Априлски мами 2016 - Тема 3

• 31 349
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Забелязвам отскоро някакви розово-червени петна по бузките и лактите? Другата седмица сме на лекар. Някой имал ли е подобен проблем?
При нас са пъпчици, но има едно голямо червено петно на бузката, което е грапаво. Чела съм, че слюнката и урината стават по-киселинни по това време, когато никнат зъбките и могат да се появят пъпки или кожата да се подсече.

# 616
Зя тези петна....това розово и грапаво ми звучи като лишей... Може и от слюнката и урината, ама на лактите повече ми прилича на нещо контактно, нови материи дрехи,дълъг ръкав,лазене.....
Тервел още не лази,но и отдавна не съм го слагала на земята,все ня спалнята. Сега любимо му е пердето....чудя де кога ли ще му падне релсата ня главата.
Casper, пиперките също ги направих на пара,някой тук беше споменал и се обелиха много лесно и си останаха супер сочни. Така и не стигнах до там да му дам и от тях,но утре яко не забравя  chef

# 617
  • София
Зя тези петна....това розово и грапаво ми звучи като лишей... Може и от слюнката и урината, ама на лактите повече ми прилича на нещо контактно, нови материи дрехи,дълъг ръкав,лазене.....

Дали не е от лазенето наистина? Въпреки че той си лази по чаршафа на леглото ..незнам. Друго за което си мислех - възможно ли е да е от ерго раницата, която си взех.. Тя е оригинална и памучна, ама де да знам - дали като се отърква в нея нещо .. newsm78

# 618
До колкото помня червените чушки са алерген и се даваха след годината. Такива петна може и да са от храна, засечете давали ли сте нещо ново.
 Пуснах втори изследвания и чакам да видим какво ще правим. Иначе съм много приятно изненадана от нивата на желязо в кръвта. Високи са, а кърмата уж е с ниски нива на желязо и към 5-6 месец спадат, то това е и основната причина да се започне захранването, в нашия случай да се забави.

# 619
При нас пъпчиците са ситни, понякога се зачервяват. Аз мисля, че е комбинация от търкането в мен, докато е в раничката и зверското лигавене. Плюс това има бретон Grinning , който не помага.
Наскоро научих, че е алерген, но пък една приятелка дава на сина си като го захранваше. Явно и това е до усещане.

Addicted, кексът ще го повторя. Не се получи много добре Grinning
С какво завивате бебоците, (мамите, които спят с бебетата в едно легло)?

# 620
Аз си го завивам с моето одеяло с което и аз се завивам. Олекотена завивка и зимата и лятото си спя с нея понеже при нас е хладно вечер заради планината.  Но пък аз спя  на малка възглавничка колкото да ми се побере главата, и него го избутвам по нагоре така че главите ни са на едно ниво и се завиваме с едно одеялце. Така ми е по-лесно да ги пипам нощем, че той е от бебетата печици които загряват бързо и трябва да го наблюдавам. Simple Smile аз ви чета редовно още от бременеещата тема, но рядко пиша. Много сте ми полезни. Simple Smile

# 621
Ние спим заедно под един общ чаршаф (апартаментът ни е много топъл). Обичам да му усещам топлите краченца в мен. Обаче напоследък много ме отвива и снощи си взех отделен  Grinning Много често се буди, някъде на час, че дори и по често, с плач. Не мога да се наспя и мисля, че това ми се отразява. Вече втора вечер чувствам някакъв пристъп на силно безспокойство, бучка в гърлото и неразположение в стомаха. Снощи съседът ни отгоре прави купон и не можах да спя. Чудех се дали да не се обадя на 112, обаче ми беше едно такова нервно и разстроено, че не исках да се занимавам. Изобщо, много е шумен #2gunfire

# 622
  • Нейде из лудите гори...
След втори ден с две торпедота се чувствам направо смазана  Crazy
Голям е купон с кака у дома, на мъничето не му се спи, само й шарят очите да търси сестра си и да се закача.
Снощи заспа към 23, днес 21:30, при обикновено лягане в 20-20:30. Дневните й спанета са кратки, доста кратки. Въпреки захлаждането гледам да сме максимално навън, че ми е по-лесно да жонглирам  Mr. Green

Хариста, welcome Wink струва ми се, че добре сте си изкарали, какво ли не жертваме в името на красотата и тишината  Mr. Green

До колкото помня червените чушки са алерген и се даваха след годината.

Оня ден й дадох, червена чушка, облиза си пръстите, не бях чувала, че са алерген, а и по "моята" схема са ок за 6+.

С какво завивате бебоците, (мамите, които спят с бебетата в едно легло)?

От както захладня, я завивам с отделно леко одеало, но й обличам боди вече. Не обичам да спя на топло и зимата не отоплявам спалнята. Та , вероятно ще сменя одеалото с по-дебело занапред  Wink

Адиктед, пий топъл чай преди сън, мента, а може и едно розе  Whistling

Момичета, Жара утре става на 6 месеца. Времето не отлетя, просто не усетих кога мигнах, честно. Точно преди година беше първата ми ФМ,  а днес по време на къпането сама се надигна на крака в кофата си... Растат стремглаво и направо ми се реве.

