В момента чета...48

• 78 579
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • София
iv6, това не е поредица като Игрите на глада, Песен за огън и лед, Малазанската книга на мъртвите, Метро, Хрониките на Амбър и прочие, които се четат от първата до последната последователно. Криминалните случаи са си отделно, единствено историята около личния живот на главния герой е последователна и започва от Ледената принцеса. Препоръчително е да се започне от първата книга, но и друга да почнеш, пак не е фатално. Аз реших да започна от първата, защото искам да следя историята от личния живот на главното ченге отначало. Аз също съм съгласна, че скандинавските криминалета са по-бавни от останалите. Освен това са и по-мрачни и потискащи, ако мога така да се изразя.
Аха, благодаря за пояснението, Их_вил_линк. При една-единствена прочетена книга не съм  усетила, че има сюжетна линия за главното ченге. Ще се опитам да ги намеря в реда, в който си ги изброила.

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 23:21 от iv6

# 151
  • София
Скрит текст:
Като сте на тема криминални романи, ще си позволя да споделя впечатления от един, прочетен това лято. "Убийството на художника" от Луиз Пени. Купих си я, привлечена от информацията, че този "шедьовър", награден с 11 награди "Агата Кристи", те потапя в неповторима канадска атмосфера и те води в заплетен случай в духа на най-добрите кримки. Ами, пълен боклук. Бях си казала да не се подвеждам по подобни гръмки описания, но се подлъгах. Историята е плоска, сама се досетих за повечето неща, освен това детективите нямаха никакво присъствие, така да се каже. Аматьорска работа беше този роман.

Сега ме заинтригувахте с шведската писателка, но ще се попочудя. Не че нямам още половин дузина книги на опашката, де. Но, пустото, много обичам криминални истории!
Щом харесваш криминалета, огледай се за книги на Вал Макдърмид - веллликолепна!
Само не взема "Абатството Нортангър", която е писана по поръчка като продължение на едноименния роман на Джейн Остин - първо, не е криминална, второ, е за тинейджъри.
Кой роман по конкретно би препоръчала като за начоло ?И там действието по бързо ли е ?
Аз първо отворих този , интересен ми се струва ..
https://chitanka.info/book/7013-dalechno-eho
[/quote]
Този не съм го чела. Макдърмид е доста кръвожадна, но безкрайно увлекателен писател.

# 152
На хартия или в електронен вариант ги четеш? Да предупредя, че във втория втората книга от поредицата Проповедникът не се намира все още, както и последната и, понеже излезе съвсем наскоро. На хартия в Хеликон се намират всички освен втората. Нея я намерих в книжарница Сиела, но но можеш да си я поръчаш и онлайн, все още я има в наличност.

# 153
  • София
Скрит текст:
Като сте на тема криминални романи, ще си позволя да споделя впечатления от един, прочетен това лято. "Убийството на художника" от Луиз Пени. Купих си я, привлечена от информацията, че този "шедьовър", награден с 11 награди "Агата Кристи", те потапя в неповторима канадска атмосфера и те води в заплетен случай в духа на най-добрите кримки. Ами, пълен боклук. Бях си казала да не се подвеждам по подобни гръмки описания, но се подлъгах. Историята е плоска, сама се досетих за повечето неща, освен това детективите нямаха никакво присъствие, така да се каже. Аматьорска работа беше този роман.

Сега ме заинтригувахте с шведската писателка, но ще се попочудя. Не че нямам още половин дузина книги на опашката, де. Но, пустото, много обичам криминални истории!
Щом харесваш криминалета, огледай се за книги на Вал Макдърмид - веллликолепна!
Само не взема "Абатството Нортангър", която е писана по поръчка като продължение на едноименния роман на Джейн Остин - първо, не е криминална, второ, е за тинейджъри.
Не е продължение, а проектът Остин, известни автори пишат наново историите осъвременени!
Е, не знаех за другите автори. Само за "Абатството..." знаех.

# 154
  • София
Не е продължение, а проектът Остин, известни автори пишат наново историите осъвременени!

Точно така  Peace

А вече дали е за тийнейджъри зависи кой до каква степен е фен на Остин, нейното писане и съвременните трактовки на романите ѝ.
Лу, очевидно не си чела романа. Wink Някаква повърхностна смесица от вампирски страхове и любовна история на 17-годишни. От разстоянието на моите години на такава оприличавам тази книга.

# 155
  • София
Аз си чакам панаира (до тогава си имам какво да чета ) и ще си взема на Камила,определено ме заинтригувахте Grinning

# 156
  • Belgium

Точно така  Peace

А вече дали е за тийнейджъри зависи кой до каква степен е фен на Остин, нейното писане и съвременните трактовки на романите ѝ.
Лу, очевидно не си чела романа. Wink Някаква повърхностна смесица от вампирски страхове и любовна история на 17-годишни. От разстоянието на моите години на такава оприличавам тази книга.

Чела съм го  Wink
Но аз не съм особен фен на Джейн Остин (не ме убивайте с камъни  Mr. Green ) и за мен тя си е бабата на чиклита. Тъй че Вал просто слага действието на оригиналния роман в наши дни. Като тръгнеш от такъв първоизточник няма какво друго да получиш.

Ти чела ли си "Абатството Нортангър" на Остин? За времето си то е било сатира на модните тогава готически романи и четящите ги в захлас. Вал сменя готик романите с модерните до скоро вампирски саги.

# 157
  • София
На хартия или в електронен вариант ги четеш? Да предупредя, че във втория втората книга от поредицата Проповедникът не се намира все още, както и последната и, понеже излезе съвсем наскоро. На хартия в Хеликон се намират всички освен втората. Нея я намерих в книжарница Сиела, но но можеш да си я поръчаш и онлайн, все още я има в наличност.
Хартия, хартия - предпочитам я. А и нямам електронна книга. Ползвам предимно Столичната библиотека (пл. "Славейков"), където честно казано, трудно може да се дореди човек за поредица. Дори има опция "записване на опашката" за популярни книги. Laughing  Така ми се случи с поредицата "Мафията на майките" (Керстин Гир - да не повярваш, че е германка). Накрая ми писна и купих и трите книжки.

# 158
  • София
Аз си чакам панаира (до тогава си имам какво да чета ) и ще си взема на Камила,определено ме заинтригувахте Grinning
Много си заслужава. И щом ще купуваш книгите й, ще ти трябва цяло рафтче. Mr. Green

# 159
  • София
Скрит текст:

Точно така  Peace

Чела съм го  Wink
Но аз не съм особен фен на Джейн Остин (не ме убивайте с камъни  Mr. Green ) и за мен тя си е бабата на чиклита. Тъй че Вал просто слага действието на оригиналния роман в наши дни. Като тръгнеш от такъв първоизточник няма какво друго да получиш.

Ти чела ли си "Абатството Нортангър" на Остин? За времето си то е било сатира на модните тогава готически романи и четящите ги в захлас. Вал сменя готик романите с модерните до скоро вампирски саги.
Навремето като ученичка съм чела Остин и в това имаше някаква романтика.

# 160
  • София
Много си заслужава. И щом ще купуваш книгите й, ще ти трябва цяло рафтче. Mr. Green

То няма място вече,ама от време на време оставам "случайно" някои при нашите,някои при свекърите.Като ходиме миналият път свекървата ми казва-ти всеки път си носиш много книги и все ги забравяш Grinning
От скандинавското последно четох Лабиринтът (забравих сега авторът) не беше лоша,ама някяк краят не ми се понрави много. Grinning

# 161
Предполагам, че тя ще си вземе първоначално само една книга да види дали ще и хареса и чак тогава да прецени дали да вземе следващите или не.
Лу, никой няма да те убива с камъни, поне аз със сигурност няма да го направя Laughing Аз също не съм и фен. Даже през цялото време си мислех, че съм единствената, която не хареса прословутата и Гордост и предразсъдъци и реших да не се издавам да не вземат мен да ме замерват с камъни Mr. Green Все пак всеки си има собствен вкус.

# 162
  • София
...И щом ще купуваш книгите й, ще ти трябва цяло рафтче. Mr. Green

То няма място вече,ама от време на време оставам "случайно" някои при нашите,някои при свекърите.Като ходиме миналият път свекървата ми казва-ти всеки път си носиш много книги и все ги забравяш Grinning
От скандинавското последно четох Лабиринтът (забравих сега авторът) не беше лоша,ама някяк краят не ми се понрави много. Grinning
Аз заради мястото и цените на книгите минах на вариант "библиотеки". Сега остава да си купя и електронна книга, дано се свиква лесно.

# 163
  • Belgium
iv6 , но не разбрах конкретно "Абатството Нортангър" на Остин дали си чела? То е едно от по-слабите ѝ произведения и каквато и преработка да му се напише няма да излезе кой знае какво.

# 164
  • София
...И щом ще купуваш книгите й, ще ти трябва цяло рафтче. Mr. Green

Аз заради мястото и цените на книгите минах на вариант "библиотеки". Сега остава да си купя и електронна книга, дано се свиква лесно.

Не са ми на сърце електронните книги,предпочитам си хартиените. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт