Септемврийки чакат с копнеж пухкав бебешки валеж! - ТЕМА 7

• 30 580
  • 174
  •   1
Отговори
# 90
Игрива слива - Simple Smile и аз се бях замислила, дали да не отида на астролог. Така и така предпочитам секцио Simple Smile Ама от 13-18 са празници или не ми харесват датите, а исках да е до 22, за да влезнем в Дева Simple Smile Та 19-ти ми се струва перфектна, стига и малката да е на това мнение Simple Smile

# 91
  • София
Единствено имам претенции към 14 и 15.09.
На 14 са родени моята първа братовчедка,баща й и леля ми и вуйчо ми имат годишнина от сватбата.Много ще се натрупат.
На 15 големият ми е ученик и ще бъде в пети клас,нова паралелка,искаше ми се да съм до него.
Към останалите дати нямам никакви претенции.В почивните дни не правят планово секцио.Аз ако знам,че ще мога да си родя нормално хич няма да го мисля.Ама на,с това седнало бебе ooooh!
Имам две прекрасни приятелки.Едната е Дева,другата е Везни.Казах им,на която се падне,тя ще му е кръстница.За сега Девата води Grinning
Вие с ТМ какви зодии сте?
Ние сме Близнаци-аз и Козирог.Тя и въздушна и земна да се падне няма проблем.Синът ни компенсира с огнения си знак.Той е Овен.

# 92
То на14-ти е Кръстов ден, а на 17-ти Вяра, Надежда и Любов. На 16-ти е Людмил/Людмила, а баща ми се казваше Людмил. Нали казват, ако се роди на празник си е дошло с името, та затова не искам Simple Smile
На 15-ти е първият учебен ден, а 13-ти ми е малко криво число  Laughing Та те не останаха Simple Smile
Аз съм Козирог, а ММ е Лъв. По-оправни ми се струват Девите  Flutter

# 93
Здравейте, чета ви от начало, но не съм писала, тъй като нямаше нищо различно. Сега реших да пиша, тъй като историята ми може да помогне на някого, да избегне секцио или ненужно  индуциране. Терминът ми беше 27.09.16 в 32 г.с.  водите ми се спукаха , с линейка ме транспортирха до Столична болница -- не съм в Бг,  където ми сложиха антибиотици и лекарства за дробчетата на бебето. Стоях  - две седмици - бед рест и мониториг на бебето. 34 седмица имах неуспешна индукция с питоцин. Тялото ми абсолюно не бе готово, така си останах до 36 седмица тъй като отказах индукция втори път. По мое желание се подписах и се върнах обратно в местната болница, при постъпването ми контракциите ми започнаха за 3 дни от 2 см достигнах 6 след което с малко помощ стигнах 8см след това чакми пуснаха питоцин до 10. Така че
 с помощта на Господ и вяра в натуралните процеси  всичко си дойде на място. Когато водите се пукнат и сте в 9 ти месец спокойно можете да стоите до 72 часа разбира се след справка с доктор, бебето не остава без води, индукция се прави при определени условия, като преценка на Бишоп скоре.Практиката да се индуцира раждане до 24 ч. след спукване на  води е необоснована и скорошна, водеща до излишни операции и индуцирани раждания, които също често са причина за секцио.
Поздрави и успех на всички от бебе Йоанна и мен.

# 94
  • София
Рот,печелиш  HugОстава 19.09.На 12 съм на консултация и тогава ще уточним датата.

Z,нещо не успях да се ориентирам в поста ти,но се радвам,че всичко при теб и бебчето е ок.

# 95
  • София
Z, искаш да кажеш, че мехурът се е спукал и водите са изтекли още в 32 г.с., но си родила чак в 36 г.с., защото не си искала секцио и си чакала поява на нормални контракции? Това ли имаш предвид?  newsm78

# 96
Честити Бебчета на всички, които са изпитали Щастието, пък и макар с болки, тези дни! Да са ви живи и здрави, и да носят мнооого радост!  bouquet И бързо възстановяване на Мама!

Z, искаш да кажеш, че мехурът се е спукал и водите са изтекли още в 32 г.с., но си родила чак в 36 г.с., защото не си искала секцио и си чакала поява на нормални контракции? Това ли имаш предвид?  newsm78

И аз така разбрах, но доколкото знам, като изтекат водите, до около 24 часа бебето трябва да се извади.  Thinking Ако тапата падне, може да се изкара няколко седмици така.

Ние сме си вкъщи, от вчера наобяд!  Flutter Първата нощ беше забавна за Бебките, но не и за мен.  Mr. Green Надявам се да се напаснем бързо и да има някой час сън за мама през ноща.  Вече и се кърмим успешно, но си хапваме и от шише.  baby_neutral

# 97
Здравейте, мами Simple Smile

При мен все още няма индикации, че наближава моментът, но все пак има още няколко дни до термин, така че за сега съм запазила самообладание Simple Smile
Съответно междувременно реших да посвърша няколко неща, за които после едва ли ще имам време и нерви, и така попаднах в банков клон, където имам сметка, по която очаквам плащанията си от НОИ. В тази връзка искам да попитам тези от вас, които вече са получили първото си такова плащане, горе-долу в коя част от месеца ги получавате? Аз последните 1-2 години съм ползвала по-дълъг болнични един или два пъти и съответно нямам наблюдения какво е закъснението.

# 98
Момичета, извинете ме, малко време имам.
Всъщност имах спукани води без контракции в 32 седмица бебето е малко и за това рисковете да бъде родено, надвишават рисковете да остане в утробата при спукани води, смята се че в 34 седмица вече е ок бебето да се роди.Всъщност водите се регенерират тъй като те са  урината на бебето, т.е. три дни след спукването на водите ми, нивата на видеозона бяха нормални вътре. Практиката да се вади бебето до 24 час е защото се смята, че рискът от инфекция  се увеличава, в статистиките рискът от инф. при спукан мехур е 2.4 а при неспукан 2.2 примерно, преди а и сега в някои страни ти казват да си седиш вкъщи и да им звъннеш обратно след 42 часа, ако не са ти започнали контракции.
 Има майчета стояли със спукан мехур по 2 месеца.(в болница).

Като цяло изводът е че ако сте имали една неуспешна индукция- при пукнати води и ако не са ви преглеждали всеки 1час, спокойно можете и сте в правото си да поискате почивка, 24 часа примерно, преди да предприемете
друга индукция.

# 99
  • Пловдив
Здравейте мами! Ние вече се срещнахме! Simple Smile Да ви се похваля,че при термин 12.09 се роди бебе Мартин на 8.09.2016. 3.460кг е и е 50см. Бая ме поизмъчи,но всички неволи отминаха след нашата среща мигновено.Бебебто е ок,аз също.Е има тук таме някой др шев,нл то си е нормално. Още се захранваме и се опитвяме да бозаем.Колко стига не знам,но е кротък след това. 😉чао от мен,че теябва да засчивям ,че скоро пак ще се става за манджа.Лека нощ от мен! Simple Smile

# 100
  • София
Викентия, честито бебче! Да е здрав и много да те радва!

Ерин, аз още не съм получила парите от НОИ за болничния през август.

# 101
Честито и на другите родили  мами  Hug
Ние също вече сме си в къщи от 3 дни ,за сега се справяме естествено с помоща на бабите,че каката си иска нейното,иначе има интерес към бебето гушка я и целува и така.Кърмим се за момента пък да видим,боли много  Confused.
Mokka8 дано да имаш помощ,че от братовчедка ми знам,че не  беше хич лесно с двечките,но пък е забавно  Grinning
Аз също не съм получила пари от НОИ за август.От 01.08 ми е болничния и пише ,че се обработва пък да видим.

На мамите които им престои срещата с бебчета пожелавам успех и да минава леко  Simple Smile

# 102
Честито на родилите Simple Smile
Благодаря за отговорите за НОИ. Аз съм решила да отида да си извадя ПИК, за да си проследявам какво ср случва. Честно казано им нямам много доверие Simple Smile

# 103
  • София
Мика,в началото е така.После нещата се нормализират.Слагай зърна,мажи с крем и си почивай при всеки удобен случай.

# 104
Честито бебче, честита радост  Hug
На мен болничния ми беше от 13.08, дадох го на ЧР края на август и още вчера (или на 7-ми) са ми превели парите за август.

Общи условия

Активация на акаунт