# 623
Кекс  chef, нещо май не съм дочела.....
В случаите, в които е при мен на спалнята го завивам с неговите си завивки...много се върти, но ако е кротък и се гушка му мятам и моя чаршаф от горе да съм сигурна, че краката му са завити Wink
 Честно тук за 1ви път разбирам( вече няколко пъти се пише), че червената чушка е алерген.......
Много педиатри я предлагат малко след началото на захранването.
 А какво мислите за граха?Днес разгледах какви пюрета се предлагат.....малко съм озадачена,пюрета за след 4я месец съдържат по 5 съставки......Колко рано трябва да почнеш да захранваш ,за да можеш след 4я месец да му даваш асорти пюре от поне 5 зеленчука, които не са много характерни за захранване...
Ако трябва да се спазват всички правила за хранене и смесване на храни...гладни ще си останем...
А мнения за Шарлан?
Addicted2U, може да е заради наближаващата есен или просто преумората си казва думата за безпокойството....И аз се дразня на съседи, които прекаляват, но като си имат повод и са единични случаи си трая. Ако обаче е целенасочено.....

# 624
Хариста, от форума разбрах, че месеците обозначени на бурканчетата не са за съставки съотвестващи на възраст, а за консистенция. По-гладко, по-едро и така.
Те и за портокала казват, че е алерген, но тук е от първите плодове и чушката май така.

# 625
Може да има и такова обозначение, но си пише 4+ месеца.....ще се загледам да видя.
Аз така или иначе не му правя гладко пюре,. А днес като почнах да броя съм давала не по-малко от 12 различни плодове и зеленчуци....но точно тези, които бяха обозначение на бурканчетата не съм( или поне повечето).За някои от нещата определено мисля да ползвам купешки.....

# 626
Аз знам,че червените плодове и зеленчуци са алергени. Червени чушки, ягоди, боровинки, домат и т.н Бобовите, соя, грах в интервала 9-12 месеца. Днес замалко да дам каша съдържаща глутен. Беше обозначена 4+.Добре, че се зачетох.

# 627
Благодаря за отговорите, момичета. Много шава и се отвива винаги, но ето че го завих с олекотената завивка (нашата) и беше добре.
мила addicted  Hug нормално да се отразява. Недоспиването си е бич отвсякъде, а и тоя шумния съсед си е за бой Grinning той ли тропаше посред нощ? Не може ли да го помолите като човек? Ако не...другия път полиция. Племенникът ми се буди с плач и на често. Аз мисля, че рецепта за сън няма, просто трябва да мине и това. Дано поне от време на време ни дават по малко почивка. Дръж се, мама !  Нали знаеш, случват ни се само неща, с които можем да се справим.  Hug Чета из разни фейсбук групи за баховата терапия за деца и някакво дормикинд.. Ако много зазлее работата, все е вариант.
Аз пия доста добавки и мисля, че помагат. Или е от тях, или от шоколадите, които ям Grinning

Бягащата, честита ви половин годинка! Утре вдругиден ще проходят и няма.да можем дъх да си поемем. Така че сега е времето за бг мама Grinning а вие дето сте с две деца...ами браво Simple Smile

# 628
  • Нейде из лудите гори...
Бягащата, честита ви половин годинка! Утре вдругиден ще проходят и няма.да можем дъх да си поемем. Така че сега е времето за бг мама Grinning а вие дето сте с две деца...ами браво Simple Smile

newsm45

До сега я наблюдавах как спи и си мислех, колко се е променила за 6 месеца (да не говорим за година и няколко от какво в какво се е превърнала).

Взела съм Бахови СОС капки - Rescue, веднъж й дадох "от приятел" спа супер спокойно, забрави и да суче до сутринта, не знам дали е от капките, ама купих да имам. Те не са за ежедневна употреба , а за спешни случаи. Аз съм на мнение, че без консулт с терапевт не се дават, ни есенции, ни хомеоптарични препарати.
 Peace

Хариста, по едно време основната мазнина у дома беше шарлан, това май беше около захранването на каката, взимах домашен от хран коопа във Варна. Сега ме подсети пак за това нещо, има специфичен вкус, подобен на зехтина (кърти на семки, както зехтина на маслини).

За граха ще изчакам момента, в който фината й моторика е до там, че да може да хваща зрънцата, иначе според мен е ок за 6+.

# 629
  • Стара Загора
Момичета,май като ви чета,ние доста бавно се движим със захранването  newsm78.Аз започнах на 5 септември и до тук сме опитали картоф,морков,тиква и зелена тиквичка.Днес мисля да му предложа карфиол.Гледам да минат 5-6 дни преди да предложа нов зеленчук.Иначе той досега всичко харесва и си хапва с апетит.Пюретата аз също не ги правя много фини.
На баткото също съм предлагала червена чушка някъде към 6-я месец.Не е имало проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт