В момента чета...48

• 78 097
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
N.N., вероятно "ПЪтят" и "Животът" щяха повече да ти харесат, ако ги беше прочела преди доста години, не знам ти на колко си години и какво знаеш за тях, но книгите са били издадени през времето на комунизма в България с едничката цел да покажат колко гнило и развалено е западното общество. Те са били възможност за хората да надникнат, макар и едностранно, през Желязната завеса. Извинете за лиричното отклонение   Peace
За сегашните ни разбирания, наистина май не са особено впечатляващи.

А Тес си е Тес, Харди е майстор  bouquet

В момента чета "Убийството на мистериозната жена"Неле Нойхаус - преполових я през нощта, но още не мога да оправя имената на героите. Интересна, доста пресилена фабула - убитата е била е*а си злата вещица, списъкът с имащи мотив да я претрепят е най-дългият, който съм срещала, но като не съм тръгнала с големите очаквания, чета си я с кеф.

# 76
Записвам се в новата тема със "Слугинята" - Катрин Стокет. Почти я приключвам и има много неща, които ми харесаха в нея. Много добре изградени образи и атмосфера. За мен лично тази книга е и обогатяваща познанията ми за расовата сегрегация в южните щати през 60-те години на миналия век. Впечатлена съм също как преди повече от 50 години климатикът, съдомиялната и цветният телевизор с дистанционно управление са част от домакинската техника на американските семейства. На моменти обаче книгата ми идваше малко монотонна, а и като цяло взаимоотношенията между героите се развиваха по напълно предвидим начин. Оценката ми клони към 4/5*.

Започнала съм и "11/22/1963" на Кинг. Отдавна исках да я прочета. В началото съм, но вече ми прави впечатление, че има много излишни отклонения и това леко ме дразни  Wink Дано историята наистина си я бива, за да си заслужава четенето на 800 страници.

# 77
Не съм писала от хиляда години.

Последно прочетох "Капан за Пепеляшка". Тънко книжле, което накрая ме остави разтроена. Grinning Кой кой е, какво, защо, този този ли е... пълна каша. Grinning Сам си развиваш теории накрая. По-скоро ми хареса, но не е като да не съм объркана. Simple Smile

И още едно тънко книжле - "Виелица" на Владимир Сорокин посред лято. Grinning Ами... не е за мен. Странна бих казала. Написана е като приказка. Няма начало на нова глава, нищо. Тече един текст и туй то. Grinning Нищо кой знае какво не се случва. Очаквах някакви разкрития, повече обяснения, описания. Няма такова нещо. Прекалено кратко ми дойде всичко. Май не съм за тънки книги. Grinning

В момента чета "3 секунди" на Руслунд и Хелстрьом и много ми допада за сега. Все пак не е 200стр.  Laughing Joy Шегувам се, разбира се. Не определям една книга дали е хубава или не по това колко страници е, но напоследък просто така се случва.

# 78
  • Bulgaria
Цяло лято съм на вълна Габриел Гарсия Маркес  Simple Smile Няма слаба книга от тези които съм прочела до момента -Разкази,Сто години самота и Есента на патриарха !

# 79
Ти най - хубавата не си прочела - Любов по време на холера. Завиждам ти, че ти предстои Peace

# 80
  • Bulgaria
Ти най - хубавата не си прочела - Любов по време на холера. Завиждам ти, че ти предстои Peace

Тя е следващата ,заедно с Хроника на една предизвестена смърт . Hug

# 81
  • на последния етаж
Да, любима книга!  Heart Eyes

# 82
"Сто години самота" не ми допадна, но ще пробвам и с "Любов по време на холера"  yes

# 83
  • София
И аз съм с противоречиви впечатления от Сто години самота, а Любов по време на холера ми се стори чудна  Heart Eyes От много време се каня да я препрочета за да видя дали ще ме влюби отново.

Прочетох Момичето, което онемя на Юрт и Русенфелт. На нивото на първата и третата книга е - не особено интригуваща криминална история. Но има разтърсваща изненада в последните 5 страници. Crazy
Май следващата ще е Останките на деня на Ишигуро, видях добри отзиви тук.

# 84
  • Plovdiv, Bulgaria
в момента чета:

http://ciela.bg/books/book/moiata-prekrasna-knizharnichka/2269

за немски автор ми е малко сладникава, но приятна

# 85
  • София
Прочетох Момичето, което онемя на Юрт и Русенфелт. На нивото на първата и третата книга е - не особено интригуваща криминална история. Но има разтърсваща изненада в последните 5 страници. Crazy
В електронен формат ли я четеш или на хартия, и ако е в електронен откъде е? Ако не емного нахално да попитам.
За да не е само спам зарязвам Учителят по фехтовка и започвам Клара и сянката. Още съм в началото, но ми е много интересна.
Сто години самота съм я чела като тийнейджърка и помня, че ми хареса. Отбелязвам си да прочета и Любов по време на холера.  bouquet

# 86
  • Mostly in my mind
в момента чета:

http://ciela.bg/books/book/moiata-prekrasna-knizharnichka/2269

за немски автор ми е малко сладникава, но приятна
Зарязах я още през началото аз.  Blush

# 87
  • София
Дидка-бандитка , електронно на немски я прочетох. Още я няма на български, но наскоро излезе третата книга
Скрит текст:

# 88
  • София
Ауу, а тази съм я проспала. Мерси, първо нея ще я потърся.  bouquet

# 89
  • Mediterraneo
В крайна сметка започнах Оризовата майка. Не мога да се откъсна от нея...

Общи условия

Активация на акаунт