да си заслужава четенето.

# 119
  • Чукарландия
Аз прочетох първата глава, и ми стана много уютно и приятно, с описаната зимна картина. Дано да си заслужава четенето.

Сподели, като я завършиш! Hug

Общи условия

Активация на акаунт