НОЕМВРИЙЧЕ гладно няма, мама хапва си за двама! - Тема 7

• 64 089
  • 700
  •   1
Отговори
# 540
  • по пътя
И аз правя прочистване с глобули, за смрадликата резултат при мен нямаше кой знае какъв. Освен това някой трябва да ти носи в болницата отвара прясна, иначе се разваля и няма как. Последният път не ми правиха клизма, хем нормално пак си раждах, не знам newsm78

# 541
Кокоми, в никакъв случай не се заяждам, повярвай. Ама всички старовремски цярове при мен (а и не само при мен) не само че не са действали, но и са създавали проблеми. Виж промивка на крак, разранена ръка или нещо подобно, иди дойди. Ама за промивки и дамски душове отдавна е доказано, че шанса за някоя гэба, някоя "коли"  или влагалищна инфекция е много по - голям, отколкото каквото и да е благотворно действие. А пък преди раждане си е направо безсмислена руска рулетка.
Та пак казвам, не се заяждам, а те съветвам щом все пак искаш да подготвиш влагалището си да попиташ неразговорливия си доктор за някакви глобулки, които да предпише. И моя док не говори много, но аз пък си го разпитах какво трябва да приемам, да правя и да не правя преди раждането. Друг доктор беше ми казал целия 9ти месец да си слагам Полижинакс, а моя док каза, че тъй като съм секцио, било достатъчно само последната седмица.
Промивки, обливки, подправки... Оставете ги в миналия век.

# 542
Кокоми, в никакъв случай не се заяждам, повярвай. Ама всички старовремски цярове при мен (а и не само при мен) не само че не са действали, но и са създавали проблеми. Виж промивка на крак, разранена ръка или нещо подобно, иди дойди. Ама за промивки и дамски душове отдавна е доказано, че шанса за някоя гэба, някоя "коли"  или влагалищна инфекция е много по - голям, отколкото каквото и да е благотворно действие. А пък преди раждане си е направо безсмислена руска рулетка.
Та пак казвам, не се заяждам, а те съветвам щом все пак искаш да подготвиш влагалището си да попиташ неразговорливия си доктор за някакви глобулки, които да предпише. И моя док не говори много, но аз пък си го разпитах какво трябва да приемам, да правя и да не правя преди раждането. Друг доктор беше ми казал целия 9ти месец да си слагам Полижинакс, а моя док каза, че тъй като съм секцио, било достатъчно само последната седмица.
Промивки, обливки, подправки... Оставете ги в миналия век.
И през ум не ми е минавало, че се заяждаш, Шошии!   Hug  Всъщност, човекът, който не се изразява правилно съм аз. Под промивки, наистина исках да кажа външна такава, т.е. да се облееш външно с отварата след раждане, а не да си правиш дамски душове, които аз също не ползвам. Такива промивки си правех преди  цееееели 9 години, след раждане, винаги с прясна и не силна отвара, но предвид многото шевове, си беше доста некомфортно. Поради тази причина ви попитах за нещо по-модерно, по-актуално, и , ето - вече ще знам поне какво да питам доктора си следващия път. Ако ли пък не - направо в някоя аптека. Благодаря за насоката!  bouquet

# 543
  • София
Ние насрочихме дата за секцио, дано си я дочака  Heart Eyes
Почти готови сме с пазаруването.  Очакваме още някой неща да дойдат и да ни монтират гардероб.
В четвъртък бебешитка я измериха 2783кг. Всичко Ок.  Хемоглобина е 122, обаче глюкозата ми е 5.1. Мтого ми се вижда.  Вие катво мислите?

# 544
Магнолийче, честита ти дата!  bouquet А кога е тя? (любопитно ми е, защото твоя термин е близо до моя)
А глюкозата вече не я мисли - няма за кога. Аз зарязах и диета и всичко, че скоро избора ми на хранене ще се свежда до ориз, картофи и месо заради кърменето. Ям торти, пия кола и се радвам на последните мигове на бременността. Направи и ти така. На този етап захарта вече не може да направи нищо. Е, разбира се, не си изсипвай пакет захар в устата, де  Joy

# 545
  • София
Шоши, ти не си ли във фейсбук групата? Не казвам тук, защото темата се чете от хора, които лично познават мен и семейството ми, а ниа с ММ решихме да я пазим в тайна от  тях.
И аз мисля, че не трябва да се стресирам от тази глюкоза толкова близо до раждането. Ад ям савэ плодове и почти нищо сладко. Ама възнамерявам утре да си направя течен шоколад. Каня се от доста време.

