Весели, засмяни, събрахме се АПРИЛски мами! - Тема 2

• 39 601
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
Моето приложение e Pregnancy + в момента ми показва,че тежи колкото малина.  Mr. Green А в края на бременността е колкото диня.  Laughing

# 481
По здравна каса се полагат 2 видеоузона за цялата бременност+ изследвания при записване и накрая..Водят се от акушерки обийновенно. Тук в БГ някои доктори си ги водят сами, но по принцип не тр да е така. Аз предния път бях така, моята докторка ме гледаше  , но всеки път си плащах скана. Отделно акушерката ме теглеше и мереше, което е по ЗК

# 482
  • Вестерос
А колко  е цената на видеоузон извън тези 2, аз четох, че по ЗК са май 3 не два  Blush Аз сега ходих при един АГ до нас, който не израждал, но четох за него положителни мнения във форума за ЖК. А тя ЖК плаща ли се? Хич не съм наясно, много мразя така да не знам, четох разни неща.

# 483
  • София
Цената е според медицинския център, но обикновено е 40-45-50лв.
Полагат се два, а ако бременността е рискова се правят още по преценка на проследяващия АГ.
По принцип е по-добре да следят акушерки, ако бременността протича безпроблемно.Лекарите обичат да "лекуват", те се вглеждат повече за някакви проблеми(не, че и това е лошо) и забравят, че бременните имат нужда от информация, подкрепа, разговори.
Аз смятам да се следя по ЗК, но планувам да посетя акушерски кабинет и евентуално консултация с акушерка, която ще избера ако мога да родя естествено. Не ми се иска да се доверявам на лекар, защото ми се струва, че ще свърша пак със секцио.
Тифани, ЖК(женската консултация) е безплатна ако си осигурена. Не заплащаш и потребителска такса. Евентуално плащаш допълнителни ехографски изследвания от гинеколога(след като сте изхабили полагащите се по ЗК), Феталната морфология, която се прави при други специалисти, някакви кръвни изследвания, макар, че ако има съмнения за някакъв проблем би трябвало да са с направление.
При миналата бременност аз си платих изследванията на TSH и кръвните групи. Сега си пуснах изследване за имунитет към рубеола.

# 484
  • Вестерос
Много ти благодаря.  bouquet Единствено АГ-то ми намекна , че ще ме прати на очен, аз съм късогледа с малки диоптри. Четох за Варна, че доста си избират ЖК в АГ или в МД, където и ще раждат. Аз съм супер неориентирана, в началото съм още и сякаш не ми се мисли за напред от страх  Confused

# 485
  • София
Ако има общо с бременността е редно да ти даде направление и да ти е безплатно. Както и да речем кардиологични изследвания, тези за гестационния диабет, за щитовидната жлеза. Така е редно...но дали реално ги спазват тези неща  Rolling Eyes 
Предния път се водих при една лекарка от софийския МД, уж добра и специалист по патологични бременности. Нещо не ни се получаваше комуникацията, доста неща си пусках сама, защото тя не ми даваше направления или на мен не ми се разправяше да я питам. Но тя вдигна ръце от мен, когато отказах да направя амниоцентеза и ми намилаше за това до края.
При сегашната сестра ми следи втората си бременност и е много доволна, тя я е преглеждала с ехограф почти всеки път без да и иска пари, пращаше я на всякакви изследвания.
Аз не държа на много ехографи, често казано предния път не ми се гледаше всеки път...  Laughing  Повечето майки могат да си го гледат всяка седмица, пък на мен ми идваше много. 
При първата ми бременност знаех някакви неща за проследяването заради сестра ми, която роди първото си преди мен.Но ако не беше станало така щях да съм много неориентирана.
Но затова сме тук, в тази тема, за да си обясняваме и помагаме.

# 486
  • Вестерос
Сега на 10-ти като отида ще го разпитам кое как  Grinning

А за очния-нямам идея. Аз нося очила постоянно вече и като ме видя сам си ме пита.

# 487
Моят лекар ме гледаше всеки път на видеозона, иначе се полагат 2 прегледа. За изследванията не помня честно казано. Много е важно да си паснете с лекаря, наистина. Аз днес звънях в Токуда да питам мога ли да се следя без фетални при тях, но не ми вдигнаха. Иначе си взех направление поне Simple Smile

Гани, щом не повръщаш не вярвам да ти изпишат нещо.

# 488
  • София
Доколкото знам при проблеми с очите мерят налягането и трябва да споменете. Но много лекари спекулират с това и насочват за секцио.Малко е като "тесния" таз.
Чувала съм, че в чужбина въобще не го отчитат като фактор за секцио.
Моята лекарка следи във някакъв медицински център в/до ВМА и в ЛюлинМед. Ще ходя във второто, защото в Люлин живеят близките ми и ще мога да оставям детето за час-два. Казва се Гановска и сестра ми наистина е много доволна.Аз също от първия преглед.
Това ако някой си търси в Люлин или района около ВМА.
Предният път бях при Кръстева от МД, не я препоръчвам. Тя също следеше и в Люлинмед, но не знам дали все още приема и там.

# 489
  • варна
И аз със зацапване от вчера, наистина е много различно, когато го видиш наживо...гадост. За щастие и без това днес ми беше датата за последния преглед с направлението, та просто изчаках до тази сутрин. Давам отчет след ехото - два см и половина бебче с тонове в норма. Момичета, както си лежах и ме гледаше докторката обърна монитора и видях съвсем ясно бебето, има си крака и ръце и видях дори как си мърда ръцете. Изключително вълнуващо. С първата ми бременност не съм виждала бебка движейки се. Иначе докторката не го нарече дори отлепване, а не добре захваната плацента на едно местенце, вероятно на това се дължи зацапването. Ще пия но шпа и дуфастон и следващата седмица ще си спестя ходенето на работа. Надявам се след това да го няма този леко проблемен участък. При мен също се видя киста, която според докторката е често срещана и не е нещо за което да се притеснявам.

# 490
  • Вестерос
Но шпа само като ви боли ли пиете? На мен така ми казаха.

# 491
И аз със зацапване от вчера, наистина е много различно, когато го видиш наживо...гадост. За щастие и без това днес ми беше датата за последния преглед с направлението, та просто изчаках до тази сутрин. Давам отчет след ехото - два см и половина бебче с тонове в норма. Момичета, както си лежах и ме гледаше докторката обърна монитора и видях съвсем ясно бебето, има си крака и ръце и видях дори как си мърда ръцете. Изключително вълнуващо. С първата ми бременност не съм виждала бебка движейки се. Иначе докторката не го нарече дори отлепване, а не добре захваната плацента на едно местенце, вероятно на това се дължи зацапването. Ще пия но шпа и дуфастон и следващата седмица ще си спестя ходенето на работа. Надявам се след това да го няма този леко проблемен участък. При мен също се видя киста, която според докторката е често срещана и не е нещо за което да се притеснявам.
примера ти в коя седмица си вече?

# 492
Ирайн, тази Гановска работи ли със ЗК? Аз много се чудя къде да се запиша, защото работя много далече от вкъщи.

# 493
  • Бургас
Но шпа само като ви боли ли пиете? На мен така ми казаха.
Не. На мен ми е изписан 3×1 и си го пия без значение дали ме боли или не......не, че ако те боли ще ти помогне особено  Rolling Eyes
Primera, ох, и ти ли си с кафяво зацапване  Tired

# 494
  • варна
9с и 2дни. Докторката каза, че си отговаря размерът на седмиците. Може би трябва да уточня - ехографът й, доколкото знам, е доста добър.

Общи условия

Активация на акаунт