Нашите кухни - 65

• 132 660
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Чудя се каква мивка да си взема - с малък отцедник или без никакъв. Спряла съм се на Eurolex - http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=125&pid=502.
Добри ли са композитните мивки, имат ли недостатъци какви?
Моля за съвет с някой запознат по темата с мивките?
Ако имате други добри предложения - давайте!
Това е най-доброто нещо в моята нова кухня Peace Ползвам я от 3 месеца, но имам наблюдения върху такава от 8 години - при брат ми. Наистина за тези 8 години няма НИКАКВА промяна в цвета, вида и качеството. След първото измиване на чинии в тях се влюбих, и сега я получих като подарък за новата ми кухня. Има само един мъъъъничък недостатък: при изтърваване чашите се чупят с кеф, което за мен, като домакиня, която за 30 години е счупила не повече от две чаши, си беше изненада. Сега обаче, като си разбрахме взаимно номерата, внимавам и нищичко не изпускам.
Това е моето мнение: с две ръце гласувам точно за този размер - удобно, широко, практично. Много лесно се работи с батерия с високо извито рамо и изтеглящ душ. Моята е пясъчно бежова на цвят. Монтирана е на плот 60 см и не е лошо като визия и устойчивост - остават ми отпред около 5 см и отзад около 8 см.

Успех в избора  bouquet

# 571
Много ми харесват точно тези мивки, но кажете при черните модели как стои въпроса с поддържането?  Peace

# 572
  • Бургас
Много ми харесват точно тези мивки, но кажете при черните модели как стои въпроса с поддържането?  Peace

Много лесно. Simple Smile От три месеца ползвам черна. Не остават капки и котлен камък, не си личи като е изцапана изобщо. Минавам я само с гъбичка и веро за чинии. И веднъж за тези три месеца с препарата, който си чистя и мивката в банята, душ кабината и т.н.

# 573
   Още едни глас от мен за тези мивки.  Изключително  доволна съм. Единственият проблем  е, че заради цвета на моята мивка /ТЪМЕН/  чакахме може би 2 месеца, като през това време майстора на скш -то ни сложи временно пластмасова за 7-8 лева. Цената на мивката никак не е висока, а е с високо качеството.

# 574
Здравейте!Моля за мнения относно цветовете на бъдещата ми кухня.Спряла съм се на няколко варианта и искам да чуя и вашите мнения.Кухнята е с западно изложение,стандартна,не е боядисана още.плота и гърба ще бъдат със сигурност избрания цвят,долният ред ще бъде тъмния цвят-колебанието ми е кой вариант да избера за горния ред.Прилагам линк кум албума.  http://mari2304.snimka.bg/architecture/kuhnq.930649

# 575
luckyme, на мен цветът на плота не ми харесва и ми се струва неподходящ за показаните "дървени" мостри. Ако виждам правилно цветовете през монитора, имаш жълтички нюанси (кафявия дъб и дъб "Небраска"), които ще грейнат в западната кухня, само "Бардолино"-то като че ли малко ми сивее. Сиво и жълто е много често използвана комбинация, само че в доста по-наситени цветове и определено не е моята комбинация, но в случая е важно на теб самата да ти харесва, затова не считай моето мнение за меродавно, а просто за едно лично и безпристрастно мнение Simple Smile В конкретния случай аз бих направила цялата кухня един цвят и бих избрала друг, по-контрастен цвят за плота.

Трудно е да се избира (на мен ми отнема месеци, освен ако не е любов от пръв поглед), но това е пътят към мечтаната кухня! Смело и успех!  Hug

# 576
  • In the shadows of my mind
Aко плотът ще бъде сивият показан на снимката със сигурност, то аз бих заложила на еднакъв цвят горни и долни шкафове. Сивото е доста специфично и ангажиращо, според мен, специално това, което сте избрали. Какви ще са цветовете на стените, пердета/щори, в каква гама сте се насочили (имам предвид като цялостна визия как си го представяте)?
Eто комбинации на дърво + сиво, но в други тоналности:
Скрит текст:

# 577
  • Под Сините камъни
Aко плотът ще бъде сивият показан на снимката със сигурност, то аз бих заложила на еднакъв цвят горни и долни шкафове. Сивото е доста специфично и ангажиращо, според мен, специално това, което сте избрали. Какви ще са цветовете на стените, пердета/щори, в каква гама сте се насочили (имам предвид като цялостна визия как си го представяте)?
Eто комбинации на дърво + сиво, но в други тоналности:
Скрит текст:

Ох първата кухня е толкова хубава.Влюбих се  Heart Eyes

# 578
Много благодаря за мненията  bouquet.Тази кухня я мисля от година и сега,когато й дойде момента  съм в постоянно умуване и промяна на избора - дали да е едноцветна или двуцветна,дали да заложа на дървесна жилка(много ги обичам) или да изберя чист цвят за горния ред,отделно мъжкото тяло се запъна,че точно този цвят плот+гръб иска.Цветовете на стените и дамаските ще избирам след като избера тези на кухнята.Иначе любима ми е кухнята на Lady April  Peace,но си изгубих снимковия материал Sad.Дано да се включва в темата и да успея да видя снимки.

# 579
И двете предложения са точни  Peace
Това е Икеиска кухня нали? Не би трябвало да има проблем да си купите една вратичка с пантите и една плоскост за рафт вътре (или 2-3 - колкото прецените). Другият вариант е само с плоскости като рафтове, без вратичка за затваряне - доколкото си спомням частите на Икеа при шкафовете са фурнировани и не е просто ПДЧ без кант. (за мен рафтовете обаче ще прашлясват много, ако са отворени без вратичка и ще ти създават повече работа  Peace ).

Много ви благодаря, момичета  Hug bouquet
При първа възможност ще ходим до там да видим дали има вратички в такъв размер и рафтчета, че така или иначе ми трябва повече пространство (посудата излезе повече от шкафовете, но като за временно решение за кухня избрахме по-бюджетен вариант), и този шкаф , ако го "прекроя" в затворен с рафт ще бъде перфектен.
Златни сте, мерси много  Heart Eyes

# 580
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате майстор от който сте доволни и ви е свързвал мелница в кухнята , човека който ни монтира кухнята и този който ни прави ВиК не могат да ни монтират мелницатат под мивката ?

# 581
  • Варна
Хм, странно, мислех, че е елементарно. Не, че съм виждала де, ще чакам още 2 седмици докато дойде ред това да се случва у дома. Тук има едно клипче, може да ви е полезно. Може би от фирмата ще ви окажат съдействие. http://toaletna.eu/%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6-%D0%BD%D … 0%B8%D1%86%D0%B0/

# 582
Здравейте!

Да попитам и аз нещо - при хол и кухня в едно помещение с ясно обособен кухненски бокс и наличие на барплот, който няма да излиза извън очертанията на бокса, къде е добре да бъде границата между двете настилки (гранитогрес и ламинат) - точно на границата на бокса, или малко по-навътре - да кажем, до средата на бара? В никакъв случай не искам стърчащи плочки извън този бар, но искам и да стане красиво.

# 583
  • София
Маделин ,а защо не направите целият под в ламинат.Ние под шкафовете сложихме плочки 50/50 и после ламинат(дано си ме разбрала).Така цялото пространство с еднакъв под и няма лайсни.

# 584
  • Варна
И ние така ще направим. Съвременните тенденции също са такива, да няма преходни лайсни, разлика и т.н. Техническите характеристики на предлаганите ламинати позволяват използването им в кухненско помещение. Ако искате, даже могат фугите да ви запълнят, за допълнително подсигуряване при евентуално обилно намокряне.

Общи условия

Активация на акаунт