В момента чета...48

• 78 587
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Предполагам, че тя ще си вземе първоначално само една книга да види дали ще и хареса и чак тогава да прецени дали да вземе следващите или не.
Лу, никой няма да те убива с камъни, поне аз със сигурност няма да го направя Laughing Аз също не съм и фен. Даже през цялото време си мислех, че съм единствената, която не хареса прословутата и Гордост и предразсъдъци и реших да не се издавам да не вземат мен да ме замерват с камъни Mr. Green Все пак всеки си има собствен вкус.
Книгата не съм чела, само филма - много добре направен, направо те пренася в епохата.
(Нека ме бият с камъни - на вкус и цвет товарищи нет.  Mr. Green )

# 166
  • София
iv6 , но не разбрах конкретно "Абатството Нортангър" на Остин дали си чела? То е едно от по-слабите ѝ произведения и каквато и преработка да му се напише няма да излезе кой знае какво.
Не съм. Но толкова превъзнасяха романа на Макдърмид, че реших да прочета поредната книга от любимата ми авторка. А то...

# 167
  • София
iv6, недей да пишеш последователни постове един след друг - против правилата на форума е.
Ако искаш да добавиш нещо във вече публикуван пост, използвай опцията за редактиране.
 Hug

# 168
  • София
На Камила Лекберг съм чела само Немското дете. Не беше лоша, но я четох между 2 книги на Несбьо и може би затова не ме грабна чак толкова много.  Mr. Green Несбьо ми е фаворит от скандинавските, е чела съм само 3-4 автори, та не е кой знае какво сравнение.
Аз ползвам и Киндъл и книги на хартия. Ако мога да си намеря книгата в нета, си я свалям, ако не мога - търся я в библиотеката и от там си я взимам. Но рядко ми остава време да отида до там (работа, малки деца, знаете как е), а и ако е по-дебела книгата предпочитам в чантата да си нося Киндъла.  Laughing

# 169
Единствената книга на Лекберг, която съм чела, е "Ледената принцеса". Вероятно ще си остана само с нея. Нямам никакъв спомен от книгата, макар че съм я чела преди няколко месеца, само знам, че никак не ми хареса. Погледнах сега какво съм написала в бележника си за нея - "глупава, плоска и елементарна". Simple Smile
Опитвам се да си харесам нещо от "Сиела", за да се възползвам от намалението, но засега нищо не ми привлича вниманието.

# 170
  • Пловдив

# 171
  • Mostly in my mind
Камила не съм я чела,но съм чела други шведски автори и никога не ми е правило впечатление за кафето, може би лично тя му е фенка  hahaha
При Стиг Ларшон помня,  че се спускаха да пият кафе.  Mr. Green
На Камила съм чела само Прокоба,  но не останах впечатлена. Много предвидимо беше всичко.
От Сиела взех Малкия принц, АЗ още броя дните и Делтата на Венера.
Извинете за кавичките. През телефона е много досадно.  Blush

# 172
  • Бургас
Прочетох ,,Италианско изкушение,, на Ники Пелегрино. Хареса ми историята. Лесна за четене книжка.
Сега започвам ,,Отклонение,, на Блага Димитрова. Много добри отзиви видях тук за книгата. Hug

# 173
Започнах и зарязах Уиски Бийч, същото направих и с Пръстенът на София. Май не им е момента или просто не са моите книги. Снощи отворих Изворът на Айн Ранд. Увлече ме. Ще чета нея електронно. През уикенда чета на хартия На Изток от Запада. Приятни и малко мрачни разкази. В последно време често посягам към българските автори- съвременни и не чак толкова.

# 174
Прочетох ,,Италианско изкушение,, на Ники Пелегрино. Хареса ми историята. Лесна за четене книжка.
Сега започвам ,,Отклонение,, на Блага Димитрова. Много добри отзиви видях тук за книгата. Hug

Разкошна е Отклонение. Приятно четене!

# 175
Прочетох най - накрая "Баба праща поздрави..." - толкова време не бях влачила някоя книга!
Приключвам вече с този автор, определено не си паснахме, както вече споменах според мен книгите му са много прехвалени..

Взех си няколко книжки на Блага Димитрова - "Глухарчето", "Отклонение", надявам се да ми харесат Simple Smile

# 176
  • Бургас

Разкошна е Отклонение. Приятно четене!
Благодаря! Със сигурност ще е!

Взех си няколко книжки на Блага Димитрова - "Глухарчето", "Отклонение", надявам се да ми харесат Simple Smile
Бъни,заедно ще четем с теб  Wink bouquet

# 177
  • София
Аз си взех днес "Брит Мари беше тук".На мен ми хареса Бакман. Simple Smile "Глухарчето" ми е в списъка.

# 178
Анотацията на книгата ме накара да посегна към нея, без да се ровя за ревюта, препоръки, мнения...
Едва в началото съм, 30-тина странички, искрено се надявам да не ме разочарова, че продължението й чака чинно реда си.
Та това чета в момента - "Първият ден" на Марк Леви. Ето и откъсът, който ме грабна:
"Легенда разказва, че детето научава в утробата на майка си тайната
на Сътворението, от самото начало на света до неговия край.
Когато то се ражда, пратеник минава над люлката му и поставя пръст върху неговите устни, за да не разкрие то никога поверената му тайна, тайната на живота.
В деня, когато съм роден, пратеникът е забравил да ме посети
и си спомням всичко..."

# 179
  • Belgium

Приключвам вече с този автор, определено не си паснахме, както вече споменах според мен книгите му са много прехвалени..

+1

Общи условия

Активация на акаунт