В момента чета...48

• 78 074
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
  • Mostly in my mind
''Гордост и предразсъдъци'', ''Джейн Еър'', ''Брулени хълмове'', ''Далече от безумната тълпа''-обожавам ги тези любовни класики.  Heart Eyes
Благодаря за новата тема.
Аз си продължавам с ''Малкият приятел''. Blush

# 16
  • Вестерос
Последната не я знам? На кого е?

Напредвам с Брулените бавно, нямам много време последните дни. По-мрачничка е от Джейн Еър.

След нея не съм решила какво ще чела, имам около 10 книги , които чакат.  Blush

за темата  bouquet

# 17
" Преспанските камбани"  Peace

# 18
Благодаря за новата тема! bouquet
Вчера започнах Болница на края на града. Видях, че и друга съфорумка я е почнала, но аз съм съвсем в началото. Засега ми харесва, героите са ми интересни, случките също!

# 19
Прочетох новата пиеса от света на Хари Потър - Harry Potter and the Cursed Child. Много съм разочарована. Cry Не разбирам как Роулинг се е съгласила да си сложи името върху това нещо. Confused

# 20
  • София
Започнах тази сутрин "Тай-пан" на Джеймс Клавел.

# 21
  • Пловдив
"Миг преди никога" - Джесика Редмерски. Не е моята книга определено. Бавно действие със съвсем нелогични моменти на места.

# 22
Деска благодаря за темата Hug

Аз още съм с Тайната история Blush От кога я влача, но нямам никакво време. А така ми се иска да седна и да чета, и чета, и чета ...

Относно Гордост и предразсъдъци момичето мисля, беше писало, че няма никакво въздействие върху нея, което си е нейно право, а не че няма действие в книгата Peace
Аз я бях почнала преди време, но тогава бях в особен период когато нищо не можеше да ми задържи вниманието, та реших да я оставя за по-добри времена. Помня обаче остроумните реплики и тънкия хумор.

# 23
  • София
"Ема", Джейн Остин
Моите уважения, но се чувствам лично засегната, от това, че някой казва, че Гордст и предразсъдъци е суха и нямало никакво действие. Недейте, така, говорите за роман-шедьовър, една от най-обичаните класики на всички времена  Simple Smile Heart Eyes
Разбира се, всеки има право на мнение, и имаме различен вкус и не искам да бъде разбрана погрешно но това твърдение ми се струва незадълбочено, а и е напълно невярно това, че няма действие  Peace
Лично на мен това ми е люблимата книга,а и затова съм може би много пристрастна,чела съм я над 5 пъти и никога не ми омръзва, та не можах да подмина това мнение, длъжна бях да защитя книгата  Mr. Green

Хората харесваме различни неща, просто това, че една книга е класика, не трябва да кара хората да я харесват заради това. Не съм казала, че няма действие, а че на мен не ми въздейства. Приятна е, просто за моя вкус е суха, точно заради това. Може да е трябвало да я прочета по-рано или да не я сравнявам с други книги.. Просто аз оценявам книгите по въздействието им и усещането, което оставят в мен. Иначе не може да се отрече, че има неща и реплики върху които да се замисли човек и приятните герои и хуморът. Но за мен това не е достатъчно, за да ми стане една книга любима.  bouquet

# 24
  • на североизток от Рая
 Бързам да се запиша, че ще ви изпусна.

Деси, благодаря, че ни събра!  Hug

Прочетох "Синът на рибаря" и бих я препоръчала на хора, които обичат книги за семейния бит, история и традиции. Латвийска е книгата, доста ме затрудняваха имената на героите. Всичко се случва в рибарски села, историята е основно за рибарския поминък. Стара книга е, заглавието ме беше привлякло преди повече от година и най-после дойде времето да я прочета. Хареса ми, доброто все пак победи.

Сега мисля да започна друга книга от библиотеката и така моите остават пак на заден план. Избрах си "Доказателства за нейния живот" - Маркета Хейкалова, защото е с малък обем и ще мога да я прочета бързо.

Кости, стана ми приятно, че те виждам!  Hug Heart Eyes

# 25
  • София
Деси, благодаря за темата  bouquet

Преди два дни приключих шестата Малазанска книга - 1045 страници  Crazy
Продължавам със седмата. Надявам се, че до края на годината, както планирам, ще приключа с тази феноменална поредица.

# 26
Прехвърлям се в тукашната тема с Мураками "Спутник, моя любов".

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 18:47 от ябълка

# 27
  • Русе, България
Аз смело чета "Ана Каренина", малко преди страница № 200 съм. Grinning Харесва ми многопластовото повествование. В този смисъл, по-горе мернах "Преспанските камбани" - беше истинско удоволствие, когато четох четирилогията преди години. Спомням си как и сутрин, и вечер не оставях книгите, бяха погълнали много мислите ми. Трябва някога да ги прочета пак. Българска класика на световно ниво!

# 28
Толкова отдавна не съм писала в темата, но книгата, която чета, е как да научим детето на гърне, та едва ли ще ви е интересно да споделям впечатления  Mr. Green Иначе всеки ден ви следя.
Преди това бях силно впечатлена от "Аз съм пратеникът" - прекрасна и като замисъл, и като изпълнение. Малко в стил YA, но не съвсем.
Аз съм от вечните фенове на Джейн Остин, която според мен е явление за времето си. Тънката ирония, с която обрисува тогавашните порядки, морал и взаимоотношения, незабравимите пълнокръвни образи, които създава и изпълва с живот - малко съвременни автори могат да се похвалят с толкова талантливо перо.

# 29
  • Варна
 В момента чета тази книга и ми е страшно интересна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт