Приемане на фамилията на съпругата след брак

• 7 871
  • 43
  •   1
Отговори
# 15
Sania07, сладурче, не започвайте съвместния си живот с несъгласие! Ще има още толкова много неща за джавкане занапред. И то далеч по- съществени Simple Smile
Щом като иска да сте с едно фамилно име, съгласи се. Ами ако му беше все едно? Нямаше ли да е по- обидно, а?

# 16
Sania07, сладурче, не започвайте съвместния си живот с несъгласие! Ще има още толкова много неща за джавкане занапред. И то далеч по- съществени Simple Smile
Щом като иска да сте с едно фамилно име, съгласи се. Ами ако му беше все едно? Нямаше ли да е по- обидно, а?

Съгласна съм, че не си заслужава да спорим за това. Заедно сме още от училище и винаги сме намирали консенсус по всеки въпрос, сигурна съм, че ще намерим и за това. Simple Smile

# 17
  • София

Не виждам нищо обидно мъжът да се съгласи с мнението на жената и да не настоява да бъде само както той казва.

# 18
Sea, да, редно е да поговорят и да се разберат двамата. Хубаво е да са с една фамилия. Едно семейство, една фамилия. А после, живот и здраве, като дойдат децата и те ще бъдат със същото фамилно име. И ще се получи едно голямо, сладко семейство  Peace

# 19
  • Пловдив
Какво значение има? Все едно да питаме една жена защо е взела фамилията на мъжа си.
Е, мотивът на жената обикновено е традицията, на мъжа същият ли ще бъде? Wink

# 20
Не знам. Не съм по традициите Simple Smile

# 21
  • София

И аз,и аз  smile3521

# 22
Здравейте,пиша в тази тема за да не отварям нова. Смених си документите миналия месец,сега обаче декември ще сключа граждански брак,знам че срока е 30 дни,но въпроса ми е плаща ли се пак за промяната на фамилията или таксата поне намалена ли е?

# 23
  • София
няма намаление Simple Smile плащаш си редовно.

# 24
 А след тези 30 дни има глоба Simple Smile
Също така те съветвам да идеш до вашето ГРАО и да си извадиш Удостоверение за идентификация на имената.
И най- накрая, но не на последно място, честита сватба bouquet

# 25
  • София
Зачетох се в темата и не ми стана ясно какво значи "кой носи панталоните в една къща", може ли пояснение?

# 26
А аз искам да попитам дали е възможно след приемане на фамилията на мъжа с тире да не си подновявам личната карта до изтичане на срока й / ще ми остават около 9 години/ Grinning Така реално само в свидетелството за граждански брак ще съм с новата фамилия до подновяване на документите за самоличност. Въпросът е дали подлежа на глоба?  newsm78

# 27
  • София
Подлежи на глоба, да, трябва да я смениш. Simple Smile

# 28
А кой ще разбере? Къде ще го показвам това свидетелство? През тези години само аз ще си знам, че съм омъжена и че съм с тире Joy

# 29
  • София
А кой ще разбере? Къде ще го показвам това свидетелство? През тези години само аз ще си знам, че съм омъжена и че съм с тире Joy

В системите излизаш с новото име, определено няма само ти да си знаеш.  Simple Smile Може да имаш проблеми на границата, с болнични, банки.

Общи условия

Активация на акаунт