Искаш ли да влезеш във фейсбук групата? По принцип не се приемат нови хора, защото ние повечето се познаваме и често се срещамеи на живо, но  теб те "познавам" от доста време тук.  Hug

# 546
Магнолийче, разбирам съображенията ти  Simple Smile Иначе като фейсбук ветеран, с милото си изтрихме профилите, че той е много ревнив и не одобряваше атаките на разни смелчаци. Та не мога да се присъединя към групата и съм активна само тук.
Наистина не се шашкай от глюкозата. Имай предвид, че доста от плодовете сами по себе си съдържат много захар. Като гроздето, например. Аз шоколадчета и тортички не ядях, но и аз като теб поне по 3 - 4 различни плодове на ден. Накрая наблягах много на гроздето. Е оказа се, че именно то ми е извисило така захарта. Зарязах гроздето и почнах шоколадите и тортите. Поне да не ме е яд. А и скоро като почнем да кърмим нито шоколади, нито торти, нито плодове можем да ядем! Сега е момента да си угодим. Майната и на глюкозата!

# 547
Момичета, наистина ли не могат да се ядат плодове и сладки неща по време на кърмене? За шоколада, хайде, разбирам, но другите неща защо? Ох, трябва да се ограмотя относно кърменето!  newsm78

# 548
Аз кърмех до 9 месеца и съм яла каквото ми се яде, пила съм каквото ми се пие.
Хемоглобинът ми е много нисичък, та ще видим какво ще го правим. Пия си желязото, но не се надявам на задоволителен резултат до контролата. Има ли и други като мен?  bouquet

# 549
Яденето на споменатите неща предизвикват колики при бебето. Иначе наистина може да си ядеш каквото ти е кеф, стига да имаш здрави нерви и да нямаш проблем с безсънието. Един фреш портокал и хайвана ще се сгърчи на стафида. Чесън, лук, домати, чушки, тиквички, бобови, грозде, праскови...всичко му дразни миниатюрния стомах. Кафето също става мираж. Абе... Хранителния режим по време на кърмене е 1000 пъти по-гаден от този по време на бременността.  Cry

# 550
Момичета относно храненето по време на кърменето дано да кърмя де. Мисля да си ям  кисело мляко с мюсли и варени картофи тъкмо ще отслабна хахаха и ябълки мисля че е позволено и бях чела че е хубаво много вода да се пие

# 551
Парадокса е, че трябва да се храним разнообразно и със всичко, ама та всичко разказва играта на хайванчето. После какви витамини, какви пробиотици, какви Омега мастни киселини... Че от изкуственото мюсли, изкуственото ни мляко и някой варен картоф с какво ще го нахраним дребосъка  newsm78

# 552
Ми незнам само това измислих... Ям месо но риба и рибни неща не ям.

# 553
О, момичета  #Crazy
От 6 гестационна седмица, когато ми започна гаденето, все мисля храната, ограничавам се откъм едни неща, включвам други, необходими за беба, но не дотам любими. Сега ми чертаете едно розово бъдеще и за следващите поне 6 месеца, ако всичко е ок  Crazy А аз си мислех, че само ще продължа да гледам червеното винце отдалеч.  Laughing

# 554
На мен затова ми е по - притеснено от кърменето, отколкото от самото раждане. Болката от раждането, било то нормално или секцио, се издържа и преминава. Докато при кърменето нещата се удължават незнайно колко, както и режима на хранене. По принцип съм много смела. Тялото ми е претърпяла какви ли не издевателства Simple Smile  Не знам защо, обаче, нещо гърдите и по - специално зърната са ми много свидни...

Общи условия

Активация на акаунт