Отслабване със Сиофор - тема 5

• 83 647
  • 671
  •   1
Отговори
# 465
Записвам се и при вас, във всяка тема откривам по нещо важно и полезно.
Накратко- дъщеря ми е с ИР, пие Неоформин, смятам да минем цялото семейство на ВМ НВХ, ще потърся рецепти, дано успеем. Лошото е, че аз си нося храна на работа и това ми е голям проблем. Тя си е вкъщи, за нея ще е по- лесно.

Аз пак не можах да разбера, вие търсите начин да намалите теглото на слабата си дъщеря ли? Отново сте в тема за отслабване и отново сте се фокусирала върху отслабването. Не се обиждайте, но проблема започва да изглежда психологически.
Според мен, Рая пише в темите, в които се обсъжда ИР и метформина.
И съвсем правилно се е насочила към ВМ НВХ.
Това не е диета за отслабване, а хранене, което възстановява хормоналния баланс, оздравява органи и системи, и като бонус-нормализира теглото.  Т.е., човек с наднормено тегло би отслабнал, а човек с поднормено тегло би качил до едно оптимално за тялото тегло.
ВМ НВХ дава шанс на тялото самО да прецени на какво тегло работи най-добре и самО да го поддържа.

# 466
И аз това исках да кажа, като Амур.
ВМ хранене не е диета за отслабване, а режим за цял живот. Цял живот никой не може да отслабва. Simple Smile

Сиофор също не действа отслабващо при хора с ниско тегло. Аз съм такъв пример.

Но да, има много нежелани ефекти, добре е да се знаят и ако само с хранене има резултат, да не се прибягва до метформинови препарати.

# 467
Лошото е, че тя вече приема такъв. Мисля на 3-тия месец да направим изследвания, бъбреци, черен дроб...

# 468
Здравейте момичета,

От доста време се каня да се регистрирам във форума и досега само си четях и попивах съвети и важна информация, но нещата не вървят при мен.
Не знам от къде да започна. Та значи.. от четиринадесет годишна имам проблеми с цикъла, напълняване, прекомерно окосмяване, болка ниско в корема... Преминах всичките възможни кабинети, които съществуват в моя град и никой не можеше да ми обясни  от какво се получава всичко това. Минаха се много години и успях да отслабна чаак на 18-19 години с адски мъки във фитнеса и диети. Задържах теглото около 1-2 години като през този период нито помен от предишните болежки. Та така всичко беше наред, докато преди 1-2 години отново всичко започна отново. Отново се започна ходене по лекари и отново никой не можа да разбере какво ми има.
През април 2017 съвсем случаен преглед установи ПКЯ + ИР, след поредица от изследвания и натоварване с глюкоза.

ОГТТ (75g) 3 измервания
начална - 4.6
60 мин  -  6.4
120 мин - 4

Инсулин 3 измервания
начална - 12.68
60мин - 127,6
120 мин 13,10

След което ми бяха изписани Сиофор 850 2х1 и противозачатъчни Белара, строг НВ режим и спорт. Всичко беше наред до следващото измерване, което беше септември :

ОГТТ (75g) 3 измервания
начална - 4.8
60 мин - 7.5
120 - 4.90

Инсулин
начална - 12.49
60 мин - 208
120 мин - 14.39

Изводите са, че след прием на хапчета, спорт и режим на хранене нищо не се  е подобрило, а обратното влошило. След този момент цялата ми увереност се изпари за секунди и се отчаях. Докторът ми увеличи дозата на Сиофор  - 2х1 от 1000 мг и отново прием на Белара за ПКЯ. ОТ септемри до днешния ден нямам отрицателна промяна на теглото, а даже обратно качила съм около 3 кг. Въпреки, че организмът ми е свикнал с хапчетата, започнах от септември да имам страшно гадене (на моменти е толкова нетърпимо, че се стига до повръщане), постоянно съм изнервена или емоционална, подувам се през целия ден като цяло общото ми състояние се влоши. Чувството на глад е постоянно. По- точно, физически не изпитвам нужда да се храня, но някак си мисля само за храна. Опитвам да се не се поддавам на тези мисли, но някой път е просто невъзможно.
Говорих с доктора, той каза, че е нормално. Направихме за всеки случай изследвания на TPO и TSH. TPO - 6.69, а TSH 1.52. Често следя кръвната захар, холестерола и триглицеридите, които са напълно нормални.
Та въпросът ми е, има ли други момичета, които са се сблъсквали с този проблем и ако има как го решихте, защото според докторите и изследванията съм наред и не мога да разбера какво се случва. Дали всичко е на психическа основа. Просто съм крайно обезсърчена.
Благодаря на тези, които ще го прочетат.
Извинявам се за дългия пост!

П.П. Забравих да кажа, че съм в момента на 22 години, висока 165 см и тежа 77 кг. (При тегло 65-66 изглежам и се чувствам много добре, така че това е желаното тегло от мен).

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 22:12 от Katthie

# 469
  • София
Обременяване не се прави повече от 1 пътгодишно.
Това прецаква нещата...
Едно време един доктор, по подобна на твоята схема, с обременявания през 3м и с противозачатъчни да ми лекува спкя, ме прецака за цял живот.

Инсулина и захарта само на 0мин са достатъчни да следиш. Инсулина е ок да стане 5-6-7.
Повече не прави това обременяване. Панкреаса се прецаква и става все по-зле.

А белара ще изчисти яйчниците ти - да, но като ги спреш до месец-два всичко ще е абсолютно същото.

Ако отидеш при свестен ендокринолог, ще се хване за главата за това често обременяване!

Лекаря, който ме прецака мен, няма да спра да го споменавам когато мога е Коларов....

# 470
Ами да, той ми каза, че не трябва да се прави често обременяването и каза, че следващото ще бъде чак след година поне.

# 471
Здравейте!

Бях на еднокринолог, от вчера имам резултати на някои хормони и кръвна захар след натоварване. Консултацията с резултатите ще имам след две седмици. Питането ми е при тези стойности ще се наложи ли да пия някакви медикаменти /метформин, янумет, еукреас/?

Гликиран хемоглобин 5,6%

ОГТТ
кръвна захар -
0 мин - 6,1
60 мин - 9,6
120 мин - 9,5 /кръвта е от пръста/
Инсулин -
0 мин - 4,11
60 мин. - 51.89 
Не знам защо не е поискан и на 120 мин, както виждам че се практикува

25-OH-Vitamine D3 - 70.87      10-30 латентен дефицит; 30-50 оптимално ниво; > 70 предозиране

TSH - 2.94   uIU/ml     0.27-4.2

MAT/anti -Tpo/   23.8   IU/ml     <34

По указания на ендокринолога трябваше да ям трите дни преди натоварването въглехидратно, да ядох по няколко шоколадови бонбона дневно, плодове, и само вечерта преди натоварването ядох повече шоколад съвсем умишлено. Не знам защо се прави така....може ли пояснение. Но като цяло последните седмици доста наруших стандартното си нисковъглехидратно хранене.
До преди месец пиех хром пиколаниат 200 mcg, вит.В12 , вит.Д 10000 IU , виг. Е 400 IU, Co Q10 100 mg, омега 3 - 3000 mg . Спрях всичко без омегата съвсем умишлено преди изследванията.
А денят преди натоварването сутринта мерена вкъщи на гладно кръвната захар беше 5,4, а два часа след хранене 4,7. Храня се зоново, спортувам през ден. Имам килограми за сваляне, най-вече в талията там е страшно положението /170 см висока, 64 кг., като преди 3 години бях 54 кг./

# 472
На 120 мин. е много важен резултатът. По-скоро на 60 не се пуска винаги.
Също кръв се взема от вената.
Имаш проблем, но по-скоро е с КЗ, на гладно ти е висока. Поне в това изследване.
Правилно ти е казал ендокринологът за повечето В преди ОГТТ.

# 473
От любопитство, защо си пиела 10000 IU вит.D? направо си пренаваксала дефицит (ако си имала такъв)

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 14:07 от Raccoon17

# 474
Ех, какво да кажа - огтт + инсулин в тези часове е назначен от уж специалист ендокринолог в София, с подчертан интерес в областите диабетология, болести на щитовидната жлеза и остеопороза.
А високият прием на вит.д е на моя глава....за съжаление съм предозирала. И сега какво става с него...кога ще се изчерпи предвид, че идва лято....уф.

# 475

25-OH-Vitamine D3 - 70.87      10-30 латентен дефицит; 30-50 оптимално ниво; > 70 предозиране

До преди месец пиех хром пиколаниат 200 mcg, вит.В12 , вит.Д 10000 IU , виг. Е 400 IU, Co Q10 100 mg, омега 3 - 3000 mg . Спрях всичко без омегата съвсем умишлено преди изследванията.

Може ли да споделиш какъв Витамин Д 10000 IU си приемала, може ли марка или линк от където го купуваш?

# 476
А защо се яде въхлехидратно преди натовране с глюкоза?
Вит.Д е този , вземах по 2 капсули дневно.

# 477
Момичета , от Глюкофаж по-доволни ли сте в сравнение с Метфогама?

# 478
  • София
Мама на Нана, и ТСХ ти е високо, говори за забавен метаболизъм и ленива щитовидна жлеза. Може би или ще ти препоръчат хр. добавки за подпомагането й, или ще вземаш направо тироиден хормон.

# 479
neba, това е ново за мен. Мислех, че щом е в норма дори горна граница няма проблем поне с нея. Имам консултация с ендо другата седмица, да видим какво ще каже изобщо за всичките ми резулатати.

Общи условия

Активация на акаунт